NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe komborstels optimaliseren afwerkingskwaliteit en doorlooptijd

Nieuwe komborstels optimaliseren afwerkingskwaliteit en doorlooptijd

Om klanten de hoogste kwaliteit aan te bieden en tegelijkertijd concurrentieel te blijven, is automatisatie vaak een must. Ook de eindbewerking van de mechanische onderdelen van hun klanten gebeurt bij Aluro CNC automatisch met GARANT komborstels van de gereedschapsspecialist Hoffmann Group.

Aluro CNC is al meer dan dertig jaar dé referentie voor het vervaardigen van hoogkwalitatieve mechanische onderdelen. Het verspanend bedrijf uit Heist-op-den-Berg levert componenten en machineonderdelen voor klanten in uiteenlopende markten zoals de medische sector, luchtvaart, voeding en machinebouw.

 

aluro-cnc_borstel_8-kopieren

De GARANT komborstels voor CNC-machines of robotcellen worden gebruikt om werkstukken na het verspaningsproces automatisch, snel en efficiënt na te bewerken.

 

Sterke focus op automatisatie

Naast een dertigtal medewerkers beschikt Aluro CNC over een sterk geautomatiseerd machinepark, waar de link met zusterbedrijf RoboJob niet vreemd aan is. Zij ontwikkelen oplossingen voor het automatisch beladen en ontladen van CNC-draai- en freesmachines.  “Automatisatie is voor Aluro zeer belangrijk om verschillende redenen”, zegt technical manager Pascal Van De Sande. “Er is in België een nijpend tekort aan het juiste technisch personeel. Automatisatie is hiervoor de perfecte oplossing. Zo kunnen we niet alleen onze loonkost, maar ook de prijzen voor onze klanten drukken. Het laat ons bovendien toe om dag en nacht te produceren en een betere doorstroom van producten te realiseren. Automatisatie verschaft ons een enorm concurrentieel voordeel.” Aluro CNC is een gevestigde en gewaardeerde naam in de markt en staat bekend om de kwaliteit van hun afgeleverde stukken. Bovendien zijn zij in staat om heel complexe en specifieke componenten te vervaardigen en zorgen zij voor gedetailleerde meetrapporten die vooral in de luchtvaartsector heel belangrijk zijn.

aluro-cnc_borstel_1-kopieren

GARANT komborstels elimineren manuele nabewerking

In de zoektocht naar voortdurende optimalisatie, stootte Aluro CNC op Hoffmann Group. Als toonaangevende aanbieder van kwaliteits-gereedschap, bedrijfsinrichting en persoonlijke beschermingsmiddelen lanceerde deze Duitse specialist vorig jaar het gamma GARANT komborstels. Deze high-tech borstels voor CNC-machines of robotcellen worden gebruikt om werkstukken na het verspaningsproces automatisch, snel en efficiënt na te bewerken. “De hoofdtoepassing van de GARANT komborstels is het nauwkeurig ontbramen, het afronden van snijkanten en het optimaliseren van de oppervlaktefinish van precisieonderdelen”, vertelt Dominique Van Lunter, technisch specialist verspaning bij Hoffmann Group. “De komborstels zijn ideaal voor het reinigen en afwerken van grote oppervlakken en complexe onderdelen, zonder de geometrie van het werkstuk te veranderen.”

aluro-cnc_borstel_1-kopierencnc_borstel_v2_2-kopieren

De komborstels zijn ideaal voor het reinigen en afwerken van grote oppervlakken en complexe onderdelen, zonder de geometrie van het werkstuk te veranderen.

 

Constante afwerkingskwaliteit, snellere doorlooptijd

Verschillende machines van Aluro CNC waren reeds uitgerust met komborstels van een andere fabrikant. “Hiermee haalden we echter niet de gewenste resultaten”, zegt Van De Sande. “Daarom besloten we om intern enkele testen uit te voeren met de GARANT komborstels. Na wat zoekwerk en geëxperimenteer met de parameters, waren we zeer tevreden over de eindresultaten van onze stukken. Wij produceren onder meer grote gietijzeren platen waarbij vroeger heel wat manueel ontbraamwerk nodig was. Met onze nieuwe komborstels gebeurt de nabewerking nu volledig automatisch en besparen we heel wat manuren. Bovendien garanderen zij een constante afwerkings-kwaliteit. Je hoeft de machine slechts één keer te programmeren en de afwerking is identiek voor elk werkstuk. Dat ook de doorlooptijd van onze werkstukken een stuk korter is geworden, is mooi meegenomen!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details