NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Klaar voor een nieuwe stap in de toekomst?
In de VCE-600 gaan ergonomie en kortere insteltijden hand in hand.

Klaar voor een nieuwe stap in de toekomst?

Als er iets is dat Mazak goed kan, naast klasbakken van bewerkingsmachines ontwikkelen, is het luisteren naar zijn klanten. Een mooi voorbeeld daarvan is de nieuwe VCN700, een verticaal bewerkingscentrum van de volgende generatie dat alles afvinkt wat Europese maakbedrijven zoeken in een CNC-machine. Hetzelfde etiket kan eigenlijk op de VCE-600 geplakt worden. Ook deze nieuwe telg in de reeks verticale bewerkingsmachines van Mazak staat garant voor onovertroffen productiviteit.

Veel verser van de pers kunnen machines niet zijn. De VCN-700 wordt dit voorjaar gelanceerd als verticaal bewerkingscentrum voor gebruikers die alles doen, van zwaar frezen tot dynamische bewerkingen op hoge snelheid. Maar wie erbij was tijdens de Open House van Mazak eind vorig jaar, kon al zien welk vlees ze met deze nieuwkomer in de kuip zullen hebben. Hij kreeg daar zijn vuurdoop voor de Benelux. Dat het een smaakmaker op het event was, hoeft niet te verwonderen. De machine werd speciaal ontwikkeld vanuit de Mazak vestiging in Groot-Brittannië op vraag van klanten. Zij wilden hun vertrouwde Mazak technologie terugvinden in een compacte machine waar op ze toch relatief grote stukken kwijt konden. 

Alles voor een hoge productiviteit

Zo gezegd, zo gedaan. Met asslagen 1.300 (X), 700 (Y) en 650 mm (Z) mag de werkruimte royaal genoemd worden. De machine kreeg bovendien een standaardspindel van 15.000 toeren mee en heeft alle technologie aan boord die nodig is om snelle gereedschapswissels te realiseren. Daarvoor zorgt de nokaangedreven dubbelarmige automatische gereedschapswisselaar. Kortom, alles wat men van moderne verspaningsmachines mag verwachten om zo min mogelijk stilstand en zoveel mogelijk spiluren neer te zetten. En voor wie nog net dat tikkeltje meer wil en tekent voor de optionele spindel van 18.000 toeren, voorziet Mazak kerngekoelde kogelomloopspillen voor een stabiele machinenauwkeurigheid tijdens langere verspaningscycli. 

Klanten wilden hun vertrouwde Mazak technologie terugvinden in een compacte machine waarop ze toch relatief grote stukken kwijt konden. Het resultaat is de VCN-700.

VCE-600: krachtig en scherp geprijsd

Ook voor deze machine ging het team aan de andere kant van het Kanaal bij zijn klanten ten rade. Als resultaat daarvan bevat de nieuwe, betaalbare VCE-600 een verscheidenheid aan functies en nieuwe technologie die productiviteit, prestaties en gebruiksgemak demonstreren. 

Opvallend is de grote verplaatsing van de Y-as, waardoor bijzonder grote componenten in een compacte machine bewerkt kunnen worden. Interessant voor ondernemers bij wie er maar weinig vloeroppervlak nog vrij is. Ondanks zijn scherpe prijs, is op geen enkel vlak ingeboet aan de nauwkeurigheid die gebruikers van Mazak zijn komen te verwachten. De uiterst stijve lineaire rolgeleidingen op alle assen stellen de machine in staat zowel zware verplaatsing als hogesnelheidsbewerkingen uit te voeren. De perfecte allrounder dus. 

Ergonomie en korte insteltijden

Boven het royale werkgebied van 1.300 x 600 mm bevindt zich een spindel met dubbele wikkeling die 12.000 toeren kan realiseren. De spindel met conus 40 en interne koeling wordt voorzien van gereedschap door een 1,9 seconde snelwissel ATC met 24 posities, die geschikt is voor een maximale gereedschapsdiameter van 75 mm. In de VCE-600 gaan ergonomie en kortere insteltijden hand in hand. Een mooi voorbeeld daarvan is de grote schuifdeur. Het geïntegreerde raam zorgt voor een uitstekend zicht tijdens het bewerken. Het gemak waarmee de enkele zijdeur geopend wordt, stelt de operator dan weer in staat om onderdelen en gereedschap met één hand te plaatsen of te verwijderen. 

Ook de nieuwe Mazatrol SmoothEz CNC-besturing speelt in op deze trend. Ze stelt klanten in staat om de interface te gebruiken om programma’s te creëren, te controleren en te bewerken via een 3D-model van het werkstuk, of als alternatief de volledige EIA/ISO-functionaliteit te gebruiken voor G-code-programmering – wat de gebruikers de grootst mogelijke flexibiliteit biedt. De gebruiksvriendelijkheid maakt het makkelijker en sneller dan ooit om van instelling naar productie te gaan.   

YAMAZAKI MAZAK EUROPE Standnummer 118

VCN-700 in een notendop

 • Lineaire rolgeleider met hoge stijfheid
 • Werkruimte voor grote werkstukken 1300 x 700 x 650 mm
 • Hogesnelheidsspindel 15.000min-1 (optioneel 18.000min-1, of ultraspindel 60.000 of 80.000min-1)
 • Standaard 30 gereedschappen (optioneel 48 of 60)
 • Direct aangedreven spindel voor superieure nauwkeurigheid
 • SmoothG besturing

VCE-600 in een notendop

 • Zeer stabiele constructie
 • Royale tafelafmetingen: 1.300 x 600 mm
 • Hoogwaardige spindel: 12.000min-1
 • Standaard 24 gereedschappen (optioneel 30 of 48)
 • Direct aangedreven spindel voor superieure nauwkeurigheid
 • SmoothEz CNC besturing met 15” touchscreen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details