NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Succesvolle familie opslagtorens voor platen uitgebreid met ­vereenvoudigd instapmodel
De BASIC Tower EASY, een vereenvoudigd instapmodel tegen een aantrekkelijke prijs.

Succesvolle familie opslagtorens voor platen uitgebreid met ­vereenvoudigd instapmodel

De overzichtelijke opslag van materialen en de automatisering van intralogistieke processen zorgen voor een verhoogde productiviteit en verminderde productiekosten. Remmert is gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en de montage van modulaire opslagsystemen en automatiseringsoplossingen, volledig afgestemd op de behoeften van elke toepassing. Met de BASIC Tower van de firma uit het Duitse Löhne kunnen platen en andere platte materialen op een zeer beperkte ruimte dicht bij de productie opgeslagen worden. Op TechniShow presenteert Remmert de BASIC Tower EASY, een vereenvoudigd instapmodel tegen een aantrekkelijke prijs.

Familiebedrijf Remmert is gespecialiseerd in sterk geautomatiseerde opslag en intralogistiek voor de metaalverwerkende sector. Het gamma omvat opslagsystemen voor lange goederen, platenmagazijnen, opslagtechnologie en magazijnkranen voor speciale toepassingen, maar ook uiteenlopende automatiseringsoplossingen, automatisch geleide voertuigen (AGV’s) en logistieke softwarepakketten. Door een optimale opslag en flow van materialen kan de metaalverwerker de productiviteit immers gevoelig verhogen. De oplossingen worden gekenmerkt door een hoge mate aan automatisering en flexibiliteit, evenals een naadloze integratie in bestaande infrastructuren.

BASIC Tower platenmagazijn

Met BASIC Tower biedt Remmert een compacte oplossing voor het geautomatiseerd stockeren van kleinere hoeveelheden platen in werkomgevingen. Dit volautomatische torenmagazijn biedt als enkele of dubbele toren maximaal 65 opslagplaatsen voor platen. Het systeem heeft een laadvermogen van 3000 kg en een laadhoogte van 90 mm per pallet. De BASIC Tower is geoptimaliseerd voor de flexibele integratie direct naast lasersnijsystemen en andere plaatbewerkingsmachines van verschillende fabrikanten. Deze oplossing wordt zeer snel gemonteerd dankzij het plug-and-run-concept en is uitgerust met een intuïtieve bediening via touchscreen.

Vereenvoudigd model:
BASIC Tower EASY

Voor toepassingen waarbij alleen een automatische magazijnoplossing zonder systeemintegratie nodig is, presenteert Remmert op zijn stand 07.F112 tijdens TechniShow de BASIC Tower EASY. De functies zijn hierbij beperkt tot de belangrijkste taak, het opslaan, waardoor deze oplossing zeer aantrekkelijk geprijsd is.

“Deze enkele toren is leverbaar in twee verschillende hoogtes en kan vrijstaand geplaatst worden in de buurt van productiemachines. De geïntegreerde stapelaar brengt de systeempallets volautomatisch tot een ergonomische werkhoogte. In vergelijking met simpele platenmagazijnen moet de operator bij dit systeem geen vorkheftruck gebruiken om afzonderlijke platen te verplaatsen. De benodigde tijd en de noodzakelijke ruimte voor de opslag en handmatige verwerking worden aanzienlijk gereduceerd”, licht regional sales manager Roy Franssen toe. “Alle bedieningselementen zijn centraal en intuïtief geplaatst. Kies simpelweg het gewenste opslagvak op de touch display, de rest wordt door de stapelaar gedaan. De veiligheidsinrichtingen zorgen daarbij voor een werking zonder gevaar. Als optie biedt Remmert een opslagbeheer als software-uitbreiding aan, die ook in een ERP-systeem opgenomen kan worden.”  

TECHNISHOW – HAL 7- STAND F112

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details