NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Verhoogde standtijd in hooggelegeerd roestvast staal

Verhoogde standtijd in hooggelegeerd roestvast staal

Hoffmann Group presenteert de eerste HPC-frees uit de nieuwe productlijn GARANT Master INOX M

De Hoffmann Group heeft zijn ‘GARANT Master’-productfamilie voor hoogrendementverspaning uitgebreid met de GARANT Master INOX M-productlijn voor hooggelegeerde roestvaste staalsoorten volgens ISO M. De nieuwe HPC-frees GARANT Master INOX M en de kordelruwfrees GARANT Master INOX M SlotMachine overtuigen ook in duplex door hun hoge verspaningscapaciteit met hoge voedingen en verhoogde standtijden. Om deze bijzondere prestatie te bereiken, heeft de Hoffmann Group een nieuw ontwikkeld ultra-fijnkorrelig substraat gebruikt. De multilayer-coating is opnieuw opgebouwd en de spaanruimtes zijn merkbaar verbeterd. Vanwege zijn bijzondere proceszekerheid is de GARANT Master INOX M SlotMachine ook de eerste keuze voor geautomatiseerde productie. De gereedschappen zijn verkrijgbaar via de nieuwe catalogus 2020/2021 en in de eShop van de Hoffmann Group.

De viersnijder HPC-frees GARANT Master INOX M is geschikt voor het kanten en spiebaanfrezen, maar kan ook voor andere operaties zoals ramping, duikfrezen en helixfrezen worden gebruikt. Want met zijn geoptimaliseerde kopse geometrie is de frees veelzijdig inzetbaar. De speciaal geprepareerde snijkanten creëren een relatief hoge oppervlaktekwaliteit en de spanen worden betrouwbaar afgevoerd dankzij de royaal uitgevoerde spaanruimtes. Een variabele spoed en een versterkte kerndiameter zorgen voor bijzonder geluidsarm frezen.

De kordelruwfrees GARANT Master INOX M SlotMachine maakt ook zeer hoge voedingen mogelijk voor vollegroef-frezen met meer dan 1xD en kan ook delicate componenten efficiënt bewerken. Voor grotere diameters heeft hij niet slechts vier, maar vijf snijkanten. Het innovatieve kordelprofiel genereert minder snijdruk en vormt zeer compacte spanen, die via vlakke spaangroeven worden afgevoerd en zelfs bij de vijfsnijder niet in de nauwere spaanruimtes vastlopen. Licht afgeronde kanten beschermen de snijkanten tegen uitbrokkelen en verlengen zo de levensduur van de frees. Door zijn buitengewone proceszekerheid is deze HPC-frees ook voorbestemd voor gebruik in de geautomatiseerde productie.

De productfamilie ‘GARANT Master’ werd in 2015 door de Hoffmann Group op de markt gebracht met als doel om krachtige bewerkingen nog productiever te maken met bijzonder krachtige en betrouwbare gereedschappen. De productfamilie is sindsdien consequent uitgebreid en biedt de modernste hoogwaardige gereedschappen voor een breed scala aan bewerkingstoepassingen..

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details