NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe bulkcontainer voor kleinere hoeveelheden vloeistoffen

Nieuwe bulkcontainer voor kleinere hoeveelheden vloeistoffen

Firma’s, klein en groot, uit de metaalverwerkende sector zijn vaak op zoek naar oplossingen om vloeistoffen, grondstoffen, onderdelen, halffabrikaten en afgewerkte producten te verpakken, stockeren en/of transporteren. Ook een goed afvalbeheer is belangrijk voor efficiënte en duurzame bedrijfsprocessen. Plastibac uit Kuurne biedt een gepaste oplossing voor elke toepassing. De firma breidt haar gamma vandaag uit met de unieke IBC container 300L, een compacte container voor kleinere hoeveelheden vloeistoffen.

Familiebedrijf Plastibac is gespecialiseerd in het ontwikkelen en verkopen van duurzame kunststof bakken, palletten en aanverwante verpakkingen voor professioneel gebruik. “Ons assortiment bestaat uit magazijnbakken, werktuigbakjes en kantelbakmodules voor stockage en oplossingen voor logistieke toepassingen, zoals stappelbakken, distributiekisten, palletboxen, palletten, bouwemmers en morteltroggen. We leveren ook mengbakken, euronormkratten, draai-stapelkratten, handscheppen en koelboxen voor voeding en catering en speciale producten voor afvalbeheer, waaronder afvalcontainers en -tonnen voor buiten en sorteerbakken voor binnen”, zegt marketing manager Robbie Naessens. “Klanten kunnen bij ons ook terecht voor allerhande industriële verpakkingen, zoals emmers met deksel, vaten, jerrycans en ook intermediate bulk containers (IBC).”

Compacte IBC-container 300L

Plastibac biedt een compleet gamma IBC containers voor stockage en (intern) transport van vloeistoffen. De courante types hebben een inhoud van 1.000 l. Sommige firma’s hebben minder vloeistof van doen, werken met een inhoud die snel slecht wordt en dus in kleinere hoeveelheden verwerkt moet worden of zoeken gewoon een oplossing die gemakkelijker te transporteren is. Daarom verdeelt Plastibac sinds enkele jaren ook IBC containers van 600 l. “Toch bleef de vraag naar een oplossing voor nog kleinere volumes. Daarom ontwikkelde onze productiepartner een compacte IBC container van 300 l – slechts 80 cm lang, 60 cm breed en 100 cm hoog -, uiterst geschikt voor vloeistoffen in chemie en farmacie, maar ook voor drinkwater en levensmiddelen”, vult Naessens aan. “Deze container, ommanteld met een stevige verzinkte buisconstructie en onderaan uitgerust met een kraantje, staat op een kunststof pallet waardoor hij zeer stabiel is en gemakkelijk met een transpallet of heftruck getransporteerd kan worden, zelfs door een standaarddeurdoorgang. Naast de standaardcontainer is er trouwens ook een specifieke versie voor AdBlue.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details