NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Q-Fin machines 4.0 ready

Q-Fin machines 4.0 ready

Een van de zaken waarop ze de laatste jaren hebben ingezet is software-development in eigen huis. Volgens Q-Fin is de nieuwste software zo ontwikkeld dat de operator het touchscreen intuïtief kan bedienen en de machine als het ware zich zelf instelt.

Q-Fin levert vanaf nu zijn ontbraam- en finishmachines met programma-keuze in het bedienmenu. De machine-operator kan hierbij op het HMI-scherm kiezen uit een aantal vooringestelde programma’s, bijv. voor een grote afronding, in combinatie met de juiste materiaaldikte. Daarnaast heeft de operator de mogelijkheid om ook zelf programma’s in te zetten voor producten die in zijn bedrijf regelmatig terug komen. Na het ijken van de borstels en de keuze van het juiste programma stelt de machine automatisch de juiste rotatie- en doorvoersnelheden in. Het programma geeft daarbij aan welke slijpmiddelen voor dit programma geplaatst dienen te worden. De slimme software is ook klaar voor een koppeling aan een barcode scanner.

Als optie kunnen alle automaten uit het Q-Fin programma daarbij worden uitgerust met automatische borstelhoogte-verstelling waarmee vanaf het touchscreen ook de hoogste-instelling geregeld kan worden. Hiermee zijn de Q-Fin machines helemaal klaar voor industrie 4.0. “De machines van Q-Fin stonden al bekend als de meest gebruiksvriendelijke in de markt maar met deze nieuwe toevoegingen maken wij het de bedieners nog wat makkelijker om snel een perfecte finish op hun producten aan te brengen”, aldus Martijn Coppens, Operations Manager bij Q-Fin.

De showroom van Q-Fin is, met in acht name van de voorgeschreven maatregelen, open voor een bezoek zodat u de nieuwe functionaliteiten op afspraak zelf kunt testen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details