NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Meer efficiëntie dankzij robotondersteunde oppervlaktebewerking
De nieuwe elektrische ontbramingsspil RCE vult het bestaande SCHUNK portfolio aan. Naast ontbramen kan het veelzijdige gereedschap ook worden ingezet voor borstel-, slijp- en polijsttaken, waardoor het takenpakket van het systeem aanzienlijk wordt uitgebreid.

Meer efficiëntie dankzij robotondersteunde oppervlaktebewerking

Het ontbramen, polijsten en slijpen van werkstukken gebeurt nog vaak met de hand. Processen die tijd kosten en risico’s inhouden voor de werknemers. Een groot potentieel voor automatisering dus, maar vaak ontbrak het ‘gevoel’ nog bij robots om die taken te kunnen overnemen. Met behulp van de gereedschappen van SCHUNK kunnen vele bewerkingsstappen al worden geautomatiseerd. Het resultaat: hogere productiviteit, consistent perfecte bewerkingsresultaten, en lagere kosten per eenheid. Ze worden nu aangevuld met de elektrische ontbramingsspil RCE, een energiezuinig, verstelbaar gereedschap dat de meest uiteenlopende werkstukken aankan. 

Er zijn verschillende redenen waarom veel bedrijven aarzelen om over te schakelen op geautomatiseerde methoden om hun stukken af te werken. Menselijk zicht en gevoel worden vaak als onvervangbaar en nauwkeuriger beschouwd dan de ‘ongevoelige’ machine. 

Ook de uitdagingen in verband met de automatisering van de bewerkingsprocessen lijken te groot. Bedrijven die werken met een grote verscheidenheid aan onderdelen en complexe werkstukgeometrieën, vrezen een grote inspanning bij het programmeren van de robot en het integreren ervan in bestaande processen. Met name bij de fijnere bewerkingen is de heersende mening dat automatisering alleen tegen zeer hoge kosten kan worden toegepast. Tot nu toe ontbrak het immers aan gedetailleerde kennis over de parameters van een ontbraam- of slijpproces, alsmede aan universeel toepasbare standaardoplossingen.

Robots kunnen het allebei: laden en bewerken

Hier ligt een groot en onderbenut potentieel, want ook met geautomatiseerde processen tijdens de bewerking kunnen veel voordelen worden behaald: bedrijven die al een robot gebruiken om hun bewerkingsmachine te laden en te lossen, kunnen deze ook gebruiken om werkstukken te ontbramen en zo de capaciteit veel beter benutten. Dankzij de nieuwe SCHUNK gereedschappen voor geautomatiseerde bewerkingen en hun verschillende functionaliteiten kunnen talrijke ontbraamwerkzaamheden worden geautomatiseerd en zo direct na de bewerking in de bewerkingsmachine plaatsvinden. De bewerkingsmachine kan ondertussen blijven produceren. De doorlooptijd en de productiekosten van de werkstukken kunnen op deze manier aanzienlijk worden verlaagd – met een relatief gering investeringsvolume en een snel rendement op de investering.

Met behulp van de gereedschappen van SCHUNK kunnen vele bewerkingsstappen al worden geautomatiseerd. Het resultaat: hogere productiviteit, consistent perfecte bewerkingsresultaten, en lagere kosten per eenheid.

Energiezuinig en stil

Met SCHUNK R-EMENDO gereedschappen kunnen robots – naast onderdelenhandling – ook andere taken uitvoeren. Zo is de pneumatische vlakschuurmachine AOV met axiale compensatie een garantie op perfecte schuurresultaten. Ze kunnen naar behoefte worden aangesloten via de snelwisselsystemen van de automatiseringsspecialist. De nieuwe elektrische ontbramingsspil RCE vult het bestaande SCHUNK portfolio van pneumatische gereedschappen aan en biedt nog meer flexibiliteit. Het energiezuinige gereedschap werkt bijzonder stil en kan de meest uiteenlopende werkstukken aan dankzij het instelbare toerental tot 50.000 tpm en de instelbare drukracht. Gebruikers kunnen deze parameters aanpassen voor optimale nabewerkingsresultaten. Het compensatiemechanisme compenseert bovendien toleranties in de contour van het werkstuk. 

Naast ontbramen kan het veelzijdige gereedschap ook worden ingezet voor borstel-, slijp- en polijsttaken, waardoor het takenpakket van het systeem aanzienlijk wordt uitgebreid. De geïntegreerde procesbewaking geeft feedback over spilbelasting en draaisnelheid. Dit zorgt voor minder afval en een betere ­productkwaliteit. 

Eenvoudige implementatie met deskundige ondersteuning

Meer efficiëntie en flexibiliteit met weinig inspanning en beheersbare kosten: zo rendabel kan de overschakeling op geautomatiseerde processen zijn, met het juiste gereedschap. Wie zijn toepassing wil laten valideren door ervaren ingenieurs, is in goede handen in het CoLab robottoepassingscentrum van SCHUNK. De garantie voor optimale resultaten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details