NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Optimaliseren is eenvoudig met de juiste machines
De ergonomie, gebruiksvriendelijkheid en langdurige precisie van de Weiler E30 vormen de basis voor snelle en foutloze resultaten.

Optimaliseren is eenvoudig met de juiste machines

“Degelijke, betrouwbare machines kunnen veel werk uit handen nemen”, zegt Brice Buhlmann, bedrijfsleider van familiebedrijf ­Buhlmann, dat al meer dan 90 jaar in de markt actief is. Dat is in de huidige tijdsgeest, waar er een nijpend tekort is aan machineoperatoren/CNC-programmeurs, meer dan ooit belangrijk. 

Het is voor de metaalbewerkende en -verwerkende industrie erg belangrijk om degelijke, betrouwbare machines aan te schaffen. Ze verlichten het werk van de operators en leiden tot optimalisatie. Buhlmann geeft een aantal voorbeelden van machines die het bedrijf vertegenwoordigt en die het ook zal tonen tijdens de beurs Machineering. 

De Envision One, eveneens in het portfolio van Buhlmann, beschikt over gepatenteerde technologie CDLM (continuous digital light manufacturing) om continu te kunnen printen.

“Een machine die we graag extra onder de aandacht brengen bij onze doelgroep is de draaimachine Weiler E30. De ergonomie, gebruiksvriendelijkheid en langdurige precisie vormen de basis voor snelle en foutloze resultaten. De machine is erg gebruiksvriendelijk door zijn grafische gebruikersinterface. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een aantal in de besturing opgeslagen cycli met één druk op de knop op te roepen. Deze kunnen dan individueel of als onderdeel van een geautomatiseerde reeks worden uitgevoerd. De voordelen voor de gebruiker zijn kortere programmeertijden en uiterst efficiënte productie van enkelstuks of kleine series.”

Een tweede machine die Buhlmann noemt, is de decolleteermachine XD10 van Hanwha. “Deze heeft een erg goede prijs-kwaliteitverhouding en wordt vaak gebruikt voor grote aantallen van kleine onderdelen. Dankzij de aanwezigheid van meerdere assen is het eenvoudig om grote aantallen te produceren, met de nodige snelheid en nauwkeurigheid.”

Met de Studio System 2 van Desktop Metal is het eenvoudig om objecten in metaal met een complex design te printen.

Besturing

Dit zijn slechts twee machines uit het uitgebreide portfolio van Buhlmann. “Degelijke machines aanschaffen is belangrijk, maar ook met de juiste besturing kunnen bedrijven optimaliseren. Zo zijn we een samenwerking aangegaan met het CAD/CAM-bedrijf Solid Cam. Zij bieden met hun software de mogelijkheid om de tijd die operators bij hun machine moeten doorbrengen, te verminderen. De bewegingen van de tools in de machine worden voorgeprogrammeerd in de software op een computer, en niet op de machine zelf. Dat biedt meerdere voordelen. Een eerste is optimalisatie qua bewerkingstijd. De machine kan draaien of frezen terwijl de operator alvast de volgende bewerking kan voorbereiden. Dit leidt tot een betere productietijd. Daarnaast kan een operator eenvoudiger meerdere machines bedienen. Dat is een belangrijk punt in de huidige tijdsgeest, waar er een groot tekort is aan machineoperatoren/CNC-programmeurs.”

Additive Manufacturing

Ook Additive Manufacturing kan leiden tot optimalisatie, zegt Buhlmann. “Additive Manufacturing is een belangrijk segment in ons portfolio. Zo vertegenwoordigen we onder meer de 3D-printers van Desktop Metal. Dit zijn printers van metaalobjecten in kleine tot middelgrote series. Daarnaast bieden ze ook printers die met harde en zachte plastics, keramisch materiaal, hout en zand kunnen printen. Het printen van objecten in zand is bijvoorbeeld handig voor gieterijen om gietmallen te produceren.”

Dankzij de aanwezigheid van meerdere assen is het eenvoudig om met de XD10 van Hanwha grote aantallen te produceren, met de nodige snelheid en nauwkeurigheid.

Serieproductie

Het grootste pluspunt van de machine van Desktop Metal is de mogelijkheid om 3D-objecten in serie te printen. “Dat is extreem belangrijk voor de markt. 3D-geprinte objecten brengen een enorme designvrijheid met zich mee die bedrijven voordelen kan bieden als ze de objecten in serie kunnen produceren.” ­Buhlmann geeft een voorbeeld: “Een klant wil een machine bouwen en verkopen. Om de efficiëntie of snelheid van de machine te verbeteren moet hij het design van een onderdeel aanpassen, waardoor de productie ervan erg complex is als je het met een traditionele bestaande technologie zou produceren. Echter, met de 3D-printer kan dit bijzondere design probleemloos in serie worden geproduceerd. Daardoor kan hij het onderdeel probleemloos toepassen in zijn machines en laat hij de concurrentie ver achter zich. 3D-printing is een mooie technologie die nog lang niet is uitontwikkeld.”    

BUHLMANN – Standnummer 150B

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details