NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Een goede service is even belangrijk als een krachtige machine
MTE heeft een uitgebreid programma van freesmachines met verplaatsing van 2 tot 36 meter.

Een goede service is even belangrijk als een krachtige machine

Klemtoon nog meer op ondersteuning, herstellingen en onderhoud

Uiteraard kijkt men naar de prestaties als men in een machine investeert, maar de service van de fabrikant en/of verdeler is vaak even doorslaggevend. Stilstand is voor een maakbedrijf immers onaanvaardbaar. Bij MT Service ligt de klemtoon de laatste jaren nog meer dan vroeger op technische ondersteuning, herstellingen en onderhoud. Ze focussen ook verder op de verdeling van machines van kwalitatieve merken, waaronder MAS, TOS Varnsdorf, MTE en Giminis.

TOS Varnsdorf is uitgegroeid tot een wereldspeler op het vlak van horizontale kotterbanken en bewerkingscentra met geïntegreerde frees- en boormachines.

MT Service, ontstaan in oktober 2006 uit de technische dienst van STIMAC, is nooit de affiniteit met herstellingen, onderhoud en revisie verloren. Meer zelfs, ze profileren zich de laatste tijd nog meer als een specialist in de dienst-na-verkoop.

“Onze medewerkers staan in voor de inbedrijfstelling van nieuwe machines, maar ook voor reparaties, onderhoud en de revisie van bewerkingsmachines, al dan niet bij ons aangekocht. Tot slot verzorgen we opleidingen voor het programmeren van CNC-sturingen van de merken Heidenhain, Fagor, Fanuc en Siemens”, zegt Otakar Ungerman, die samen met Jo Van Overwalle de firma verder uitbouwt. “In die service ligt de sleutel van ons succes en daarom blijven we er ook fors in investeren. Naast de hoofdzetel in Anderlecht (Brussel) openden we een extra kantoor in Luik en het team werd verder uitgebreid. We hebben nu zes mensen op kantoor en zeven op de baan. Door de stijgende vraag blijven we op zoek naar nieuwe medewerkers en moeten we ook meer en meer een beroep doen op onderaannemers.”

Het assortiment van Kovosvit MAS omvat CNC-draaibanken, freescenters, vijfassige bewerkingscentra en speciale ontwikkelingen op maat.

Kwaliteit uit Tsjechië en Spanje

Uiteraard staat MT Service ook bekend als verdeler van metaalbewerkingsmachines van kwalitatieve merken, TOS, RETOS, Trens, TOS Vornsdurf, Hulin, zoals, Geminis, ZPS Tajmac, TOS Kurim, CKD Blansko, Skoda Machine Tool, Kovosvit MAS en MTE.

De hoofdzetel van Kovosvit MAS is gevestigd in het Tsjechische Sezimovo Ústí. Deze firma, met een eigen gieterij, heeft een traditie van meer dan tachtig jaar in de productie en ontwikkeling van bewerkingsmachines. Hun assortiment omvat CNC-draaibanken, freescenters, vijfassige bewerkingscentra en speciale ontwikkelingen op maat. De focus ligt er vooral op toeleveringsbedrijven voor de automobiel-, energie-, luchtvaart- en machinebouwindustrie, maar uiteraard worden de machines ook in andere sectoren ingezet. 

“Varnsdorf, ook in Tsjechië, is de thuisbasis van onze partner TOS. Deze firma groeide uit tot een wereldspeler in de productie van horizontale kotterbanken. Innovatie is het sleutelwoord in alles wat ze doen. Als familiebedrijf slagen ze erin om snel te schakelen en de juiste machines en oplossingen in de markt te zetten. Bijna alle componenten, zoals freeskoppen, spillen, tafels, enzovoort, worden in eigen beheer vervaardigd”, legt Ungerman uit. “Deze fabrikant kiest voor standaardlijnen met een grote modulariteit, waardoor de assemblage in de fabriek vereenvoudigd wordt. Klanten kunnen zelf wel bepalen welke toeters en bellen er aan het basisconcept toegevoegd worden. De bediening voor de operatoren blijft echter altijd eenvoudig.” 

MTE (Machine Tool Engineering) bevindt zich in Itziar, een stadje in het Spaanse Baskenland, gelegen in een regio met een sterke traditie in werktuigbouwkunde. Deze machinebouwer is gespecialiseerd in bedfreescenters met universele bewerkingskop, gecombineerd met een bewegende tafel of een beweegbare kolom. De ingenieurs en technici ontwikkelen, bewerken en assembleren alle kerncomponenten voor de machines in eigen huis – van het machinebed tot de freeskoppen.

Bewerkingscentrum WHT 130 C van TOS Varnsdorf is uitgerust met Y- en Z-assen van respectievelijk 5000, 3000 en 3000 mm en een draaitafel met een draagkracht tot 20000 kg.

Samen grenzen verleggen

“De namen Kovosvit MAS, TOS Varnsdorf en MTE staan synoniem voor kwaliteit, flexibiliteit, productiviteit en betrouwbaarheid. Deze merken weten echter ook dat de machines op de markt onderling nog slechts weinig van elkaar verschillen, als het gaat om prestaties en gebruiksvriendelijkheid. Zich onderscheiden kan vooral met de service”, sluit Ungerman af. “Daarvoor kunnen ze rekenen op de expertise en inzet van onze mensen. Samen met Jo van Overwalle heb ik trouwens TOS France opgericht, een dochteronderneming van MT Service waarmee we klanten op de Franse markt kunnen ondersteunen met hoogwaardige machines en onze gekende service. Samen met onze fabrikanten blijven we hard werken om voor onze klanten grenzen te verleggen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details