NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
“Zo eenvoudig te programmeren dat het ook voor stukwerk loont”
Koen Mattheeuws (rechts) en zoon Joren: “Niet alleen het freeswerk is erbij gekomen, we draaien nu zelf ook meer stukken. Bovendien kunnen we het sneller, klanten hoeven minder lang te wachten.”

“Zo eenvoudig te programmeren dat het ook voor stukwerk loont”

Rolbruggen zijn een cruciaal onderdeel in de productie bij veel bedrijven. Imako uit Ruddervoorde heeft van snelle herstellingen en kwalitatief onderhoud zijn handelsmerk gemaakt. Om de wachttijden bij toeleveranciers te elimineren investeerde het bedrijf in een nieuwe CNC-freesmachine en draaibank om snel zelf stukken op maat te kunnen maken. Van eenvoudig tot complex, de ProtoTRAK sturing doet dat in een handomdraai lukken. 

Klanten zo snel mogelijk helpen. Het was het uitgangspunt voor Koen Mattheeuws om zijn eigen zaak in onderhoud en herstellingen van rolbruggen op te starten. “Tot op vandaag blijft dat de een voorname pijler binnen Imako”, legt hij uit. “Maar het opgebouwde vertrouwen maakt dat klanten ons ook betrekken in hun projecten voor een nieuwe hijsoplossing. Daarvoor zijn we officieel verdeler van de merken Demag en Verlinde.” Het gros van de klanten van Imako bevindt zich in een straal van 100 kilometer rond het atelier in Ruddervoorde. “Net omdat we altijd binnen de kortste keren bij onze klanten willen staan. Rolbruggen staan niet vaak in panne, maar als er een probleem is, kan wel de hele productie stilvallen. Snelheid is geboden.”

In zijn productieatelier in Ruddervoorde kan Imako rolbruggen van 125 kg tot 100 ton met lengtes van 2 tot 35 m volledig zelf produceren.

Investeren in meer eigen productiecapaciteit

Die klantgerichtheid staat voorop in elke keuze die Koen Mattheeuws maakt. “Van de merken die we verdelen houden we bijvoorbeeld een grote voorraad aan wisselstukken op stock, zodat we snel de herstelling kunnen uitvoeren. In ons productieatelier kunnen we rolbruggen van 125 kg tot 100 ton met lengtes van 2 tot 35 m volledig zelf produceren.” Maar voor herstellingen gaat het niet altijd om stukken die zomaar op het schap liggen. Daarvoor investeerde Imako twee jaar geleden in een nieuwe freesmachine. “We beschikten wel over een conventionele draaibank, maar van zodra er iets te complexe stukken nodig waren of freeswerk, moesten we een beroep doen op een toeleverancier. En dan boet je toch in aan snelheid en flexibiliteit. Daarom wilden we alles in eigen huis kunnen.”

Omdat Imako zo tevreden was over wat de XYZ freesmachine met ProtoTRAK sturing bijbracht, kwam er begin dit jaar een XYZ draaibank bij.

ProtoTRAK sturing perfect

Imako wist precies wat het nodig had. De specialisatie in rolbruggen maakt dat Mattheeuws bij heel veel metaalbewerkingsbedrijven over de vloer komt. “We hadden al van veel klanten gehoord dat de XYZ machines met ProtoTRAK sturing uniek zijn op de markt en perfect voor ons.” Door de gebruiksvriendelijke dialoogsturing slaan ze immers perfect de brug tussen conventioneel en CNC. “De stukken zijn zo eenvoudig te programmeren, dat het ook voor stukwerk en kleine series de moeite loont”, vat Mattheeuws het samen. En leverancier Crispyn kende Imako ook al jaren. “Onze tooling komt van daar. We wisten dus dat we in zee gingen met mensen met kennis van zaken.” Bovenaan het verlanglijstje stond een freesmachine. Die kwam er twee jaar geleden rond Nieuwjaar. “Omdat we zo tevreden waren over wat ze bijbracht, kwam er begin dit jaar een XYZ draaibank bij. De sturing en bediening zijn op die manier exact hetzelfde.”

Ondersteuning op alle manieren

Vier medewerkers volgden de opleiding, onder wie ook Joren en Zoë, de zoon en dochter van Koen Mattheeuws. “Opvolging verzekerd dus”, lacht de zaakvoerder. “Na één dag kon iedereen al met de machines aan de slag. Wat ook zo super is aan de service van Crispyn Machines, dat is de speciale website die ze rond de ProtoTRAK sturing gebouwd hebben. Een verzameling van video’s die op een heel praktische manier tips & tricks delen met gebruikers om met de machines te werken. Als we iets voor het eerst op een bepaalde manier moeten maken, vinden we daar gegarandeerd wel iets terug dat ons op weg zet. Zijn er toch nog vragen, dan kunnen we die ook via WhatsApp stellen. Snel een foto of een video delen van het probleem en we zijn in geen tijd geholpen. Ze zijn mee met hun tijd”, ­knipoogt Mattheeuws.

Meer en sneller

Dankzij de investeringen is het drukker geworden in het atelier. “Niet alleen het freeswerk is erbij gekomen, we draaien nu zelf ook meer stukken. Bovendien kunnen we het sneller, klanten hoeven minder lang te wachten. De grotere series besteden we nog altijd uit, dat is niet onze corebusiness, maar voor al het andere werk beschikken we nu over de perfecte machines en service”, besluit Koen Mattheeuws.    

Standummer 1069

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details