NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Revolutie in CNC-technologie
De komende jaren zullen voor Mazak in het teken staan van het realiseren van een snellere, flexibelere, groenere en intelligentere metaalindustrie.

Revolutie in CNC-technologie

Sneller, flexibeler, groener en intelligenter metaal bewerken

Corona heeft het voorbije anderhalf jaar veel roet in het eten gestrooid. Ook de Mazak Open House moest noodgedwongen zijn deuren dicht laten, maar staat dit jaar weer met stip in ieders agenda van 30 november tot en met 2 december. Dit treffen is immers meer dan louter een huisbeurs die machines verzamelt. Het is een event dat aan metaalbewerkers in België toont welke richting het de komende jaren zal uitgaan. Een toekomst die volgens Mazak sneller, flexibeler, groener en intelligenter kleurt.

Al op de EMO konden bezoekers ontdekken welke pijlers Mazak uitgestippeld heeft voor de toekomst van zijn metaal­bewerkings­techno­logie. De komende jaren zullen in het teken staan van het realiseren van een snellere, flexibelere, groenere en intelligentere metaal­industrie. Sneller, want snelheid betekent productiviteit. Flexibeler, want optimaliseren van grond­stoffen en technisch talent resulteert in rendabiliteit. Groener, want we moeten zorg voor het milieu nastreven in al onze processen. En intelligenter want een slimme productie zal net die hoge eisen van flexibiliteit en aanpas­baarheid waarmaken waar moderne productie­omgevingen om vragen. Deze thema’s zullen het aangezicht van de Mazak Open House bepalen van 30 november tot 2 december in het hoofdkwartier in Leuven. Mazak doet dat naar goede gewoonte niet alleen. Het nodigt op zijn Open House ook partners uit die deze toe­komst helpen vorm geven en waar­maken. Dit jaar zullen Kennametal (gereed­schappen), RoboJob (auto­mati­serings­oplossingen), BMO (auto­mati­serings­oplossingen), Schunk (grij­pen en klem­men) en Produsoft (CAD/CAM-software) aanwezig zijn. 

Daarnaast is de Integrex i-350H S zeker een bezoekje waard. Een nieuw paradepaardje onder de multitaskers dat speciaal ontworpen is voor integratie met tal van automatiseringssystemen.

State-of-the-art machines

De Europese metaal­industrie heeft tijdens corona bewezen hoe veer­krachtig en inven­tief ze wel kan zijn. Nu is het tijd om naar de toekomst van machine­technologie te komen kijken. Maar wat krijgt u er nu precies allemaal te zien? State-of-the-art machines zullen er doorlopend hand in hand aan de slag zijn met auto­matiserings­oplossingen. Zowel plaat­bewerkers als ver­spaners zullen aan hun trekken komen. De live demo op een 8 kW laser­snij­machine zal bijvoor­beeld tonen wat de voor­delen van meer ver­mogen, meer snel­heid en een mooier snij­beeld zijn, ook op dikkere materialen. Met uiteraard, alle daarbij horende mogelijk­heden en op­lossingen aan­gaande auto­matisering van zowel Mazak zelf als van Fasani en Remmert. Tevens is Produsoft aan­wezig, de specialist in Radan software om u te infor­meren over de aller­laatste nieuwig­heden. Daar­naast is de Integrex i-350H S zeker een bezoekje waard. Een nieuw parade­paardje onder de multi­taskers dat speciaal ont­worpen is voor inte­gratie met tal van auto­matiserings­systemen. Met zijn breed assorti­ment aan auto­matiserings­­oplossingen weet Mazak immers voor elke machine­type en voor elke toe­passing het meeste toe­gevoegde waarde te creëren. 

Nieuwste sturing met artificiële intelligentie

U ontdekt er verder een werkvloer die naadloos verbonden is met het kantoor of maakt kennis met meest recente CNC-technologie die een intuïtieve set-up, programmering en ondersteuning aanreikt zodat machines op de meest rendabele manier kunnen werken. Dit jaar viert Mazak veertig jaar Mazatrol sturing. Een verhaal dat nog niet ten einde is. Integendeel. De Mazatrol SmoothAI en Digital Twin technologie gooide al hoge ogen op de afgelopen EMO en zal ongetwijfeld ook in Leuven op veel interesse kunnen rekenen. Deze nieuwe generatie sturingstechnologie levert immers de kracht en verbeteringen om onovertroffen productiviteit en waarde te bieden tijdens het volledige bewerkingsproces. Van het automatisch generen van 3D-modellen met behulp van artificiële intelligentie om programmeertijden met 90% te reduceren, tot het slimme adaptieve beheer van de spindel of het automatisch compenseren van temperatuurschommelingen. 

De live demo op een 8 kW lasersnijmachine zal bijvoorbeeld tonen wat de voordelen van meer vermogen, meer snelheid en een mooier snijbeeld zijn, ook op dikkere materialen.

Netwerken

Maar bovenal biedt het Open House event van Mazak aan metaal­bewerkers weer eens de kans om elkaar te ontmoeten. In een infor­meel kader met state-of-the-art metaalbewerkings­technologie als de perfecte achtergrond, is er bijzonder veel gelegenheid om over uw eigen plannen te praten om uw productie naar een nieuw tijdperk te brengen en over hoe Mazak u daarin kan ondersteunen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details