Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Oppervlaktebehandeling

Nieuwe bulkcontainer voor kleinere hoeveelheden vloeistoffen

Firma’s, klein en groot, uit de metaalverwerkende sector zijn vaak op zoek naar oplossingen om vloeistoffen, grondstoffen, onderdelen, halffabrikaten en...

plastibac2_compact_hdpe_neuerdeckel-kopieren

2 september 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Firma’s, klein en groot, uit de metaalverwerkende sector zijn vaak op zoek naar oplossingen om vloeistoffen, grondstoffen, onderdelen, halffabrikaten en afgewerkte producten te verpakken, stockeren en/of transporteren. Ook een goed afvalbeheer is belangrijk voor efficiënte en duurzame bedrijfsprocessen. Plastibac uit Kuurne biedt een gepaste oplossing voor elke toepassing. De firma breidt haar gamma vandaag uit met de unieke IBC container 300L, een compacte container voor kleinere hoeveelheden vloeistoffen.

Familiebedrijf Plastibac is gespecialiseerd in het ontwikkelen en verkopen van duurzame kunststof bakken, palletten en aanverwante verpakkingen voor professioneel gebruik. “Ons assortiment bestaat uit magazijnbakken, werktuigbakjes en kantelbakmodules voor stockage en oplossingen voor logistieke toepassingen, zoals stappelbakken, distributiekisten, palletboxen, palletten, bouwemmers en morteltroggen. We leveren ook mengbakken, euronormkratten, draai-stapelkratten, handscheppen en koelboxen voor voeding en catering en speciale producten voor afvalbeheer, waaronder afvalcontainers en -tonnen voor buiten en sorteerbakken voor binnen”, zegt marketing manager Robbie Naessens. “Klanten kunnen bij ons ook terecht voor allerhande industriële verpakkingen, zoals emmers met deksel, vaten, jerrycans en ook intermediate bulk containers (IBC).”

Compacte IBC-container 300L

Plastibac biedt een compleet gamma IBC containers voor stockage en (intern) transport van vloeistoffen. De courante types hebben een inhoud van 1.000 l. Sommige firma’s hebben minder vloeistof van doen, werken met een inhoud die snel slecht wordt en dus in kleinere hoeveelheden verwerkt moet worden of zoeken gewoon een oplossing die gemakkelijker te transporteren is. Daarom verdeelt Plastibac sinds enkele jaren ook IBC containers van 600 l. “Toch bleef de vraag naar een oplossing voor nog kleinere volumes. Daarom ontwikkelde onze productiepartner een compacte IBC container van 300 l – slechts 80 cm lang, 60 cm breed en 100 cm hoog -, uiterst geschikt voor vloeistoffen in chemie en farmacie, maar ook voor drinkwater en levensmiddelen”, vult Naessens aan. “Deze container, ommanteld met een stevige verzinkte buisconstructie en onderaan uitgerust met een kraantje, staat op een kunststof pallet waardoor hij zeer stabiel is en gemakkelijk met een transpallet of heftruck getransporteerd kan worden, zelfs door een standaarddeurdoorgang. Naast de standaardcontainer is er trouwens ook een specifieke versie voor AdBlue.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details