NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
De HCN-5000 de ideale oplossing voor een hoog verspaand volume en verspaning van zwaardere werkstukken

De HCN-5000 de ideale oplossing voor een hoog verspaand volume en verspaning van zwaardere werkstukken

Het horizontaal bewerkingscentrum HCN-5000 van Mazak is een ideale machine voor het leveren van uitstekende prestaties,nauwkeurigheid en betrouwbaarheid en dit voor hoge volumes met verschillende automatiseringsmogelijkheden.

De machine is geschikt voor het verspanen van nagenoeg alle materialen, gecombineerd met een hogesnelheidsspindel en 60 m/min ijlgangsnelheden, om de beste prestaties te leveren voor de bewerking van grote en middelgrote werkstukken.

Uitermate geschikt voor machinegebruikers die werken met grote werkstukken, zoals de lucht- en ruimtevaart en energiesectoren, de machine heeft een maximale swing van 800 mm met een hoogte van 1000 mm. Ze is standaard uitgerust met een twee-palletwisselaar en stabiele 500 mm x 500 mm palletten.

Een ultrasnelle verspaning wordt gegarandeerd door een high-speed, ISO 40 en direct aangedreven spindel met een hoog koppel. Het maximale toerental is 18.000 tpm met een 40% ED-rating van 35.0 kW. Bovendien heeft de machine een snelle gereedschapswissel met een chip-to-chip-tijd van 2,6 seconden. De machine is uitgerust met een SmoothG of SmoothC-besturing voor eenvoudige programmeren en is bovendien gebruiksvriendelijk en ergonomisch ontworpen.

De HCN-5000 is standaard uitgerust met een 40-toolmagazijn met opties tot 160 gereedschappen en kan naadloos worden gecombineerd met Mazak’s Multi Pallet Pool (MPP) systeem. MPP is een compacte meervoudige palletopslag met 10 tot 16 pallets tot het maximale werkstukformaat, ideaal voor gebruikers die onbemand willen produceren met een beperkte vloerruimte. Bovendien is de machine voorbereid voor automatisering met het PALLETECH-systeem van Mazak.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.