NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Intern transport: altijd de best passende oplossing
Niet iedereen heeft het budget voor een robot. Maar met de (mobiele) zwenkkranen van Vetter kunnen metaalverwerkers wel al enorme stappen zetten op het vlak van efficiëntie, veiligheid en ergonomie.

Intern transport: altijd de best passende oplossing

Hoewel het in metaalbewerking vaak om flinke gewichten gaat, draait heffen om meer dan alleen maar kracht. Er moet ook voldoende flexibiliteit mee gemoeid zijn om tot werkbare oplossingen te komen. De kracht van Ohis Industrie is dat het over een breed genoeg aanbod van sterke merken beschikt en ook het maatwerk niet schuwt om dat waar te maken voor zijn klanten. Alles van hijstechniek dus om uw goederen zo efficiënt mogelijk te verplaatsen binnen uw bedrijf. 

Een Bluespot systeem kan een lijn op de grond projecteren, zodat iedereen duidelijk ziet in welke richting de rolbrug beweegt.

Een tumultueuze start, dat is het minste dat je kan zeggen. Zes maanden na de oprichting was er plots covid, dat de bedrijfspoorten dicht hield. Nochtans was Ohis, dat zich met ­Ghislenghien in het centrum van het land gevestigd heeft, er met vliegende vaart ingevlogen. Niet het minst door de jarenlange ervaring van medezaakvoerder Christophe Bontinck. “Ik ben de zaak samen met partners Ralph Krips en Luc Kremer begonnen om het anders te doen. Ik zie nog veel dinosaurussen in de markt. Terwijl je net door digitale technologie in je eigen organisatie te benutten zoveel meerwaarde bij je klanten kan realiseren.” 

Alles loopt in één gedigitaliseerde flow voor een perfecte opvolging van projecten, onderhoud en herstellingen. Na elke interventie wordt er automatisch een rapport uitgestuurd met eventuele follow-up taken in vermeld. “Klanten appreciëren dat, ze moeten ons nooit achter de veren zitten.”

Maatwerk met standaardcomponenten

OHIS heeft dus hijstechniek 4.0 door zijn aderen stromen, in de breedste zin van het woord. “Je kan bij ons aankloppen voor alle oplossingen om goederen binnen een bedrijf te verplaatsen. Denk aan rolbruggen, zwenkkranen, lichte kraansystemen, heftafels, maar evengoed oplossingen op maat.” En net daarin maakt de opgebouwde ervaring het verschil. “Omdat we altijd vertrekken vanuit standaardcomponenten. We weten wat er op de markt beschikbaar is en hoe daarmee de perfecte puzzel te leggen voor onze klanten”, verduidelijkt Bontinck. 

Het uitgangspunt daarbij is het brede aanbod aan gereputeerde merken. “Ieder merk heeft zijn sterktes en beperkingen. Wij spelen die complementariteit uit om tot de best mogelijke oplossing te komen, compleet met alle opties en accessoires die klanten nodig hebben.” 

Ohis zit graag vroeg in het project mee aan tafel. Een rolbrug heeft immers een grote impact op de rest van het gebouw.

Service als pijler

Niet alleen voor nieuwe projecten, overigens. De eerste jaren lag de focus vooral op onderhoud en herstellingen. “In hijstechniek gaan de componenten misschien niet snel kapot, maar als er een panne is kan wel de volledige productie van je klant stilliggen. Vandaar de bewuste keuze voor Europese partners, partners die ook net die extra inspanning willen leveren en samen met ons hun kennis en ervaring ten dienste van eindgebruikers zetten.” Zo heeft Ohis zijn reputatie van betrouwbare partner klant voor klant opgebouwd. Voor Bontinck is service immers cruciaal. “Van de selectie van de juiste componenten, over slim voorraadbeheer, tot restlevensduurberekeningen om te zien wanneer een revisie zich opdringt. We pakken het hele plaatje aan voor onze klant. We zijn er zelfs, indien gewenst, bij een keuring bij om eventuele tekortkomingen meteen te verhelpen.”

Over rolbruggen en zwenkkranen

Voor de metaalsector heeft Ohis passende antwoorden klaar op de vaak zware gewichten. Bontinck: “In constructiebouw, bijvoorbeeld, zien we dat rolbruggen onmisbaar zijn om grote stukken te transporteren. Met Stahl en Demag hebben we twee extreem betrouwbare merken in het gamma. We hebben tal van oplossingen om die aan te passen in functie van de materialen, of het nu platen, profielen, kokers… zijn. Daarom zitten we ook graag vroeg in het project mee aan tafel. Een rolbrug heeft immers een grote impact op de rest van het gebouw.” 

Voor draai- en freeswerk of om lasergesneden stukken naar andere bewerkingsmachines te brengen, zal flexibiliteit dan weer primeren. “Niet iedereen heeft het budget voor een robot. Maar met de (mobiele) zwenkkranen van Vetter kunnen ze wel al enorme stappen zetten op het vlak van efficiëntie, veiligheid en ergonomie.” 

De eerste jaren lag de focus vooral op onderhoud en herstellingen. Zo heeft Ohis zijn reputatie van betrouwbare partner klant voor klant opgebouwd.

Safety first

Op het vlak van veiligheid doet Ohis immers niet aan compromissen. De tien medewerkers waarover het bedrijf inmiddels beschikt krijgen opleidingen in erkende centra om volgens de juiste methodes en de meest recente wetgeving te kunnen werken. “Zodat ze weten wat ze doen en het veilig kunnen doen. Ook voor klanten die dat wensen kunnen we nog extra veiligheidsopties toevoegen. Camera’s met artificiële intelligentie kunnen in het gebouw aanwezige mensen en objecten detecteren om de meest veilige route uit te stippelen. Daarnaast kan een Bluespot systeem een lijn op de grond projecteren, zodat iedereen duidelijk ziet in welke richting de rolbrug beweegt. Hier is nog niet zoveel vraag naar, maar je ziet het belang van veiligheid wel toenemen. De technologie is er klaar voor. Ohis ook”, besluit Bontinck.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.