NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuw: CNC machine voor bewerking van achterassen in één opspanning
Unisign Uniaxle – nieuwe CNC-machine voor de bewerking van vrachtwagenachterassen in één opspanning.

Nieuw: CNC machine voor bewerking van achterassen in één opspanning

Alle bewerkingen voor vrachtwagen-achterassen in één opspanning op één CNC machine. Unisign Machine Tools heeft een revolutionaire nieuwe CNC machine ontwikkeld voor de truckindustrie: de UNIAXLE. Een speciaal CNC bewerkingscentrum dat gelaste én gegoten achterassen in één keer kan bewerken. Het verbetert de nauwkeurigheid en kwaliteit van achterassen. Het productieproces wordt bovendien sneller en kosteneffectiever.

Unisign Uniaxle – optimum tussen nauwkeurigheid, snelheid en flexibiliteit.

Optimum gevonden

Bij de ontwikkeling van de UNIAXLE is Unisign erin geslaagd het optimum te vinden tussen nauwkeurigheid, snelheid en stabiliteit. In een vrachtwagenachteras zitten veel functionaliteiten, waardoor er allesbehalve sprake is van rotatiesymmetrie over de lengteas. Bij het uitvoeren van bewerkingen zoals het draaien van astappen, treedt daarom een grote onbalans op. Normaliter vraagt dit om een verlaging van de bewerkingssnelheid. Maar bewerken op een laag toerental heeft een negatief effect op de bewerkingstijd en de verspaningscondities. De UNIAXLE betekent nauwkeurig én snel bewerken zonder compromissen.

Unisign Uniaxle – unieke draaikop die rond de achteras draait.

Innovatieve bewerkingskop draait om as

Bij de UNIAXLE-machine zijn snelheid en nauwkeurigheid niet langer afhankelijk van elkaar. Dat komt door de nieuwe technologie die wij in deze machine toepassen. Uniek aan de UNIAXLE is dat niet de achteras in de machine ronddraait, maar het snijgereedschap om de achteras draait. De bewerkingskop die wij hiervoor gebruiken is een innovatie van onze eigen R&D-afdeling. Fabrikanten kunnen hierdoor met hoge snelheid en zeer nauwkeurig achterassen bewerken.

Unisign Uniaxle – simultaan frezen en boren.

Simultaan frezen en draaien

Naast de unieke draaikop heeft de UNIAXLE ook een freesspil. Alle draai- en freesbewerkingen aan de achteras worden simultaan uitgevoerd. Terwijl aan de ene kant een astap wordt gedraaid, wordt aan de andere kant bijvoorbeeld de flens gefreesd. Nog een voordeel: via de rotatie-unit wordt de achteras 90 graden gedraaid. Zo kan de freesspil ook bewerkingen uitvoeren op de banjo van de achteras. 

Unisign Uniaxle – In één opspanning ook bewerking van de achterasbanjo.

Minder handling, minder fouten

In een productiestraat met verschillende bewerkingsstations, vinden relatief veel handelingen plaats. Het veelvuldig oppakken, verplaatsen en weer opnieuw opspannen van achterassen heeft invloed op de doorlooptijd én nauwkeurigheid van de bewerkingen. Hoe minder handling, hoe hoger de proceszekerheid. Ook dat is een belangrijk voordeel van de alles-in-één-bewerking op de nieuwe UNIAXLE machine.

Voordelen UNIAXLE

  • Alle bewerkingen in één opspanning op één machine
  • Cyclustijd 30 min/as (13.000 achterassen/jaar)
  • Breed gamma van achterassen
  • Hoge bewerkingssnelheid
  • Grote nauwkeurigheid
  • Geen onbalans
  • Onbemande machine
  • Maximale bewerkingsbetrouwbaarheid dankzij minder bewerkingen
  • Neemt minder ruimte in beslag
  • Hoge efficiëntie met automatische laadkraan

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.