NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Complexe assemblages efficiënt verwerken
Deze capaciteit om de kloof te dichten tussen de tekening en de werkvoorbereiding is hoe de module Assemblies in CIM2000, het ERP-pakket van Vandenbussche Software, het verschil maakt.

Complexe assemblages efficiënt verwerken

ERP-pakket toont de weg naar tijdsbesparing

Niet elk productieproces laat zich zomaar in een standaard ERP-pakket vangen. Dat maakt dat het voor maakbedrijven niet evident is om de link te leggen tussen de werkvloer en de administratie. Vandenbussche Software werkt echter net andersom. Met zijn achtergrond als ontwikkelaar van CAD/CAM-software, vertrekt het vanuit 3D-tekeningen om u met CIM2000 een oplossing te geven die wel perfect geïntegreerd is en die u vooral op weg zet naar tijdbesparing en meer nauwkeurige calculaties, ook voor complexe onderdelen.

Stel, u krijgt van uw klant een STP file binnen. Het gaat om een assemblage, waarvoor u volledig of voor bepaalde onderdelen prijs mag maken. Kan uw software daarmee overweg? Die van Vandenbussche Software wel. “Een goed ERP-pakket moet in staat zijn om een snelle analyse van de volledige constructie te maken voor een goede offerte en een efficiënte doorstroming naar de productiemachines. Zonder automatische oplossing om assemblages te analyseren kost dat veel tijd en mankracht en blijft de deur openstaan voor kleine foutjes.”

De intelligente kern die Vandenbussche in zijn CAD/CAM-pakket gebruikt om complexe bewerkingen te automatiseren, vormt hier de basis om alle onderdelen van de assemblage te herkennen.

Kloof tussen tekening en werkvoorbereiding dichten

Deze capaciteit om de kloof te dichten tussen de tekening en de werkvoorbereiding is hoe de module Assemblies in CIM2000, het ERP-pakket van Vandenbussche software, het verschil maakt. “Onze wortels liggen in CAD/CAM-software. We vertrekken dus niet vanuit de bill of materials, maar echt vanuit de tekening, waarin heel veel data over het stuk verwerkt zitten. De intelligente kern die we in ons CAD/CAM-pakket gebruiken om complexe bewerkingen in verspaning en plaatwerk te automatiseren, vormt hier de basis om alle onderdelen van de assemblage te herkennen.” 

Die grote STP file uit het voorbeeld wordt dan automatisch omgezet naar kleine STP of DXF bestanden, die in een volgende fase rechtstreeks naar de machine kunnen. Ook ontvouwingen van plooistukken gebeuren immers automatisch. “Is er eveneens een bill of material bij, dan linken we die, zodat alle data op één plaats terechtkomen. Niks dubbel, alles gecentraliseerd en geautomatiseerd.”

Digitale flow op uw maat

Duur maatwerk, denkt u dan? Niks is minder waar. “Omdat we de grootste gemene deler die we uit onze kennis en ervaring vaststelden bij maakbedrijven, in een modulair pakket gegoten hebben, dat soepel aanpasbaar is aan specifieke bedrijfssituaties. De klant pikt er enkel datgene uit wat hij nodig heeft en kan makkelijk opschalen als hij verder groeit of zijn behoeftes veranderen. CIM2000 schikt zich naar de klant, niet omgekeerd. Ook in de integratie in zijn bestaande processen kunnen we zo ver gaan als hij zelf wil. Op basis van de analyse van assemblages in combinatie met de planning kunnen we meteen aangeven op welke machine de stukken het best gemaakt kunnen worden of naar welke toeleverancier ze zullen gaan. Dit zijn typisch energie vretende processen waarop wij met onze software betere antwoorden proberen geven.”

Op basis van de analyse van assemblages in combinatie met de planning geeft CIM2000 meteen aan op welke machine de stukken het best gemaakt kunnen worden.

Continu verbeteren en optimaliseren

Een proces dat ook bij Vandenbussche Software overigens nooit ten einde is. “Uit elk project leren we nog nieuwe zaken die we kunnen implementeren om onze klanten efficiënter te laten werken. Een continue evolutie van verbeteren en optimaliseren. We proberen zelf de vinger aan de pols te houden van nieuwe tendensen.” Zo wordt bijvoorbeeld al  onderzocht hoe de integratie van artificiële intelligentie voor een meerwaarde zou kunnen zorgen. “Dat wordt de uitdaging voor de komende jaren, software en mensen nog dichter bij elkaar brengen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details