NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Metaalbewerkingsbedrijf investeert om klanten nog meer te kunnen bieden
Alnapress bouwde vorig jaar een nieuwe productiehal, waar vijf extra perslijnen staan: drie van 800 ton, een van 630 ton en een van 500 ton.

Metaalbewerkingsbedrijf investeert om klanten nog meer te kunnen bieden

Al bijna veertig jaar is Alnapress een expert in de bewerking van ferro- en non-ferro­metalen: van grondstof, over excentrisch of hydraulisch persen, plooien en assembleren, tot een afgewerkt eindproduct. Met passie, kennis van zaken en gerichte investeringen slaagt dit familiebedrijf uit Tielt erin om klanten een groter aanbod en een nog betere service te garanderen.

“De focus ligt op de klanten, onze ondernemingsgeest is er een van investeren. We blijven investeren in een machinepark dat aan hun normen, eisen en de veranderende behoeften tegemoet kan komen. Er zijn drie waarden die me doorheen mijn lange carrière in de verkoop steeds geholpen hebben om een langetermijnrelatie op te bouwen: kwaliteit op het vlak van product en service leveren, correct werken, en de klanten respecteren”, vertelt Peter Wicke, die binnen Alnapress verantwoordelijk is voor de verkoop. 

“Elk bedrijf, in binnen- en buitenland, heeft zijn eigen wensen en specificaties. Alles bij ons is dan ook maatwerk. Industrieel persen is onze specialiteit, maar ook voor alle plooi- en snijwerk kunnen klanten bij ons. We beginnen vanaf de grondstof – staal, rvs of aluminium – en kunnen uiteindelijk een afgewerkt en geassembleerd eindproduct bij de klant afleveren. We zijn actief in de meest uiteenlopende sectoren: automobile, industriële pompen, bouw, rekkenbouw, meubilair, tuinbouw, ….”  

Alnapress produceert de meest uiteenlopende stukken – kleine of groot, eenvoudig of complex. Daarbij wordt veel belang gehecht aan kwaliteit.

Mensen en machines zijn belangrijke troeven

Alnapress hecht bij alle opdrachten – kleine of grote stukken, eenvoudig of complex – veel belang aan de kwaliteit van het product, de efficiëntie bij de productie, de beperking van de kosten, en een levering binnen de afgesproken termijn. De behaalde ISO9001 en EN1090 certificaten bewijzen dat alle normen strikt nageleefd worden en dat de kwaliteitsgarantie van de firma geen loze belofte is. 

“Ons gediversifieerd machinepark is een cruciale troef om op de diverse, vaak veeleisende vragen van onze klanten in te spelen. We beschikken vandaag over heel wat verschillende machines, waaronder plooibanken, snijmachines, maar vooral heel veel persen. Er zijn hydraulische persen met een capaciteit van 100 tot 3.000 ton, diverse alleenstaande excentrische persen voor inlegwerk van 20 tot en met 400 ton, en meerdere perslijnen van 80 tot 800 ton”, geeft zaakvoerster Nathalie Laitem aan. “We zouden onze doelstellingen echter nooit kunnen realiseren zonder de gedrevenheid en toewijding van onze medewerkers en leveranciers, die hun kennis en ervaring elke dag weer aanwenden om klanten te helpen. Zo zoeken ze samen voor elke vraag of probleem naar een geschikte oplossing. Hierdoor kunnen we heel efficiënt en flexibel werken.”

Het verwerken van brede coils tot 1500 mm is ook voor Alnapress geen probleem.

Gerichte investeringen lonen

De markt evolueert snel en klanten worden steeds veeleisender. Sinds jaar en dag behoort investeren tot het DNA van Alnapress. “Net dankzij die gerichte investeringen kunnen we ons onderscheiden van anderen en bijvoorbeeld producten leveren die ook wij met de beschikbare machines niet konden maken. Zelfs een vertraging van de markt houdt ons geenszins tegen om ons machinepark verder uit te breiden en te optimaliseren. Zo bouwden we vorig jaar een nieuwe productiehal, waar vijf extra perslijnen staan: drie van 800 ton, een van 630 ton en een van 500 ton. Vandaag zijn al drie van die lijnen operationeel, en tegen de zomervakantie willen onze mensen ook de beide andere productielijnen up and running hebben. Die investering maakt ons uniek in België.”

“Er is echter nog meer: we starten binnenkort ook met de installatie van onze nieuwe aanvoerlijn, die we vanaf september in gebruik willen nemen. Daarmee zullen we coils van 20 ton kunnen bewerken, met name 600 x 12 mm, 800 x 10 mm, en 1000 x 8 mm. Ze zal gekoppeld worden aan nog een extra grote bijkomende pers. Door het aanpassen van onze processen om zowel de kosten te verlagen als de efficiëntie te verhogen, dragen we ook bij aan een schonere planeet. Investeren in duurzaamheid deden we al door zonnepanelen te installeren, laadpalen te voorzien, en onze heftrucks door elektrische modellen te vervangen. Onze missie naar een nog groenere, duurzame toekomst zetten we dan ook stap voor stap verder.”

Aanwezig op Advanced Manufacturing

Bij Alnapress gaan ze uiteindelijk geen enkele uitdaging uit de weg en produceren ze zelfs de meest complexe werkstukken, die volledig op de wensen en behoeften van de klant afgestemd worden en aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen. Breng een bezoek aan hun stand 1126 op Advanced Manufacturing en ontdek hoe ze ook voor uw toepassingen onderdelen kunnen persen en plooien.    

Standummer 1126

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details