NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Op zoek naar veerkracht voor projecten?
De firma van Erik en Kris Hermans is gespecialiseerd in de productie van veren: standaardveren, veren op maat of zelfs volledig nieuw ontworpen oplossingen.

Op zoek naar veerkracht voor projecten?

Veren vormen een onmisbare schakel in de praktische realisatie van heel wat toepassingen. Dagelijks zijn bedrijven uit allerlei sectoren op zoek naar de geschikte veer om hun projecten te kunnen uitwerken. Bij Hermans Verenfabriek in Lebbeke luistert men naar elke vraag, om vervolgens een passend antwoord te bieden: standaardveren, veren op maat of zelfs compleet van nul ontworpen producten. Om klaar te zijn voor de verdere uitbouw en groei van het bedrijf beslisten de zaakvoerders om fors te investeren in infrastructuur, machines en mensen. Kwaliteit van product en service zijn immers cruciaal om met klanten een succesvolle samenwerking op lange termijn te verwezenlijken.

Het Belgische familiebedrijf Hermans Verenfabriek werd opgericht in 1951 en wordt vandaag in de derde generatie geleid door de tweelingbroers Erik en Kris Hermans. De firma beschikt over een ruime voorraad aan standaardveren, die snel geleverd kunnen worden, maar kan ook veren op maat maken en zelfs veren ontwerpen, vormgeven en produceren. 

Hermans Verenfabriek investeerde in de uitbreiding van de faciliteiten, waardoor de capaciteit verdubbeld werd naar 5.500 m². Op het dak ligt 3.000 m² zonnepanelen.

“We houden van een persoonlijke aanpak. We luisteren naar de behoeften en eisen van de klant, en gaan dan op zoek naar een geschikte oplossing voor zijn of haar specifieke toepassing. Stempelveren voor alle soorten belastingen, druk- en trekveren uit verenstaal of roestvast staal, of torsieveren uit staal, ze zijn één voor één in verschillende versies uit voorraad leverbaar”, vertelt Erik Hermans. “Voldoet een standaardoplossing niet, dan bieden we maatwerk: blad-, druk- en vormveren, samengestelde veren, torsie-, trek-, stempel- en schotelveren, borg en veerringen. Het gamma omvat eveneens veren voor garagepoorten. Ons doel is duidelijk: met elke klant een relatie op lange termijn realiseren.”

Dankzij de fiberlasermachine en de plooibanken kan men zich nu ook meer focussen op de plaatbewerking.

Infrastructuur, machine en mensen

De broers Hermans zijn fier op wat ze samen door de jaren heen gerealiseerd hebben. Dankzij hun ambitie en de drang naar innovatie blijven ze ook vandaag stap voor stap groeien. Zelfs in tijden van crisis wordt geïnvesteerd. 

“In 2004 verhuisden we naar onze huidige locatie in Lebbeke, waar we nu fors geïnvesteerd hebben in de uitbreiding van de faciliteiten. Zo bouwden we een extra productiehal en kantoren, waardoor de capaciteit verdubbeld werd tot 5.500 m². Het machinepark werd verder geoptimaliseerd, met onder meer een fiberlasersnijmachine en plooibanken, waardoor we ons nu ook versterkt op plaatbewerking kunnen richten”, licht Kris Hermans toe. “We ontwikkelen en vervaardigen al onze producten in eigen huis. Dat zou niet mogelijk zijn zonder ons team van gemotiveerde medewerkers met kennis van zaken. We stellen momenteel 35 mensen te werk en zijn daarmee een van de grotere werkgevers in de omgeving. We blijven continu zoeken naar nieuwe kwalitatieve werkkrachten. Ons verhaal van kwaliteit en groei en een moderne infrastructuur helpen ons om hen gemakkelijker te overtuigen.”

Bij Hermans worden alle producten in eigen huis vervaardigd. De standaardveren worden opgeslagen in een automatisch magazijn, gekoppeld aan het ERP-systeem.

Klaar voor morgen

De veren van Hermans worden vandaag ingezet in de meest uiteenlopende toepassingen: machinebouw, metaal- en kunststofbewerking, de automobielsector, de bouw, verlichtingstechnieken, medische apparatuur, de voedingsindustrie, en nog veel meer. 

“We volgen de technologische ontwikkelingen op de voet en bekijken voortdurend hoe we onze productie nog rendabeler kunnen maken. Zo installeerden we voor de standaardveren een automatisch magazijn van 20 meter breed en 6 meter hoog, dat gekoppeld werd aan ons ERP-systeem voor een vlotte verwerking en picking van bestellingen. Helemaal nieuw is onze webshop, waar klanten snel en eenvoudig hun bestellingen kunnen invoeren”, sluiten de broers Hermans af. “We zijn alvast klaar voor de uitdagingen van vandaag én morgen. De continuïteit van de firma is ook al verzekerd, aangezien met Tibo de vierde generatie al vier jaar actief is.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.