NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Slim maken en ontwerpen in de kijker

Slim maken en ontwerpen in de kijker

België mag dan een land zijn met minder middelgrote en grote onderneming dan onze noorderburen, aan technologie voor machinebouw, mechatronica en materialentransformatie ontbreekt het ons duidelijk niet. Van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 maart staat technologie daarom op het voorplan tijdens de vierde editie van Machineering. De term en de beurs in hal 5 van Brussels Expo staan voor slim maken en ontwerpen.

Invent Media

Enkele sfeerbeelden genomen tijdens de vorige editie. In 2019 staat Machineering geprogrammeerd van 27 tot en met 29 maart in Brussels Expo.

 

Machineering is de perfecte term voor alles wat staat voor machinebewerkingstechnologie en onlosmakelijk verbonden is met het engineeren van producten. Na drie edities van MTMS-Machineering is de systematische transformatie die het team van organisator Invent Media voor ogen had rond en geldt MTMS (machines, tools, materials & solutions for advanced manufacturing & engineering) enkel nog als ondertitel voor deze maaktechnologiebeurs. De vierde editie, Machineering 2019, bouwt verder op de uitgetekende succesfactoren. In 2017 werd afgeklopt op 7.113 bezoekers en 165 exposanten, een succes voor een industriebeurs naar Belgische marktnormen en potentieel. Van 27 tot en met 29 maart 2019 wil men een minstens even goed resultaat neerzetten.

Invent Media

Wegwijs in tien routes
Om bezoekers snel wegwijs te maken is de beursvloer opgedeeld in tien routes. Aan de basis daarvan liggen de vier kernwoorden uit de ondertitel: machines, tools, materials & solutions. De organisatie wil zo de volledige waardeketen van ontwerpen tot maken in de verf zetten voor bezoekers. De tien routes zijn:

 • Additive & new manufacturing technologies: alles wat te maken heeft met additieve en 3D-technologie voor prototyping en industriële seriematige productie
 • Testen & measuring technology:
  test-, meet-, regel- en visiesystemen
 • Digital, smart & data driven manufacturing technology: software, technologie en oplossingen voor cloud, big data, IoT, digital manufacturing, optimalisatie van productie, ontwerp, supply chain, maintenance, assemblage, service, logistiek bij de transformatie en productie van materialen
 • Machining/milling technologie:
  verspanen, draaien, frezen, kotteren, eroderen van materialen
 • Cutting & forming technology:
  buigen, snijden, plooien, ponsen, persen van materialen
 • Machine Maintenance & spare parts technology: alle technologie, software
  en onderdelen voor onderhoud en revisie van productiemachines
 • Handling & robotics technology:
  technologie voor manipuleren,
  verplaatsen, pick & place,
  aan- en afvoer rond de machine
 • Welding & surface technology:
  verbindingstechniek, lassen, lijmen,
  coatings en behandelingen en technieken die de eigenschappen van materialen wijzigen, optimaliseren of versterken
 • Engineering & material design technology: software, technologie voor design,
  ontwerp, testen, prototypes van
  materialen en componenten
 • Tooling & machine equipment technology: alle gereedschappen en hardmetalen voor CNC, plaatbewerking en 3D-printen.

Invent Media

Kennis voor het rapen
Zoals steeds zet organisator Invent Media ook in op kennisoverdracht. Elke beursdag zullen er vier zogenaamde Expert Classes op het programma staan. Tijdens deze informatieve lezingen wordt de kennis van de bezoekers door experten, competentiecentra, technologiefederaties en maakbedrijven bijgespijkerd rond engineering, predictive maintenance, additive & hybrid manufacturing, materialentechnologie … Bij het ter perse gaan was het programma nog niet bekend. Naar goede gewoonte zal er op donderdag een nocturne aan de beurs gekoppeld worden. U ontvangt daar als VIP een speciale uitnodiging voor van uw leverancier. Een Big Debate zal zorgen voor de nodige gespreksstof tijdens dit feestelijk gebeuren.   


Praktische info

Waar? Hal 5 van Brussels Expo

Wanneer? Van 27 tot en met 29 maart

Openingsuren? Telkens van 10 u. Op woensdag tot 18 u., op donderdag tot 22 u. (nocturne en VIP-avond) en op vrijdag tot 16 u.

Tickets? Gratis mits registratie via de website

Meer info? www.machineering.eu

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details