NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Sneller slijpen zonder in te boeten op kwaliteit
Het team verzamelt informatie over hoe klanten werken en wat hun behoeften zijn. Op basis van die harde data geven ze advies over de juiste materialen.

Sneller slijpen zonder in te boeten op kwaliteit

De uitdagingen voor de maakindustrie zijn niet min. Klanten eisen immers een steeds hogere kwaliteit en nauwkeurigheid, én willen ook nog eens kortere levertijden. Juiste machines en gereedschappen zijn daarbij doorslaggevend. Onder het motto ‘Samen op weg naar de perfecte finish’ staat Metaaltechniek Handelonderneming B.V. synoniem voor on-time levering uit voorraad van sterke merken op het vlak van schuur- en slijptechniek. De Cubitron 3 van 3M is één van de meest recente innovaties in het gamma.

Cubitron 3 van 3M is de nieuwste revolutie in de wereld van de afbraam-, doorslijp- en Cut&Grind-schijven.

Op zoek naar schuur- en slijpmiddelen voor jouw specifieke toepassing? Metaaltechniek Handelsonderneming B.V. heeft zeker een gepaste oplossing. Deze groothandel uit Amersfoort verzamelt eerst informatie over hoe je werkt en wat jouw behoeften zijn. Op basis van die data stellen ze materialen uit hun totaalpakket op het vlak van frezen, schuren, slijpen en polijsten voor – alles uit voorraad leverbaar op 24 uur tijd. Bovendien heeft dit familiebedrijf in een periode van meer dan 50 jaar heel wat kennis en ervaring opgebouwd én kunnen ze een beroep doen op de specialisten bij de A-merken, waar ze in veel gevallen al jaren mee samenwerken.

De korrel heeft een nieuwe vorm. De basis is nog steeds het bekende driehoekje maar dan met een holling in de zijden.

3M

Ook 3M is zo’n merk. Deze innovatieve fabrikant voor alle behoeften op het vlak van schuurwerkzaamheden biedt een uiterst omvattend assortiment, maar blijft nog dagelijks werken aan de uitbreiding en de optimalisatie ervan. “We helpen hen daarbij, want als partner promoten we hun producten, maar zijn we ook hun ogen en oren in de markt. Onze mensen volgen de trends nauwgezet op,” zegt Ingrid Bronsema, verantwoordelijk voor marketing & communicatie. “Zo stelden we vast dat in de Nederlandse maakindustrie fiberschijven de voorkeur genieten op afbraamschijven De fiberschijven met de Cubitron-technologie van 3M hebben immers een hogere afnamesnelheid, werken trillingsarm en minder luidruchtig. En ook de inkoopprijs ligt lager. Wist je trouwens dat de markt heel sceptisch was toen 3M in 2016 de ‘dure’ CubitronII-afbraamschijven lanceerde? Toch scoorde de technologie in Nederland heel snel, want we overtuigden onze klanten terecht dat niet de inkoopprijs, maar wel de ‘winst’ op termijn het belangrijkste criterium was.”

Familiebedrijf Metaaltechniek Handelonderneming B.V. heeft meer dan 50 jaar ervaring in schuur- en slijpmiddelen.

Cubitron 3

Vandaag bouwt de fabrikant nog steeds verder op deze technologie met de lancering van de revolutionaire 3M Cubitron 3. “Voor de afbraam-, doorslijp- en combischijven wordt een korrel met een nieuwe vorm gebruikt. De basis is nog steeds het bekende driehoekje maar dan met een holling in de zijden. Zo is de punt scherper en breekt de korrel optimaal uit. Voor andere producten, zoals schuurbanden en fiberschijven, is de binding op de drager verbeterd. De korrels gaan veel minder vaak voortijdig verloren, waardoor het schuurmateriaal langer gebruikt kan worden,” licht Bronsema toe. “Ook is het mineraal nog preciezer gepositioneerd: met de punt naar boven. Dit maakt het schuurmateriaal nog agressiever. Zowel de afbraam- en doorslijpschijven als de fiberschijven zijn nu leverbaar in de Cubitron 3 kwaliteit.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details