NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Altijd voorop met de nieuwste ontwikkelingen in verspaning
Carlos Gouw: “We proberen voor elke bewerking en elk materiaal onze klanten voldoende alternatieven aan te reiken.”

Altijd voorop met de nieuwste ontwikkelingen in verspaning

Verspanen is een samenspel van verschillende elementen. Ook het gereedschap heeft een belangrijke rol te spelen in hoe goed uw rendement zal zijn. Hoffmann Group bedient zijn klanten al jaren met gereedschapstechnologie van de bovenste plank. Het gamma wordt gebundeld in wat gebruikers intussen de oranje bijbel noemen: de catalogus die elk jaar in augustus een nieuwe editie krijgt. 

Opsommen wat Hoffmann Group allemaal in zijn mars heeft aan verspanende gereedschappen, dat zou ons enkele jaargangen van Metaalvak kosten. Het aanbod is bijzonder ruim en evolueert telkens om in te spelen op nieuwe trends in verspaning of vooruitgang in de bestaande techniek. 

“Het uitgangspunt is onze ‘drie merken’-strategie”, legt Carlos Gouw van Hoffmann Group uit. Hij werkt al sinds 2007 als verspaningsspecialist bij het bedrijf en mag zich intussen productmanager verspaning en spanmiddelen noemen. “We proberen voor elke bewerking en elk materiaal onze klanten voldoende alternatieven aan te reiken door naast onze eigen merken – Garant en Holex – ook een derde gerenommeerde gereedschapsfabrikant aan te bieden. Op die manier willen we een toonaangevende leverancier zijn.”

Catalogus 54 op papier en digitaal

Dat leidt tot een bijzonder indrukwekkend aanbod in verspaning en spantechniek. Met de lancering van catalogus 54, de 54ste editie van de catalogus van de Hoffmann Group, wordt dat nog maar eens in de verf gezet. Deel 1 van de catalogus, die meer dan 1.000 pagina’s dik is, wordt immers volledig daaraan gewijd. “We maken een onderscheid tussen boren, draadtappen/-rollen, frezen (mono, modulair), draaien en spannen, zodat gebruikers er snel wegwijs in worden. Alle nieuwe ontwikkelingen in het gamma zijn erin opgenomen. Producten worden ook regelmatig opgenomen in de catalogus na vragen vanuit de markt en ervaringen van onze klanten”, vult Gouw aan. En hoewel de catalogus intussen digitaal te verkrijgen is en op alle beschikbare media geïnstalleerd kan worden, houden heel veel gebruikers toch nog aan de papieren versie. De oranje bijbel zal dus ook de komende jaren nog niet uit de werkplaats weg te denken zijn.

Met de lancering van catalogus 54 wordt het bijzonder indrukwekkend aanbod in verspaning en spantechniek van Hoffmann Group nog maar eens in de verf gezet.

Samenwerking met Iscar vanaf oktober 2023

Een van de opvallende nieuwigheden die we voor volgend jaar al kunnen aankondigen, is de aanwezigheid van de gereedschappen van Iscar in de catalogus. Hoffmann Group en Iscar hebben afgelopen voorjaar een overeenkomst getekend om vanaf 1 oktober te gaan samenwerken. 

Gouw: “Iscar is een gereedschapsfabrikant die ook heel hard naar de toekomst kijkt en blijft innoveren. Niet alleen vormen de domeinen waarin Iscar sterk staat (onder andere steekgereedschappen) een mooie aanvulling op ons gamma, we heten ook de kennis en ervaring van deze sterke Israëlische partner bijzonder welkom.” 

De klanten van Hoffmann Group krijgen zo toegang tot specialistische gereedschappen van een toonaangevende partner, maar met alle service en diensten die ze gewend zijn: op vlak van levertijd, gebruiksgemak en ondersteuning door plaatselijke experten. “Daarvoor kunnen we ook rekenen op het team bij Iscar Nederland/België.”

Nieuwe service: herslijpen gereedschappen

Service is immers het hoogste goed binnen Hoffmann Group. Dat blijkt eveneens uit de recente samenwerkingsovereenkomst met een Service Center voor België en Nederland. Sinds kort kunnen klanten hun gereedschappen via het Hoffmann Group ServiceCenter laten herslijpen. “Een dienst die al langer wordt aangeboden vanuit het hoofdkwartier in Duitsland en die ook bij onze klanten hier bijzonder in de smaak viel.” 

Om klanten nog sneller en efficiënter te kunnen bedienen, ging Hoffmann Group daarom een samenwerking aan met een ervaren partner. “Maar dat is lang niet het enige extraatje dat we aanbieden. Denk ook aan kalibratie van gereedschappen, bedrukken van werkkledij, productie van gereedschappen op maat… We proberen klanten niet alleen van de juiste producten voor hun toepassing te voorzien, maar ook het verschil te maken met de service en kwaliteit van onze medewerkers”, besluit Gouw.      ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details