NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Polygonale klemtechnologie nu ook beschikbaar voor aangedreven gereedschappen

Polygonale klemtechnologie nu ook beschikbaar voor aangedreven gereedschappen

Polygonale klemtechnologie staat voor precisie en kracht. De zeer nauwkeurige SCHUNK TRIBOS polygonale klemtechnologie is nu ook voor draaibanken met aangedreven gereedschappen beschikbaar. Hiervoor ontwikkelde SCHUNK, de marktleider voor grijpsystemen en klemtechnologie, speciale polygonale gereedschapshouders met ER-conus. Deze houders kunnen worden gecombineerd met alle gangbare houders voor ER-spankoppen, in het bijzonder ook met aangedreven gereedschappen.

SCHUNK TRIBOS polygonale gereedschapshouders met ER-conus zijn speciaal ontworpen voor draaibanken en automatisch roterende overdrachtsmachines. Ze bieden minimale omsteltijden en nauwkeurige voorafstelling. Zelfs de kleinste stiftdiameters kunnen nauwkeurig direct worden vastgeklemd.

Snelle en nauwkeurige voorafstelling

Het klemsysteem gebruikt de hoge flexibiliteit van de ER-kegel en combineert dit met de nauwkeurigheid van polygonale klemtechnologie. In plaats van de minder nauwkeurige spantang te gebruiken, wordt de TRIBOS opname eenvoudigweg ingebracht in de beschikbare gereedschapshouder en met de ER-klemmoer bevestigd. Dit heeft als voordeel dat het gereedschap in de TRIBOS montages vooraf kan worden ingesteld met een nauwkeurigheid van 0,01 mm in de lengte en dat het in een handomdraai in de spankop kan worden vervangen. Op deze manier profiteert de gebruiker van snelle insteltijden en een veel hogere herhaalnauwkeurigheid van het klemsysteem, voor wat betreft concentriciteit en uitsteeklengtes ten opzichte van de ER-spantangen.

Specialisten voor microverspaning en high speedverspaning

TRIBOS klemt zelfs gereedschap met de kleinste schachtdiameter met hoge nauwkeurigheid. Het eendelige klemsysteem is resistent tegen vuil en heeft een hoge radiale stijfheid. TRIBOS polygonale gereedschapshouder met ER-conus is beschikbaar in twee verschillende versies. De slanke TRIBOS-Mini ER is een expert op het gebied van microverspaning en zet de standaard als het gaat om kleine schachtdiameters, delicate bewerking evenals moeilijk bereikbare plaatsen. De houder is beschikbaar in formaat ER 11 (klemdiameter 1 mm tot 4 mm) en ER 16, ER 20, ER 25 en R 32 (klemdiameter 1 mm tot 6 mm). Anderzijds is TRIBOS-RM ER perfect geschikt voor nauwkeurige snijbewerkingen van grote volumes aan hoge snelheden. Dankzij zijn ongelooflijke klemkrachten zijn uitstekende snijkrachten met uitstekende concentriciteit mogelijk, wat de productiviteit verhoogt. Het ontwerp en de hoge stabiliteit dempen trillingen en garanderen een lange levensduur van het gereedschap. De TRIBOS-RM is beschikbaar in de formaten ER 20 (klemdiameter 3 mm 8 mm) en ER 25 en ER 32 (klemdiameter 3 mm tot 12 mm).

Vrijwel onderhoudsvrij en slijtvast

Met de hoge rondloopnauwkeurigheid < 0,01 mm en een balanceerkwaliteit van G 2.5 bij 25.000 rpm voldoen de TRIBOS gereedschapshouders zelfs aan de strengste eisen. Dankzij de rotatiesymmetrische opbouw zijn hoge toerentallen mogelijk en worden complexe dimensionale en geometrische toleranties tijdens delicate bewerkingsprocedures aangehouden. Omdat het klemsysteem zonder bewegende onderdelen werkt, is het mechanisch resistent. Vrijwel onderhoudsvrij en slijtvast klemmen is gegarandeerd. Duurtesten tonen aan dat ook nadat de klemprocedure duizend keer werd uitgevoerd, er geen materiaalmoeheid is en de rondloop volledig behouden blijft. Dit toont aan dat TRIBOS duidelijk beter is dan andere klemtechnologieën, zoals ER-spantangen. Vrijwel onderhoudsvrij en slijtvast: de precisiegereedschapshouders zorgen in verschillende sectoren voor briljante oppervlakken, minimale gereedschapsslijtage en hoge snijprestaties. TRIBOS heeft zich ondertussen ontwikkeld tot de meest uitgebreide productlijn voor het uiterst nauwkeurig opspannen van gereedschappen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.