NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Focus op de best mogelijke afwerking
Het team verzamelt informatie over hoe klanten werken en wat hun behoeften zijn. Op basis van die harde data geven ze advies over de juiste materialen.

Focus op de best mogelijke afwerking

Bij familiebedrijf Metaaltechniek Handelonderneming B.V. willen ze maakbedrijven helpen om de productiviteit en nauwkeurigheid te optimaliseren en de kosten te reduceren. Deze kennisgedreven groothandel uit Amersfoort heeft immers meer dan vijftig jaar ervaring in schuur- en slijpmiddelen. Onder het motto ‘Samen op weg naar de perfecte finish’ kiezen ze bewust voor sterke merken en een on-time levering vanuit de ruime voorraad. Vandaag wordt het aanbod uitgebreid met Cubitron 3 van 3M, de nieuwste revolutie in de wereld van de afbraam-, doorslijp- en Cut&Grind-schijven.

Familiebedrijf Metaaltechniek Handelonderneming B.V. heeft meer dan vijftig jaar ervaring in schuur- en slijpmiddelen.

De trend in de maakindustrie is duidelijk: klanten willen een hoge kwaliteit en nauwkeurigheid, maar ook steeds sneller. Het blijft ook moeilijk om technisch geschoold personeel te vinden. Daarom investeren bedrijven enerzijds in automatisering en anderzijds in de juiste machines en gereedschappen om ook manueel sneller te kunnen werken. Daarbij kan Metaaltechniek Handelsonderneming hen helpen. 

“We gaan steeds in gesprek met onze klanten en verzamelen zo informatie over hoe ze werken en wat hun specifieke behoeften en wensen zijn. Op basis van die harde data geven we hen advies over de juiste materialen. Uiteindelijk is het er de klant om te doen om kwaliteit te leveren en op tijd en geld te besparen”, zegt Ingrid Bronsema, verantwoordelijk voor marketing & communicatie. “We kunnen terugvallen op een ruime kennis die we in een periode van meer dan vijftig jaar opgebouwd hebben, maar eveneens een beroep doen op de specialisten bij onze A-merken, waarmee we in de meeste gevallen al jaren samenwerken. Naast die kennis bieden we onze klanten ook een totaalpakket op het vlak van frezen, schuren, slijpen en polijsten aan, dat we ook nog eens op voorraad houden en op 24 uur tijd kunnen leveren. Onze klanten kunnen hun voorraad dus gevoelig afbouwen, zonder verhoogd risico op stilstand in hun productie.”

Vandaag wordt het aanbod uitgebreid met Cubitron 3 van 3M, de nieuwste revolutie in de wereld van de afbraam-, doorslijp- en Cut&Grind-schijven.

3M Cubitron 3

3M werkt al jaren samen met Metaaltechniek Handelsonderneming. Deze innovatieve fabrikant voor alle behoeften op het vlak van schuurwerkzaamheden biedt een uiterst omvattend assortiment, maar blijft nog dagelijks werken aan de uitbreiding en de optimalisatie ervan. Zo introduceerden ze op de beurs Schweissen & Schneiden in september hun revolutionaire 3M Cubitron 3, een verbeterde versie van de Cubitron 2. Voor de afbraam-, doorslijp- en combischijven wordt een korrel met een nieuwe vorm gebruikt, met name het bekende driehoekje maar dan met een holling in de zijden. Zo is de punt scherper en breekt de korrel optimaal uit. Voor andere producten, zoals schuurbanden en fiberschijven, is de binding op de drager verbeterd. De korrels gaan veel minder vaak voortijdig verloren, waardoor het schuurmateriaal langer gebruikt kan worden. De fiber- en lamellenschijven van de nieuwe generatie zullen in het eerste kwartaal van 2024 beschikbaar zijn, maar de afbraam- en doorslijpschijven zijn nu al leverbaar.

“Als 3M met succes innovatieve oplossingen in de markt zet, hebben we als partner daarin ons aandeel. We zijn immers hun ogen en oren in de markt en wij promoten hun producten ook. Ik herinner me nog dat iedereen heel sceptisch was, toen ze in 2016 de CubitronII-afbraamschijven lanceerden. Die waren immers duur. Wij overtuigden onze klanten er echter van dat ze niet moesten kijken naar de inkoopprijs, maar vooral naar wat het hen op termijn opleverde. Zo werd deze technologie in Nederland snel een succes”, sluit Ingrid Bronsema af. “We merken bijvoorbeeld ook dat maakbedrijven in Nederland nu vaker fiberschijven boven afbraamschijven verkiezen. De fiberschijven met de Cubitron-technologie van 3M hebben immers een hogere afnamesnelheid, werken trillingsarm en minder luidruchtig. En de inkoopprijs ligt lager. Zo zie je maar dat we door onze ervaring en marktpositie de vinger aan de pols houden en de trends op de voet volgen, waardoor we samen met onze leveranciers/partners en de klanten op weg kunnen naar de perfecte finish.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details