NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Klassieke groothandel wordt toeleveringsbedrijf met toegevoegde waarde, met tal van diensten
Thyssenkrupp staat ook in voor uiteenlopende bewerkingen: zoals 2D- en 3D-lasersnijden, plooien en zagen, maar ook stralen, boren, slijpen, en nog veel meer.

Klassieke groothandel wordt toeleveringsbedrijf met toegevoegde waarde, met tal van diensten

Combinatie van handelaar, bewerker en supply chain partner is uniek

Tot zowat tien jaar geleden was thyssenkrupp Materials Belgium een klassieke groothandel in rvs, aluminium en staal. Sindsdien is de firma uit Lokeren geëvolueerd naar een leverancier van diensten mét een grotere toegevoegde waarde voor de steeds veeleisendere klanten: zagen, plooien, lasersnijden, en nog veel meer. Klanten kunnen er ook terecht voor de realisatie van integrale projecten en volledige ontzorging, vanaf de engineering over de bewerking en assemblage tot zelfs de logistiek.

Thyssenkrupp Materials Belgium is een groothandel in rvs, aluminium en verschillende staalsoorten.

De distributie van rvs, aluminium en verschillende staalsoorten is vandaag nog altijd de core business van thyssenkrupp Materials Belgium. De groothandel heeft meer dan 3.000 trouwe klanten in de Belgische metaalindustrie. Toch is er de laatste jaren veel veranderd. De handelaar kreeg immers steeds vaker de vraag van de klanten om zelf de ruwe materialen te bewerken. Zo werd de handelaar ook een bewerker: 2D- en 3D-lasersnijden, plooien en zagen, maar ook stralen, boren, decoilen, slitten, slijpen, borstelen en waterstraalsnijden. En wat ze niet in eigen huis kunnen uitvoeren, wordt uitbesteed aan de service centra van thyssenkrupp of aan externe partners. Dat zijn bijvoorbeeld specialisten in verzinken, anodiseren, coaten en frezen.

“Dankzij de afdeling Laser Works richt ­thyssenkrupp Materials Belgium zich al jaren op lasersnijwerk. Met behulp van talloze CNC-gestuurde fiber- en CO2-snijmachines en plooimachines bewerken we platen, profielen en buizen in inox, staal en aluminium, en staan in voor de nabewerkingen. Het machinepark wordt continu verder aangepast en uitgebreid om de klanten in de metaalverwerkende industrie steeds beter te kunnen ondersteunen”, vertelt commercieel directeur Marijn van Asperen. “We investeren ook in de automatisering én digitalisering van onze processen. Zo ontwikkelden we de webshop www.onlinelaserworks.be voor lasersnijden. Na het opladen van de tekeningen van de klant werkt de software onmiddellijk een gedetailleerde offerte uit, met daarin de kostprijs voor het ontwerp. Zo kunnen klanten 24 uur per dag en 7/7 lasergesneden platen en kantdelen bestellen.”

Dankzij de afdeling Laser Works richt thyssenkrupp Materials Belgium zich al jaren op lasersnijwerk.

Toegevoegde waarde

De combinatie van handelaar, bewerker en supply chain partner is vrij uniek. Dankzij de toegevoegde waarde maakt thyssenkrupp Materials Belgium het onderscheid in België, maar ook in andere landen binnen en buiten Europa. 

“Dankzij een team van specialisten kunnen we de klanten volledig ontzorgen. Dit commercieel team combineert technische kennis met ervaring in projectmanagement om projecten te analyseren, te beheren en/of te optimaliseren. We geven technische ondersteuning op het gebied van materiaalkeuze of ontwerp, calculatie, voorraadbeheer, verzorgen van allerhande documenten, zelfs het uitzoeken van specifieke verpakking, de markering én de logistiek verwerking”, licht van Asperen toe. 

“We bieden nog heel wat andere diensten. Zo stellen we alternatieve aanbiedingen door economische aspecten voor, en maken gebruik van ons nationaal en internationaal inkoopnetwerk van leveranciers om steeds de beste oplossing uit te werken. De productie gebeurt in België, in Europa, zelfs wereldwijd, en wordt optimaal aangepast aan de verwachte kosten, termijnen en dienstverlening. De internationale aanwezigheid van thyssenkrupp met eigen medewerkers en uitrusting vormt hierbij een belangrijke meerwaarde. We staan in voor just-in-time leveringen van producten uit voorraad of productie via de weg, over spoor en water en via luchttransport, en zorgen daarbij voor alle benodigde documenten, zoals certificaten, inklaringsdocumenten… Zo kan de klant zich volledig op zijn kernactiviteiten focussen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.