NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Kom ontdekken welke technologie uw concurrentiekracht verhoogt

Kom ontdekken welke technologie uw concurrentiekracht verhoogt

Wil je meer te weten komen over de meest recente ontwikkelingen in productietechnologie? Dan mag je de EMO Hannover van 18 tot en met 23 september niet missen. Een ideaal moment, want de Europese maakindustrie staat voor meerdere uitdagingen als ze haar internationale concurrentiekracht wil vrijwaren. Maar zoals in het voetbal ‘elk nadeel zijn voordeel heb’, brengt elke uitdaging ook opportuniteiten met zich mee. Want wie slim weet te digitaliseren en automatiseren, kan enorme sprongen in productiviteit zetten. Kom dus op de EMO Hannover ontdekken hoe uw bedrijf die zevenmijlslaarzen kan aantrekken.

Zoals steeds is de EMO Hannover het decor bij uitstek voor wie kennis wil maken met de technologie van morgen. De beurs, die wereldwijd de grootste is in productietechnologie, brengt praktische voorbeelden uit de industrie samen met baanbrekend onderzoek, en toont zo de meest efficiënte manier om technologie te combineren. Dit jaar gebeurt dat van 18 tot en met 23 september. Maar de EMO doet zelf ook aan innoveren. Twee jaar geleden bracht beursorganisator VDW verschillende exposanten en andere stakeholders samen om te debatteren over hoe de beurs ook de komende jaren relevant kan blijven. Het resulteerde in de nieuwe slagzin ‘Innovate manufacturing’. “Hiermee geven we gehoor aan de uitdagingen waarvoor we als industrie staan”, legt Carl Martin Welcker uit, algemeen commissaris van EMO Hannover 2023. 

Blijven vernieuwen, 365 dagen lang

‘Innovate manufacturing’ is een uitnodiging aan iedereen die bij de EMO betrokken is om zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden, het aanbod te verbeteren en te verruimen, processen te stroomlijnen en nieuwe markten aan te boren. Tegelijkertijd onderstreept de EMO Hannover met deze leuze een platform voor innovatie in productietechnologie te willen blijven, en niet alleen tijdens de duur van beurs. Ook de rest van het jaar wil de EMO Hannover de vinger aan de pols houden en de volledige breedte en diepte aan technologie samenbrengen om industriële productie te hernieuwen en te optimaliseren.

“Maar ‘Innovate manufacturing’ gaat om meer dan alleen maar technologie. We zullen thema’s behandelen die relevant zijn voor productietechnologie en haar gebruikers over de hele wereld.” Connectiviteit, duurzaamheid en werkbaar werken zijn dan ook de rode draden op de beursvloer. “Onderwerpen die ook gelinkt zijn aan elkaar, elkaar versterken en die het beste samen opgelost worden om de volle efficiëntie te benutten”, voegt Welcker nog toe. 

Carl Welcker: “De beurs omvat de volledige productieketen en integreert ook de informatietechnologie die zo essentieel is om tot de intelligente, genetwerkte fabrieken van morgen te komen.”

Thematische standen rond vier thema’s

Naast de talrijke nieuwigheden die exposanten zullen presenterenn zijn ook de gezamenlijke standen zeker een bezoek waard op de EMO Hannover 2023. Er zijn er in totaal vier, die telkens een andere topic belichten: additive manufacturing, connectiviteit, cobotoplossingen voor open ruimtes, en – hoe kan het ook anders – duurzaamheid. Martin Göbel, directeur Exhibitions bij organisator VDW, vertelt waarom deze zones niet mogen ontbreken tijdens uw beursbezoek. “Nergens anders kunnen productiespecialisten de innovaties in hun sector van zo dichtbij ervaren. Alle exposanten, van de grootste multinational tot de kleinste start-up, kunnen in deze thematische secties hun innovaties op een eenvoudige en economische manier tonen, afgestemd op hun doelgroep.”

Martin Göbel: “Nergens anders kunnen productiespecialisten de innovaties in hun sector van zo dichtbij ervaren.”

De weg tonen naar de maakindustrie van morgen

Redenen genoeg dus om uw ticket naar Hannover te boeken. “De EMO is al sinds 1975 ’s werelds grootste vakbeurs voor metaalbewerking. Maar vandaag is ze zoveel meer dan dat. De beurs omvat de volledige productieketen en integreert ook de informatietechnologie die zo essentieel is om tot de intelligente, genetwerkte fabrieken van morgen te komen. Deze digital twins zullen voortaan altijd aanwezig zijn op de EMO Hannover”, besluit Welcker.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details