NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Voortman Steel Machinery gespecialiseerd in digitale oplossingen
Met de V310 is het mogelijk om opdrachten te clusteren, meerdere platen te bufferen en de Unmanned Mode te activeren.

Voortman Steel Machinery gespecialiseerd in digitale oplossingen

Voortman Steel Machinery is al meer dan vijftig jaar wereldwijd toonaangevend in de ontwikkeling, productie, levering en onderhoud van staalbewerkingsmachines in de breedste zin van het woord. Het bedrijf loopt voorop op het gebied van digitalisering en anticipeert op de uitdagingen van klanten door middel van slimme machines en software. Om deze koers voort te zetten, wordt het gloednieuwe Engineering Center binnenkort geopend, waar ruim 250 software-engineers zullen werken.

Het assortiment staalbewerkingsmachines dat Voortman ontwikkelt, liegt er niet om. Het omvat een breed pakket voor het bewerken van profielen, platen, buizen en strip- en hoekmateriaal, waarbij Voortman ook volledig meedenkt over het gehele logistieke proces. Hiermee bedient Voortman diverse type klanten, onder wie staalbouwers, plaatbewerkers, staalhandelaren en machinebouwers.

In het Voortman Engineering Center werken ruim 250 mensen dagelijks aan slimme software-updates.

Engineering Center

Alle software engineers in het nieuwe ­Engineering Center werken dagelijks aan slimme software-updates en verwerken gebruikerservaringen en marktontwikkelingen in nieuwe initiatieven en innovaties. Het uitgangspunt hierbij is de ontzorging van de klant, die zich wil richten op het efficiënt bewerken van staal zonder dat hij zich te veel hoeft te verdiepen in digitalisering. Uiteraard is diezelfde klant wél geïnteresseerd in de voordelen van deze digitalisering, zoals een productie die efficiënter, sneller en veiliger wordt met behoud of verbetering van de kwaliteit.

Automatisering van plaatproductie met één druk op de knop

Kijkend naar deze slimme digitale oplossingen op het gebied van plaatbewerking, variëren deze van oplossingen die direct merkbaar zijn aan de machine en in de werkplaats, tot oplossingen die de hele waardeketen van werkvoorbereiding tot eindproduct van plaat-bewerkers transformeren. 

Een perfect voorbeeld van het eerste type oplossing is de grote mate van automatisering en feedback aan de machine door middel van de verregaande in-house ontwikkelde VACAM Software. Hierbij staat automatisering met één druk op de knop centraal, zodat zelfs de meest complexe processen door iedereen uitgevoerd kunnen worden – zelfs als men er nog nooit eerder mee heeft gewerkt. Zo kan de Voortman V310 plaatbewerkingsmachine elk hoogwaardig onderdeel met gemak frezen, boren, (bevel)snijden, tappen, markeren en verzinken, dankzij de ingebouwde intelligentie. Complexe bevelsnedes en verschillende gefreesde vormen kunnen worden gecreëerd zonder manuele programmering of kennis. Het enige wat nodig is, is een simpele druk op de knop.

Het interactieve Operator Dashboard geeft aan wanneer aanwezigheid bij de machine vereist is.

Onbemand draaien nog nooit zo toegankelijk

Voortman zet grote stappen in de richting van het ultieme doel: onbemand draaien zo toegankelijk en eenvoudig mogelijk maken. Met de V310 is het mogelijk om opdrachten te clusteren, meerdere platen te bufferen en de Unmanned Mode te activeren om manuele handelingen voor langere tijd te omzeilen. Het interactieve Operator Dashboard geeft aan wanneer aanwezigheid bij de machine vereist is. Op momenten dat niemand bij de machine nodig is, kan elders in de werkplaats waarde worden toegevoegd.

Krachtige beslissingen kunnen nemen

Voortman ondersteunt niet alleen met direct merkbare softwareoplossingen aan de machine en in de werkplaats, maar ook bij het transformeren van de gehele waardeketen van plaatbewerkers door middel van automatisering en digitalisering. Van orderbeheer tot eindproduct biedt Voortman een breed scala aan digitale oplossingen en tools voor elke stap in de waardeketen. Hierdoor kunnen klanten profiteren van real-time, bedrijfsbrede gegevens die met elkaar verbonden zijn, om zo krachtige beslissingen te kunnen nemen die hen als bedrijf met vertrouwen vooruithelpen. 

De V310 plaatbewerkingsmachine kan elk hoogwaardig onderdeel met gemak frezen, boren, (bevel)snijden, tappen, markeren en verzinken.

Service voorop

Bovengenoemde oplossingen laten zien dat Voortman altijd bereid is om een stap extra te zetten voor zijn klanten. Dit wordt ook weerspiegeld in de customer service, waarom Voortman bekend staat. Deze service en ondersteuning gelden niet alleen tijdens de implementatiefase, maar duren voort zolang de machine in gebruik is. Onderhoud, service en voortdurend meedenken over verbeteringen zijn standaard onderdeel van de persoonlijke en servicegerichte benadering van Voortman Steel Machinery.     ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details