NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Meest intuïtieve en slimme lascobot
Voor wie ook een eenvoudige stap naar automatisering wil zetten, is er de ABICELL. Deze volledig CE-gecertificeerde plug-and-play lascobotcel beschermt ook uw lassers en omgeving tegen lasspatten, gevaarlijke uv-straling, lasrook en fysieke belasting.

Meest intuïtieve en slimme lascobot

Gegarandeerde kwaliteit en productieverhoging waren nog nooit zo eenvoudig: met de iBOTone® van Abicor Binzel krijgt elk productiebedrijf een lascobot die qua bediening en gebruiksvriendelijkheid onovertroffen is. Bijna iedereen kan ermee lassen. Vaarwel tekort aan geschoolde werknemers. Deze oplossing van Abicor Binzel is verkrijgbaar in het voorjaar 2024.

Slim, snel, krachtig – dat is de beste manier om de voordelen van de iBOTone® van Abicor Binzel op te sommen. Met zijn vanzelfsprekende, intuïtieve bediening, zijn onvergelijkbare herhalingsnauwkeurigheid van +/- 0,02 mm in elke toepassing, en zijn extreem hoge flexibiliteit zal de iBOTone® binnenkort onmisbaar zijn in elke lasproductie. Iedere lasspecialist die de iBOTone® heeft leren kennen, zou deze graag als ‘collega’ willen hebben.

Optimale oplossing voor kleine series

Dankzij de eenvoudige bediening kunnen voortaan niet alleen grote, maar ook kleine series of afzonderlijke onderdelen in een geautomatiseerd proces worden geproduceerd, afhankelijk van de lastaak. Dit is waar de iBOTone® zijn volledige capaciteiten toont en al snel een waardevol ‘gereedschap’ wordt dat de lassers ontlast van fysiek belastend en monotoon werk. Zij kunnen zich dan concentreren op andere lastaken die hun expertise vereisen. De eenvoudige programmastructuur beperkt de programmeerinspanning tot een minimum, zodat de iBOTone® geld verdient tijdens het lassen.

Lasklare cobotlascel

Voor wie ook een eenvoudige stap naar automatisering wil zetten, is er de ABICELL. Deze omvat de iBOTone® lascobot met de nieuwste, eenvoudig te gebruiken software, iROB® modulaire stroombron voor robotlassen, hoogwaardige standaard- of rookafzuigtoorts, xFUME®ADVANCED afzuigunit, iFeed 742 draadaanvoerunit, iCOOL 1200 koelvloeistof­unit. Alles wat u nodig heeft om een antwoord te bieden aan de uitdaging om geschoold personeel te vinden en de steeds hogere kwaliteitseisen van klanten. Deze volledig CE-gecertificeerde plug-and-play lascobotcel beschermt ook uw lassers en omgeving tegen lasspatten, gevaarlijke uv-straling, lasrook en fysieke belasting.

Met zijn vanzelfsprekende, intuïtieve bediening, zijn onvergelijkbare herhalingsnauwkeurigheid van +/- 0,02 mm in elke toepassing en zijn extreem hoge flexibiliteit zal de iBOTone® binnenkort onmisbaar zijn in elke lasproductie.

Gebruiksvriendelijkheid tot in de kern

Vermijd onnodig heen en weer lopen naar de stroombron. Het speciale kenmerk van de iBOTone®: ‘draadaanvoer’, ‘draadterugtrekking’ en ‘gasreiniging’ bij de kabelassemblage. Een tweede opvallende feature is de gemakkelijk te besturen robotarm. De eenvoudigste manier om de robot te bewegen, punten te creëren of programma’s te bewerken. Het intuïtieve ontwerp begeleidt u om ermee te werken. De knoppen hebben een naam met hun functie. Als u onder moeilijk zichtbare omstandigheden werkt, maakt het geïntegreerde licht de ­omgeving helderder.

Randapparatuur van topkwaliteit

Voor toplasresultaten met de iBOTone® heeft Abicor Binzel natuurlijk ook de geschikte aanvullende apparatuur in het gamma. De robotpistolen ABIROB® W 500, ABIROB® A 500, xFUME® ROBO OA of xFUME® ABIROB® AF500 bijvoorbeeld. Met de nieuwe iROB® stroombronserie van ABICOR BINZEL kunt u ervoor zorgen dat laswerkzaamheden voor al uw toepassingen soepel verlopen en dat de kwaliteit van uw producten en productiviteit op het hoogste niveau blijven. Profiteer van uitstekende procesbetrouwbaarheid voor het volledige vermogensbereik tot 500 A. Las gewoon economischer. Zowel lucht- als ­vloeistofgekoeld. 

Slimme software

Ten slotte is ook de slimme software zeker het vermelden waard. Zelfverklarende wizards begeleiden u bij het instellen en programmeren. Las het eerste onderdeel in slechts enkele minuten. Geen robotkennis nodig. Met de eenvoudig aan te sturen handgreep in een uniek industrieel ontwerp, kunt u de software bedienen zonder de teach-pendant te gebruiken tijdens het maken van programma’s – zo snel, dat het werkt voor de kleinste batches.

Wat maakt de iBOTone® bijzonder

• Eenvoudige bediening: met het Easy Teaching-handgreep kunt u de robot soepel bewegen en na een voorinstelling een programma opstarten zonder de hendel te gebruiken.

• Eenvoudig te gebruiken voor iedereen: iedereen kan lassen na een korte training.

• Hoge stabiliteit en flexibiliteit: de uitstekende herhaalbaarheid en nauwkeurigheid zorgen voor een constant perfecte laskwaliteit.

• Gebruik in zware industriële omstandigheden: gegoten aluminium onderdelen van hoge kwaliteit en bijbehorende afdichtingen (beschermingsklasse IP66) maken langdurig industrieel gebruik in extreem zware omstandigheden mogelijk.

• Opgenomen pad: door verschillende geometrieën bewegen zonder botsingen was nog nooit zo eenvoudig. Gebruik het geregistreerde pad om de robot van lasnaad naar lasnaad te bewegen en hij kopieert precies uw beweging.

• CE-gecertificeerde compacte cel ABICELL ‘all inclusive’. ABICELL is een plug-and-play oplossing, die wordt geleverd met volledig uitgeruste lasproducten en een CE-certificering draagt.

• All-inclusive zorgeloos pakket van Abicor Binzel. Van de installatie van het systeem tot procesoptimalisatie en follow-up vragen of uitdagingen: de Abicor Binzel service zorgt voor installatie, instructie en procesoptimalisatie voor u – individueel aangepast aan uw processen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details