NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Machineonderdelen in een handomdraai zonder fouten bestellen
De machines van Hyler® hebben een hoge complexiteit, met vaak meer dan 15.000 stukken.

Machineonderdelen in een handomdraai zonder fouten bestellen

Hyler® is een jong en dynamisch bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van hennep-, vlas- en miscanthusoogstmachines. Voor de lasergesneden metalen platen, buizen en kantdelen van de machines werkt het bedrijf samen met 247TailorSteel, waar de metaalbewerking – van order tot levering – sterk is geautomatiseerd. Die aanpak leidt tot tijdsbesparing terwijl foutmarges worden geminimaliseerd.

Hyler®, gevestigd in Oostrozebeke, is gespecialiseerd in het produceren van oogstmachines voor duurzame teelten zoals hennep en vlas, gedreven door de passie voor vezels. Zij bouwen de machines van morgen. De machines zijn gebouwd vanuit de vraag in de markt. Die vraag is omgezet in jonge en doelgerichte innovatieve machines die meegaan met de tijd en die zich onderscheiden van hun huidige concurrenten. 

Hennep en vlas zijn heel duurzame teelten, die beantwoorden aan de Europese Green Deal. Hennep heeft bijvoorbeeld geen sproeistoffen nodig en absorbeert 8-15 ton CO2, waardoor het een interessante teelt is. “We investeren veel energie en tijd in het ontwerp, de ontwikkeling en bouw van deze machines; uiteindelijk met het doel om te komen tot serieproductie”, zegt CEO Niels Baert. 

Volledig geautomatiseerde fabriek van 247TailorSteel.

Online software Sophia®

Voor metalen machineonderdelen maakt Hyler® vaak gebruik van de diensten van 247TailorSteel, dat lasergesneden plaat- en buismateriaal op maat levert. Baert: “Om klanten snel te kunnen bedienen gebruiken we de online software Sophia®, wat staat voor Sophisticated Intelligent Analyser. Het werkt met kunstmatige intelligentie, waaruit de productie en logistiek worden aangestuurd. Zo genereert Sophia® snel lasergesneden stalen platen, buizen en kantdelen zonder menselijke ondersteuning. We kunnen dus op elk moment van de dag onderdelen bestellen via deze tool. Het levert ons daardoor veel tijdsbesparing op. Daarnaast is er minder ruimte voor fouten.” 

Tijdsbesparing en minder fouten

Baert licht dit verder toe: “Bij leveranciers die meer op de traditionele manier het proces van bestelling tot levering aanpakken, wordt nog vaak gewerkt met papieren offertes en is menselijk contact noodzakelijk. Het proces van aanvraag, offerte tot daadwerkelijke orderbevestiging duurt meerdere dagen en soms zelfs weken. Daarnaast is er ook een grotere kans op het maken van fouten – fouten maken is nu eenmaal menselijk. Er wordt ook niet altijd volgens onze tolerantiemarge gewerkt.”

Geautomatiseerd

Bij 247TailorSteel verloopt het proces geautomatiseerd. “Alle onderdelen die we voor onze machines bestellen, zijn door ons ontworpen, maar dit doen we volgens de ontwerprichtlijnen van 247TailorSteel, zodat we de garantie hebben dat de onderdelen zonder problemen en efficiënt door hen kunnen worden vervaardigd. In een paar minuten tijd ontvangen we via Sophia® zelf een volledige offerte, die we vervolgens nog kunnen controleren en vergelijken. Het programma geeft ook aan als iets niet volgens hun machines kan worden geplooid, zodat we nog vóór we de bestelling plaatsen eventuele aanpassingen kunnen doorvoeren. Ook dat is een handige tool.”

Hyler®, gevestigd in Oostrozebeke, is gespecialiseerd in het produceren van oogstmachines voor duurzame teelten zoals hennep en vlas, gedreven door de passie voor vezels.

Niet onpersoonlijk

Het portaal geeft tijdens de ontwerpfase inzicht in de kosten, terwijl de gebruiker tussentijds de materiaalsoorten of -diktes maar ook het design of de verbindingsmethodes kan aanpassen. Toch is de samenwerking niet onpersoonlijk, stelt Baert. 

“Onze machines hebben een hoge complexiteit, met vaak meer dan 15.000 stukken. Sommige onderdelen zijn zodanig complex, dat we soms even willen overleggen welke alternatieve, evenwaardige oplossingen eveneens mogelijk zijn, naast de door ons gekozen optie. We hebben daarom ook een vast contact binnen 247TailorSteel waarbij we altijd kunnen aankloppen. Hij stelt ons bovendien op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen hun bedrijf die interessant kunnen zijn voor onze toepassingen. Ze evolueren mee om een zo uitgebreid mogelijk pakket aan te bieden.”     ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details