NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
De totaalleverancier van staal
NovioStaal is door samenwerking met gerenommeerde partners uitgegroeid tot specialist op het gebied van band- en plaatstaal.

De totaalleverancier van staal

Ruim 25 jaar geleden begon NovioStaal in Wijchen met het leveren van staalproducten als band- en plaatstaal, die op dat moment via de gangbare kanalen lastig te verkrijgen waren. Anno 2023 heeft het bedrijf een meer dan volwassen status bereikt, maar met een jeugdige hang naar flexibiliteit, snelle levertijden, marktkennis en de rotsvaste overtuiging: als wij het niet kunnen, dan kan niemand het.

Dat NovioStaal indertijd al voldeed aan een serieuze behoefte in de markt, bewijst de enorme groei die het bedrijf de afgelopen 25 jaar heeft doorgemaakt. Van eenmanszaak naar leverancier van staalproducten waar op dit moment elf mensen werken. Deze medewerkers hebben minimaal één gemeenschappelijke passie: klanten voorzien van de gewenste staalproducten en eventueel bijkomend advies. 

Koudgewalste plaat in de automotive industrie, waar hoogwaardigheid en nauwkeurigheid belangrijk zijn.

Mogelijkheden…

Om zoveel mogelijk direct uit voorraad te kunnen leveren, is NovioStaal in 2017 verhuisd naar een nieuwe locatie met een aanzienlijk grotere opslagcapaciteit. Hier ligt een uitgebreide voorraadsortering aan weervast/cortenstaal en hoogwaardig plaatstaal. Veel verschillende staalproducten zijn in zowel handels- als afwijkende afmetingen te leveren. Plaatstaal is bijvoorbeeld op lengte af te rollen t/m diktes van 25 mm en variabele breedtes t/m 2130 mm. Bandstaal is beschikbaar in diktes van 0,1 t/m 16 mm en breedtes t/m 1650 mm en in diverse kwaliteiten. Beide zijn leverbaar in zowel kleine als grote volumes.

…en kwaliteiten

Opvallend is bovendien het aantal verschillende staalkwaliteiten dat op (coil)voorraad ligt. Enkele highlights: 16Mo3, 30MnB5, C45, S355J2+N, S355-S420-S500-S700MC, S355J0WP, X120Mn12 en S235 op maat. Afhankelijk van de staalsoort beschikken de staalproducten elk over hun specifieke eigenschappen. Onder meer ten aanzien van sterkte, belastbaarheid, levensduur, vervormbaarheid en lasbaarheid. 

Hiermee beschikt NovioStaal voor praktisch ieder vraagstuk over het benodigde of vereiste staalproduct met bijbehorend materiaalcertificaat. Of dit nu voor de automotive, industrie, agro, bouwsector, verpakkingsindustrie of containerbouw is. Het is een zeldzaamheid dat Noviostaal een specifieke vraag niet kan invullen.

NovioStaal levert diverse staalkwaliteiten, waaronder hoogsterkte staal.

Partners band- en plaatstaal

NovioStaal heeft zich middels een jarenlange succesvolle samenwerking met diverse gerenommeerde partners ontwikkeld tot een specialist op het gebied van band- en plaatstaal. Mede dankzij het uitgebreide netwerk beschikt de internationale staalhandelaar over een breed gamma in warmgewalst, koudgewalst, verzinkt bandstaal in diverse uitvoeringen, gehard en/of ongehard koudband. 

Door de exclusieve samenwerkingen met koudwalserijen is NovioStaal bovendien in staat om bandstaal met zeer nauwkeurige diktes en daarbij horende toleranties te produceren. Dit is onder meer belangrijk voor de automotive industrie, waar hoogwaardigheid en nauwkeurigheid van groot belang zijn. Het feit dat NovioStaal ál deze verschillende staalproducten levert, betekent dat de klanten ook voor alle wensen bij ­NovioStaal terecht kunnen.

Productie van bandstaal.

Flexibiliteit van leveren

De drie jonge eigenaren die het bedrijf hebben overgenomen van de oprichter – onder wie diens zoon – zetten voor iedere klant alles op alles op de gewenste producten op het gewenste tijdstip te leveren. De mogelijkheden worden ondersteund door eigen transportmiddelen en een grote voorraad. Vanwege de groei van het bedrijf, het aantal klanten en het aantal afroepcontracten, is kortgeleden een tweede opslagruimte gebouwd.

De maximale betrokkenheid van de eigenaren en de wil om optimale prestaties te leveren, leidden in de afgelopen jaren tot een prachtige groei van het bedrijf en zijn klantenbestand. 

Een andere kracht van NovioStaal is het StaalJournaal; een gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief die de laatste ontwikkelingen in de staalwereld beschrijft. Hierin is onder andere informatie beschikbaar over verwachte staalprijzen die door diverse klanten zelfs wordt gebruikt om hun inkoop op af te stemmen.

En uiteraard houdt het ISO-9001 gecertificeerde bedrijf de toekomst in de gaten door duurzaamheidontwikkelingen op de voet te volgen. Zo zijn staalfabrikanten inmiddels in staat om staal volledig ‘groen’ te produceren en hiermee een bijdrage leveren aan het terugdringen van de CO2-emissies. Deze staalproducten zijn inmiddels te vinden in het magazijn in Wijchen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details