NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Wand- en vloerkastsystemen voor zelfs de moeilijkste omgevingen
Met hun robuuste kwaliteit bewijzen de industriële kasten en behuizingen van Rittal zich al jarenlang als de perfecte keuze in de metaalindustrie.

Wand- en vloerkastsystemen voor zelfs de moeilijkste omgevingen

Met hun robuuste kwaliteit bewijzen de industriële kasten en behuizingen van Rittal zich al jarenlang als de perfecte keuze in de metaalindustrie. Een omgeving die immers vraagt om oplossingen die tegen een stootje kunnen. Een opvallende reeks in het gamma van de Duitse fabrikant zijn de AX wand- en vloerkastsystemen, die uitblinken in eenvoud, veiligheid, snelheid van montage en flexibiliteit. De perfecte keuze voor machinebouwers om verdeelkasten en stuurborden in onder te brengen die betrouwbaar werken, zelfs in de zwaarste industriële omgevingen.

De wand- en vloerkasten van het AX gamma bieden maximale datakwaliteit en transparantie bij engineering. Daarnaast staan ze garant voor maximale flexibiliteit en veiligheid. 

Filip Raman, product manager Industriële kasten en stroomverdeling Rittal, legt uit wat de AX kasten tot zo een goede keuze maakt voor de metaalindustrie: “Om elektrische componenten betrouwbaar te laten werken in zelfs de moeilijkste omgevingen (denk aan stof, oplopende temperaturen, spanen…) bieden deze kasten een optimale bescherming. Het plaatstaal dat we gebruiken voor al onze kasten, heeft verschillende coatings meegekregen, zodat we een uitstekende bescherming tegen uitwendige factoren kunnen garanderen. Ook wanneer de kast nog verschillende componenten moet meekrijgen. Voor de interne samenbouw in de AX kast zijn ook tal van accessoires voorzien, en een multifunctioneel opbouwprofiel dat kan ingeklemd worden in plaats van vast geboord. Op deze manier blijft de IP beschermklasse ook intact.” Gebruikers hebben keuze uit verschillende afmetingen.

Gebruiksgemak voorop

De vertrouwde Rittal-kwaliteit is in wereldwijde certificaten en kwaliteitstesten vastgelegd. Daarnaast is bij de ontwikkeling echt nagedacht hoe het gebruiksgemak gemaximaliseerd kon worden. 

Raman: “Met een minimum aan gereedschap kunnen railsystemen, bevestigingselementen, wartelplaten, systeemverlichting… ingebouwd worden. De montagemogelijkheden zijn eindeloos. Met de online configurator RiPanel kan de klant zijn kast naar wens uitrusten, inclusief accessoires, en zelfs de stuklijst gebruiken om rechtstreeks via de webshop de bestelling te plaatsen. Bovendien gaat Rittal nog net dat stapje verder, voor wie dat wil, door ook eventuele uitsparingen die nodig zijn, bijvoorbeeld voor een in te bouwen ventilator, al te voorzien. De file wordt automatisch gegenereerd door de RiPanel configurator en naar de Perforex CNC-machine gestuurd, zodat er geen kans op fouten bestaat.” 

In het net geopende Rittal Application Center in Lokeren kunt u trouwens zelf zien hoe dat allemaal in zijn werk gaat.

Voor de interne samenbouw in de AX kast zijn tal van accessoires voorzien, en een multifunctioneel opbouwprofiel dat kan ingeklemd worden in plaats van vast geboord. Op deze manier blijft de IP beschermklasse intact.

In glasvezel versterkt polyester

Het AX gamma kent meer dan alleen een plaatstalen uitvoering. “De kast is tevens beschikbaar in glasvezelversterkte polyester, eveneens met beschermingsgraad IP66. Daarin combineren we onze gesofisticeerde systeemtechnologie met al haar flexibiliteit en montagemogelijkheden met een extreem robuust materiaal”, beklemtoont Raman. Een bijzonder interessante keuze voor bijvoorbeeld fotovoltaïsche installaties. “Kunststof heeft immers nog beter isolerende functies. Een ideale oplossing om alle techniek in onder te brengen om gelijkspanning om te vormen tot wisselspanning.” 

Binnenkort wordt er ook een variant van de AX polyester kast, in verschillende afmetingen, gelanceerd voor ATEX-omgevingen.

Verdere uitvoeringen

Op korte termijn wordt het AX gamma overigens nog aangevuld met een uitvoering in rvs. Daarnaast stipt Raman ook graag de AX bedienbehuizingen voor draagarmsystemen aan: “Heel specifieke kasten voor onder andere ingebouwde touchscreens, die gebaseerd zijn op de AX serie en al haar voordelen. En voor wie eerder bezig is met IT- of servertoepassingen, beschikt de AX serie over varianten met 19” profielen, die in deze wereld de standaard zijn. De sterktes van het AX gamma kunnen we dus voor heel veel toepassingen inzetten”, besluit Raman.     ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details