NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Metaalsector: textielsharing ontlast de bedrijfsleiding

Metaalsector: textielsharing ontlast de bedrijfsleiding

Tekort aan geschoolde arbeidskrachten, digitalisering, concurrentiedruk – wie een bedrijf in de metaalsector leidt, werkt vaak onder grote stress. Daarom helpt het om organisatorische taken waar mogelijk te delegeren. Bijvoorbeeld door de levering van werkkleding en poetsdoeken toe te vertrouwen aan een professionele textieldienstverlener zoals Mewa.

Volledig servicepakket

De Mewa Textilsharing service voor beroepskleding helpt niet alleen bij de keuze van passende kledingstukken, maar garandeert ook dat alle geldende normen en beschermingsvereisten in rekening worden genomen. Aanschaf, opslag en verzorging, maar ook maatwissels, bijbestellingen en reparaties maken deel uit van het pakket. In tegenstelling tot een ‘doe-het-zelf-oplossing’ zijn de gemaakte kosten vanaf het begin transparant en planbaar dankzij het servicecontract. Wat ook belangrijk is: uitvoerig gecertificeerde textieldienstverleners zoals Mewa zorgen er niet alleen voor dat klanten hygiënisch onberispelijke kleding krijgen, maar staan ook in voor een zo energiezuinig en milieuvriendelijk mogelijke verwerking.

Voor het vervaardigen van de nieuwe bedrijfskledingcollectie Peak wordt zo’n 75 procent duurzame en grondstofbesparende materialen gebruikt.

Veilig, duurzaam en milieuvriendelijk

Investeringen in de ontwikkeling van nieuwe producten en geavanceerde technologieën vormen een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie van Mewa. De textieldienstverlener optimaliseert voortdurend zijn grondstofbesparende procestechnologieën en is daarmee de koploper in de branche. Dat geldt ook voor de ontwikkeling van textiel. Er worden uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt, die voldoen aan de hoge eisen van de werkomgeving. In de eigen R&D-afdeling worden nieuwe collecties ontworpen en wordt bestaande kleding verder ontwikkeld in samenwerking met stoffenfabrikanten en onderzoeksinstituten. De veerkracht en de duurzaamheid van de werkkleding worden intensief getest in het eigen technisch centrum en in gecertificeerde instituten. Het resultaat: verbeterde en duurzame stoffen met nieuwe, extra beschermende functies.

Moderne beroepskleding kan meer

Werkkleding voor de metaalsector moet eerst en vooral slijtvast zijn. Mewa biedt een ruime keuze aan werkkleding voor zware belasting. Elastische, ademende stoffen en ergonomische pasvormen zorgen alvast voor maximale bewegingsvrijheid en optimaal draagcomfort. Maar Mewa gaat nog een stap verder en heeft met Peak onlangs zijn eerste collectie werkkleding uit gerecycleerd materiaal ontwikkeld. De polyestergarens die ervoor gebruikt worden, zijn uitsluitend gemaakt van gerecycleerde PET-waterflessen. Die worden gecombineerd met biologisch katoen. In totaal worden voor het vervaardigen van Mewa Peak ongeveer 75 procent duurzame en grondstofbesparende materialen gebruikt. Een relevante collectie voor bedrijven die hun inspanningen op het vlak van duurzaamheid willen versterken.

De gecertificeerde SaCon-veiligheidscontainers maken integraal deel uit van het Mewa-poetsdoeksysteem.

Poetsdoeksysteem

Behalve voor werkkleding heeft Mewa ook voor poetsdoeken een Textilsharing concept ontwikkeld. Door te kiezen voor deze herbruikbare doeken in plaats van wegwerpdoeken, produceren bedrijven heel wat minder afval. Bovendien maken de gecertificeerde SaCon-veiligheidscontainers integraal deel uit van dit poetsdoeksysteem: zij zorgen voor een veilige verwerking van de vuile doeken. De SaCon is daartoe door de TÜV getest volgens de internationale eisen van de ADR-regelgeving en door BAM goedgekeurd als verpakking van gevaarlijke stoffen. 

Nummer één in klantentevredenheid

Last but not least nog bijzonder nieuws uit Duitsland. In de jaarlijkse studie van televisiezender WELT TV en advies- en analysebedrijf ServiceValue GmbH is Mewa voor de tweede keer bekroond met de score ‘hoogste klantentevredenheid’ in de categorie ‘Hygiëne- en textielservice’. Een mooie onderscheiding die Mewa opnieuw aan het hoofd van zijn sector zet!  

Over Mewa 
Vandaag levert Mewa vanuit 46 vestigingen aan bedrijven over heel Europa beroepskleding, beschermende kleding, poetsdoeken, olieopvangmatten en voetmatten – inclusief onderhoud, reparatie, opslag, logistiek. Daarnaast kunnen nu ook artikelen voor arbeidsveiligheid besteld worden. Zo’n 5.700 medewerkers staan klaar voor meer dan 190.000 klanten uit de industrie, handel, ambachtelijke sector en gastronomie. In 2021 realiseerde Mewa een omzet van 770,4 miljoen euro en het mag zich hiermee marktleider noemen in de ­textielmanagementsector.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.