NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Het maximale uit software halen
TopSolid’Steel

Het maximale uit software halen

CAD/CAM-pakketten zijn in de metaalsector inmiddels goed ingeburgerd. TOPSOLID Belgium besteedt, behalve aan het leveren van software die speciaal is ontwikkeld voor de metaalsector, veel aandacht aan persoonlijke begeleiding, onder andere met opleidingen en een Userday. Op die manier kunnen gebruikers het maximale uit de software halen. 

Jasper Steylaerts, business development manager TOPSOLID Belgium.

“Ons geïntegreerde CAD/CAM-softwarepakket met producten als ­TopSolid’Steel, TopSolid’Design en TopSolid’Cam is speciaal ontwikkeld voor de behoeften van de metaalindustrie”, zegt Jasper Steylaerts, business development manager bij TOPSOLID BELGIUM. “Ontwerpers krijgen met de open 3D-software een ongelimiteerde vrijheid qua ontwerp. De CAM-software herkent probleemloos aanpassingen in het ontwerp (CAD) en zet deze vervolgens om naar de correcte bewerkingen in de CAM-programmatie. Er is daarnaast ook een koppeling met een geïntegreerde database (PDM). Hierdoor is het overzichtelijk opslaan van alle projecten mogelijk: ze zijn goed geordend en je kunt meteen zien waar er wijzigingen zijn doorgevoerd. Door de wisselwerking tussen CAD/CAM en PDM is Topsolid uitermate geschikt voor bedrijven met verschillende metaalactiviteiten onder één dak – de onestopshop”.

Het programma TopSolid biedt veel mogelijkheden. “We vinden het belangrijk dat onze klanten optimaal gebruik kunnen maken van de functionaliteiten. Daarom bieden we ook opleidingen aan op diverse niveaus.”

Ken Van de Sompel, CAD/CAM Consultant TOPSOLID Belgium

Functionaliteiten

Er zijn veel handige functionaliteiten. Steylaerts licht er een aantal toe. “PDM Multi user” zorgt ervoor dat je met meerdere ontwerpers aan eenzelfde project kunt werken. Freeshape laat toe dat bij het uitwisselen van stepfiles weer intelligentie kan worden toegevoegd. Met Linkmovement kun je de bewegingen van de aangedreven kop ten opzichte van het stuk en spil bepalen. Door de bewegingen vooraf in te stellen is het mogelijk om tijdswinsten te boeken en botsingen te voorkomen. Dit zijn maar een paar functionaliteiten die bij vele klanten hun nut al hebben bewezen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details