NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Totaaloplossingen voor de laswereld
Ook pbm’s en andere toebehoren maken deel uit van het gamma.

Totaaloplossingen voor de laswereld

Welding Company profileert zich uitgesproken als professionele meedenker die totaaloplossingen voor de bredere laswereld aanbiedt. Het familiebedrijf neemt op die manier afstand van het klassieke verkoopconcept van toestellen, door naast zijn uitgebreide verkoopgamma ook een indrukwekkende eigen verhuurvloot van kwaliteitsmachines aan te bieden.

Uitgebreide verhuurvloot voor de meest diverse toepassingen.

Specialist van a tot z

Welding Company is gevestigd in Schelle, van waaruit het als toonaangevende speler in de laswereld een zeer gediversifieerd aanbod aan diensten coördineert. Het bedrijf evolueerde in vijftig jaar immers naar veel meer dan louter een specialist in lastoestellen. De marktevolutie bewoog de firma om vandaag bijvoorbeeld zeer sterk op turn-key automatisering in te zetten. Meer bepaald voor het lassen en het snijden, waar keyhole welding procedures voor onder meer laser- en plasmasnijtafels bij horen. 

Jan Pelgrims werkt intussen achttien jaar bij Welding Company, en is er nu sales director: “Deze tendensen zetten de markt duidelijk in beweging, en mede door een schaarste op de arbeidsmarkt, wordt er door bedrijven in toenemende mate geïnvesteerd in ­geautomatiseerde processen.”

Het brede klantenbestand bevat ook grote constructiebedrijven.

Eigen verhuurvloot

Simultaan met zijn verkoopgamma, biedt het bedrijf een zeer uitgebreid en divers verhuurpark aan, dat een van de grootste van het Europese vasteland mag worden genoemd. Het verhuuraanbod moet mee langlopende projecten van de klanten opvangen. Pelgrims: “Wij leveren vanuit onze eigen verhuurvloot voor de behoefte aan bijkomende machines, en onderbouwen deze dienst met een eigen serviceafdeling, die enerzijds de volledige vloot operationeel houdt, en anderzijds ook aanpassingen volgens de vraag van de klant kan doorvoeren.” 

Een belangrijke troef is hierbij dat het verhuurpark in grote mate het verkoopgamma volgt, zodat oplopende levertermijnen en andere belangrijke pijnpunten in de sector kunnen worden opgevangen. 

Het gaat dan duidelijk over veel meer dan alleen maar lasapparaten. De klant kan er in verhuur evengoed terecht voor zijn compressoren, lasafzuiging, verlengkabels, pbm’s of zelfs een volledig ingerichte container met alle toebehoren voor een welbepaald project. 

Het Welding Company gamma is berekend op alle toepassingen en alle industrieën, ook voor klanten die soms in een markt terechtkomen waar ze onverwacht moeten schakelen. Pelgrims: “Vaak wordt de klant dan plots geconfronteerd met een compleet nieuw proces waarvoor hij in eerste instantie moeilijk de investering kan verantwoorden. Wij hebben die specifieke toestellen echter op voorraad. Een goed voorbeeld is hier de inductieverwarming van Miller. Dit zijn zeer flexibele machines waarmee we zowel de werkstukken kunnen voorverwarmen als echte warmtebehandelingen op staal kunnen uitvoeren.“

Miller is het A-merk van Welding Company.

TIP TIG en laserlassen

Een andere speerpunt van Welding Company is TIP TIG, een gamma dat de Antwerpse firma exclusief vertegenwoordigt. De TIG technologie is voor een aantal processen zeer aantrekkelijk dankzij de zeer specifieke technische kenmerken die de las erdoor verwerft. 

Men past een automatisatie toe op het bestaande tig proces, doorgaans wordt de lassnelheid opgedreven en tegelijkertijd beperkt men de warmte-inbreng in het werkstuk. Het resultaat laat zich raden: door de combinatie van hogere output en beperktere kosten wordt de productie een stuk efficiënter. Daarnaast wordt de kwaliteit aanzienlijk verbeterd.

Ten slotte zet het bedrijf sterk in op zijn laserlastoestellen van Fanuci. De markt heeft de vernieuwende lastechniek ondertussen duidelijk omarmd, en daarvoor zijn meerdere redenen. Vooral in niches waar men voornamelijk met de typisch esthetische lassen geconfronteerd wordt die nooit zwaar belast worden, zoals onder meer in de industriële keukenbouw, is laserlassen namelijk een welgekomen oplossing. 

De grote diversiteit aan technieken die Welding Company aanbiedt, vertaalt zich door naar zijn productspecialisten, die de salesafdeling van het bedrijf uitmaken. Het brede klantenbestand reikt immers van de kleinere constructiebedrijven tot enkele wereldspelers in oil and gas, offshore constructies, en zelfs de scheepsbouw. Zo voorziet de firma ook in typische productspecialisten die titularis zijn over een eigen gamma, gaande van inductie, tip-tig, snijtafels, volledige automatisering of lasertechnologie.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details