NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Metaal zagen zonder koeling: geoptimaliseerde zaagbladen voor accugereedschappen
De hoofdzetel van Jepson Power is gevestigd in het Duitse Eschweiler.

Metaal zagen zonder koeling: geoptimaliseerde zaagbladen voor accugereedschappen

Een continue drang naar vernieuwing is een belangrijke factor voor de groei van elk bedrijf. De ontwikkeling van innovatieve oplossingen is sinds de oprichting in 1984 ook het motto van Jepson Power, de uitvinder van de Dry Cutter-technologie voor het zagen van materialen uit staal, roestvast staal en composiet. Met deze technologie wordt er zonder koeling gezaagd met een kortere zaagcyclus, nagenoeg braamvrij en met een langere levensduur. Dankzij de jarenlange ervaring en een dynamische R&D-afdeling kan de fabrikant uit het Duitse Eschweiler op maat gemaakte oplossingen ontwikkelen, waaronder de nieuwste, ultradunne zaagbladen voor het bewerken van staal en roestvrij staal met accugereedschappen.

HDC 8203E is de nieuwe innovatieve accu handcirkelzaag van Jepson Power, ontwikkeld in Duitsland.

“Innovatie betekent voor ons het voortdurend verbeteren van onze producten, en dankzij de investering in onderzoek en ontwikkeling ook de gebruiksvriendelijkheid en de service optimaliseren. We willen met onze Dry Cutter-technologie in de bekende geel-blauwe kleuren in de toekomst nieuwe normen stellen”, vertelt CEO Pierre Michiels. “Vandaag al wordt de nieuwe generatie snoerloze Dry Cutter machines met de unieke en innovatieve zaagbladen, die voor gebruik bij accugereedschappen geoptimaliseerd werden, in onze fabriek in Eschweiler ontwikkeld en getest met als doel sneller te zagen, de standtijden te optimaliseren en grotere zaagoppervlakken te realiseren. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met de beperkingen die snoerloze tools met zich meebrengen.”

Als marktleider voor high-speed zaagbladen met hardmetalen tanden en een van de vooraanstaande spelers op het vlak van draagbaar elektrisch gereedschap, streeft Jepson Power er voortdurend naar om de meest vooruitstrevende producten te ontwikkelen, die ook voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Denk maar aan de nieuwste generatie zaagbladen voor accugereedschappen: extreem dunwandige en schokbestendige LBS-zaagbladen voor het zagen van metalen roosters, trapeziumplaten, profielen, kabelgoten en rolluikbuizen. 

“Dit assortiment omvat zaagbladen met een dikte van 1-1,5 mm en een diameter tussen 137 en 255 mm. Deze dunwandige zaagtechnologie resulteert in een aanzienlijk langere autonomie en levensduur van de accu”, legt de CEO uit. “Een unieke, ultrahete warmtebehandeling en speciaal soldeerproces maken het mogelijk om ultradunne en schokbestendige zaagbladen te produceren, waarmee we ons van de concurrentie in de markt van de accutools onderscheiden. De zaagbladen zijn 100% compatibel met de handcirkelzagen van Bosch, Metabo, Milwaukee, Makita, AEG, Panasonic en nog meer merken. De superieure prestaties van de bladen bieden nieuwe opportuniteiten voor bedrijven die metaal zagen.”

Deze innovatieve handcirkelzaag maakt gebruik van CAS (Cordless Alliance System), wereldwijd het meest performante accusysteem in de industrie.

Accu handcirkelzaag met Dry Cutter en CAS

Met een nieuwe handcirckelzaag voor metaalbewerking zet Jepson Power nu ook stappen in de wereld van het snoerloze elektrische gereedschap. Ook deze ontwikkeling is uitgerust met de krachtige Dry Cutter technologie, waardoor het zaagproces snel en zonder koeling gebeurt. De gebruiker heeft ook geen smeermiddel nodig – en dat is uiteraard belangrijk voor het milieu. Deze innovatieve handcirkelzaag maakt gebruik van CAS (Cordless Alliance System), wereldwijd het meest performante accu­systeem in de industrie. 

“Het belang van de accutechnologie wordt ook in ons vakgebied steeds groter. De professionele oriëntatie van CAS heeft ons overtuigd”, verduidelijken ze bij de fabrikant. “Het werd al snel duidelijk dat we met CAS een hele reeks partners van topniveau wilden binnenhalen en er deel van wilden uitmaken. We streven ernaar om onze producten zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en onze klanten de best mogelijke service te bieden. De samenwerking met CAS helpt ons daarbij.” 

Deze nieuwe snoerloze machine van Jepson Power is 100% compatibel met de accu’s, machines en apparatuur van 32 andere merken, zoals Mafell, Metabo, Trumpf, Gesipa, Eisenblätter, MontiPower & Eibenstock.

Deze extreem dunwandige en schokbestendige LBS-zaagbladen zijn ideaal voor het zagen van metalen roosters, trapeziumplaten, profielen, kabelgoten en rolluikbuizen.

Machines, zaagbladen en service

Behalve de Dry Cutter machines en hoogwaardige zaagbladen, omvat het gamma van Jepson Power ook kernboormachines met hun gereedschappen en accessoires, elektrische tapmachines, buizenschuurders en polijstmachines met hun toebehoren en laskantfrezen. 

“Onze klanten kunnen ook een beroep doen op onze ervaren specialisten voor technische ondersteuning en onderhoud, bijvoorbeeld voor het herslijpen van de tanden van een zaagblad”, sluit Pierre Michiels af. “In de online­shop kunnen alle vervangstukken snel en eenvoudig besteld worden, waarna een vlotte en probleemloze levering volgt.”  

JEPSON POWER

Ernst-Abbe-Strasse 5
DE-52249 Eschweiler
+49 2403 6455 0
[email protected]
www.drycutter.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.