NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Het gaat vooruit
Ook al draait 247TailorSteel op doorgedreven gedigitaliseerde processen, toch zijn het de operatoren die instaan voor de hoge kwaliteit, die het visitekaartje van het bedrijf geworden is.

Het gaat vooruit

Dat is het minste dat je kan zeggen van 247TailorSteel. De bouw van de Belgische vestiging in Hooglede ligt nog steeds perfect op schema. Maar ook zonder eigen vestiging hier zet de e-commerce specialist voor plaat- en buiswerk al sterke groeicijfers neer. CEO Carlo Berlo praat ons bij over de voornaamste ontwikkelingen.

Vanuit Nederland kunnen ze met een live feed de vooruitgang van de werken in Hooglede, in het hart van West-Vlaanderen, nauwgezet opvolgen. “We hebben alle vertrouwen in de aannemer en zijn team dat we een mooi pand zullen kunnen realiseren binnen de vooropgestelde timing. Het geraamte is er, de verdiepingsvloeren worden geplaatst en ook een deel van de wanden staat al recht.” 

“Alles begint dus vorm te krijgen en ook achter de schermen zijn we druk in de weer met machinebestellingen. Zodra de productiehal is opgeleverd, kunnen we meteen beginnen met installeren. De eerste lasersnijmachines, buislasers en plooibanken zullen begin augustus geplaatst worden. En net zoals in alle andere vestigingen zullen AGV’s de aanvoer van de materialen naar de machines en magazijnen helpen verzorgen. Kortom, we maken er een hightech omgeving van, waarin onze toekomstige medewerkers met trots kunnen werken.”

Een beeld van hoe de nieuwe 247TailorSteel vestiging in Hooglede er zal uitzien. De officiële opening is voor september.

Operatoren als visitekaartje

Want ook al draait 247TailorSteel op doorgedreven gedigitaliseerde processen, toch zijn het de operatoren die instaan voor de hoge kwaliteit, die het visitekaartje van het bedrijf geworden is. 

“We gaan inderdaad heel ver in het automatiseren van onze processen. Tot de integratie van data science en artificiële intelligentie toe om onze online software Sophia® steeds performanter te maken en nog beter de beschikbaarheid van materialen en levertijd van orders te voorspellen. Data die we ook gebruiken om onze machines en onze klanten beter te maken. Maar dat kunnen we enkel door onze operatoren die dagelijks aan de machines in de weer zijn.” 

“Daarom beginnen we in mei met de zoektocht naar medewerkers voor de fabriek in Hooglede. Iedereen is welkom, m, v of x, zelfs zonder ervaring in de metaalbranche. Want de opleiding, die verzorgen we toch graag zelf. Ze komen hier immers in zo een unieke omgeving terecht. Clean, hightech, teamspirit, de nieuwste machines, piekfijne werkkledij… Daar kunnen ze al allemaal van proeven tijdens de opleiding, waar zij ook kennismaken met hun toekomstige collega’s en het 247TailorSteel verhaal. Een verhaal waarin we samen bouwen aan de mooiste producten voor klanten en dus ook aan een nieuwe toekomst.”

Bij 247TailorSteel komen medewerkers in een unieke omgeving terecht. Clean, hightech, teamspirit, de nieuwste machines, piekfijne werkkledij…

“Samen groeien met onze klanten”

247TailorSteel wil dus niet alleen zorg dragen voor zijn klanten, maar ook voor zijn medewerkers. 

“De combinatie van slimme software en goed opgeleide, ervaren operatoren is net de reden waarom we de hoogste kwaliteit en output kunnen garanderen aan onze klanten. Een verhaal dat meer en meer aanslaat op de Belgische markt. In het eerste kwartaal lagen we perfect op schema om onze groeicijfers te halen. We zien dat de ondersteuning met lokale medewerkers op de buitendienst weer voor een mooie sprong voorwaarts heeft gezorgd. En dat zal nog een boost krijgen als de nieuwe fabriek in oktober opengaat en de eerste producten er buiten rollen. We noemen dat het Langenau-effect”, vertelt Berlo met een knipoog. “Toen de fabriek daar openging, kwamen er op korte termijn 80% meer klanten bij ons aankloppen. Dan gaat het hard. We hopen in België weer dezelfde vliegende start te maken en samen met onze klanten nog harder te groeien.”     ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details