NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Meest krachtige plasmasnijsysteem voor digitale productie
Het meest krachtige plasmasnijsysteem voor gedigitaliseerde productie. Dat is het etiket dat de Q4500 van Kjellberg Finsterwalde kreeg opgespeld.

Meest krachtige plasmasnijsysteem voor digitale productie

De Q4500 plasmasnijbron van Kjellberg Finsterwalde kreeg vorig jaar zijn vuurdoop tijdens de EuroBLECH. Ook tijdens de komende editie van Schweissen & Schneiden zal deze nieuwste telg uit de Q-serie ongetwijfeld hoge ogen gooien. Hij combineert immers de kracht die nodig is voor vlekkeloze resultaten in het dikkere werk met alles wat metaalbewerkers nodig hebben om het digitale tijdperk binnen te wandelen. Want met de data die de Q-serie ter beschikking stelt, kunt u de snijkost per meter weer verder reduceren.

Het meest krachtige plasmasnijsysteem voor gedigitaliseerde productie. Dat is het etiket dat de Q4500 van Kjellberg Finsterwalde kreeg opgespeld na de afgelopen editie van de EuroBLECH. Sinds begin juni is de laatste toevoeging aan de Q-serie ook beschikbaar voor klanten. “De eerste klanten zijn er al met grote tevredenheid mee aan de slag. De komende maanden zullen er nog heel wat systemen uitgeleverd worden en in werking gesteld”, vat Jan Van Overbeeke van verdeler Plasma Solutions samen.

De Q4500 plasmasnijbron van Kjellberg Finsterwalde kreeg vorig jaar zijn vuurdoop tijdens de EuroBLECH.

Topprestaties, in dun en dik materiaal

De Q-serie combineert plasmasnijden met de hoogste precisie met de complexe vereisten van Industrie 4.0. Met een snijvermogen dat oploopt tot 450 A, stelt de Q4500 gebruikers in staat om uiterst nauwkeurige plasmasnedes te maken tot 120 mm. De hoge snijsnelheden zorgen ervoor dat u de kosten verlaagt en de efficiëntie verhoogt. Precisiegaten met een ratio van 0,75:1 (verhouding tussen de diameter van het gat en de dikte van het materiaal) zijn mogelijk met de speciale Q-hole technologie. Voeg daaraan nog de bewezen Contour Cut technologie van Kjellberg toe, die voor exacte binnen- en buitencontouren zorgt, zelfs in zacht staal, en u snapt waar dat enthousiasme bij de lancering vandaan kwam. Van Overbeeke: “De Q4500 zet de uitstekende snijkwaliteit van de Q-serie verder en stelt zelfs nieuwe standaarden voor het verwerken van zacht staal, rvs en aluminium, zelfs in ­materiaaldiktes tot 120 mm.”

Procesdata in real-time

De snijprestaties zijn niet de enige reden om de Q4500 in huis te halen. Ook op het vlak van digitale productie toont de nieuwe telg van Kjellberg zich als het neusje van de zalm. Met de aanwezigheid van HMI Q-Desk, een eigen ontwikkeling van Kjellberg, krijgt u alles in handen voor een gedigitaliseerde productie. 

“Procesdata en informatie van alle systeemcomponenten worden in real-time gevisualiseerd op een smartphone, tablet of PC. Om die essentiële data veilig door te zenden, wordt een beroep gedaan op het MQTT protocol. De geïntegreerde Kjellberg eService verzekert de betrouwbaarheid van uw plasmasnijproductie door remote diagnose, remote monitoring en regelmatige updates”, aldus Van Overbeeke.

Inzicht legt basis voor kostenreductie

Data die u overigens iets opleveren. “Hoe meer gegevens, hoe meer inzicht. Stap voor stap proberen we de snijkost per meter verder te reduceren. Enerzijds door het gasverbruik te optimaliseren, maar dat gaat om meer dan louter de plasmabron. De beste garantie op een zo laag mogelijk gasverbruik is een perfect samenspel met de sturing van de snijtafel en de sturing van de robot. Vandaar het belang van connectiviteit.” 

Anderzijds investeert Kjellberg Finsterwalde ook zeer veel in onderzoek om de standtijd van slijtdelen te verhogen. “Vooral door de tendens naar het dikker snijden en de daarmee gepaard gaande hoge snijstromen en vermogens is dat nog een uitdaging. Maar we werken eraan. Net zoals we een continue evolutie van telkens kleine verbeteringen in de snijkwaliteit zien. Zeer dikwijls heeft dit betrekking op het snijden van kleine gaten”, besluit Van Overbeeke.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details