NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Verspaning als passie
ProtoTRAK importeert ook moeiteloos verschillende bestandstypes, zoals CAD/CAM-, DXF-, Parasolid- en vele andere bestanden. (Beeld: crispyn-511541023)

Verspaning als passie

Jan Crispyn heeft een heel duidelijke en uitgesproken passie. Meegekregen van grootvader op vader, en van vader op zoon. Want verspanen en alles wat daarmee te maken heeft, zit hem in het bloed. En al die knowhow, ervaring en familiale gedrevenheid zitten diep verweven in het DNA van Crispyn Machines. Want net als vroeger houdt de familie Crispyn nog steeds van de spanen onder hun zolen, de geur van metaal én de koeling. Kortom, de liefde voor het vak!

Drie generaties geleden werkte Adolphe Crispyn aan de legendarische Deckel FP-freesmachines bij ACEC in Gent. (Beeld: deckel FP)

Jan Crispyn, eigenaar Crispyn Machines: “Toen mijn vader Wilfried in 1982 het bedrijf startte, liep ik als kind elke zaterdagmorgen en woensdagnamiddag rond in de zaak. Frezen en draaien was mijn ding. Het verspanen was écht als een wonder voor mij, hoe je met die machines de mechaniek tot leven bracht had iets magisch. En dat voel ik nog steeds. Mijn interesse in verspaning was zo groot, dat de technische school een evidente keuze was. In 1994 studeerde ik af. Ondertussen had mijn vader net de eerste loods gebouwd, in de Ambachtenlaan in Maldegem. Waar we nu nog steeds zitten.”

Crispyn, opgericht in 1982, heeft diepe wortels in metaalbewerkingsmachines. Beeld: ACEC Gent, beeldbank industriemuseum gent.

Gestart als puur servicebedrijf

“We zijn gestart als puur servicebedrijf, voor we zelf machines begonnen te verkopen. En na al die jaren is onze kennis in machines en machinebouw bijzonder sterk toegenomen. Wij staan er bovendien op om onze kennis te delen met de klanten, en dit is meer dan zomaar een service – het is onze kernfilosofie. We geloven namelijk in een relatie die verder gaat dan slechts een aankoop. Je staat er niet alleen voor, ook niet na de aankoop. We zijn er om te ondersteunen, te begeleiden en te adviseren.”

“Bovendien willen we benadrukken dat elke machine in ons assortiment niet zomaar willekeurig is gekozen. We streven ernaar om alleen de beste en meest geschikte oplossingen aan te bieden aan onze klanten, omdat we geloven dat die expertise waarde toevoegt aan elke machine die we leveren. Wanneer je met ons samenwerkt, kun je er dus op vertrouwen dat je niet alleen een machine koopt, maar ook de ervaring en kennis die ermee gepaard gaan.”

Verspanen en alles wat daarmee te maken heeft, zit Jan Crispyn in het bloed.

Het doel van ProtoTRAK

“Wij zijn fervente aanhangers van High-Mix Low-Volume (HMLV) Manufacturing. Dat is het proces van het produceren van een grote verscheidenheid aan producten in kleine hoeveelheden. En alle machines die we verkopen zijn daarop afgesteld.”

“Zeker onze ProtoTRAK-machines. Met ProtoTRAK kun je moeiteloos alle werkstukken draaien of frezen, zonder ook maar enige programmeerkennis. Dus CNC-stukken maken, zonder kennis van CNC. Het doel van ProtoTRAK is om je zo snel mogelijk te laten verspanen. Geen gedoe met codes of complexe dialogen. Terwijl je de gevraagde gegevens invult, vormt de tekening zich. ProtoTRAK laat je zelfs toe een afmeting te gokken of aan te wijzen op het scherm. Het importeert ook moeiteloos verschillende bestandstypes. Denk hierbij aan CAD/CAM-, DXF-, Parasolid- en vele andere bestanden.”

ProtoTRAK laat je toe een afmeting te gokken of aan te wijzen op het scherm.

“Dergelijke machines zullen overigens steeds belangrijker worden. Er is namelijk een fikse uitstroom van kennis en ervaring bezig op de arbeidsmarkt. Maar er moeten wel nog steeds veel stukken geproduceerd worden. Nu zit dus een groot gedeelte van die kennis in de machines. Waardoor het tevens ook veiliger werken is. Ideaal voor de toekomstige afgeslankte arbeidsmarkt”, besluit Jan Crispyn.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details