NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Koelmiddelvrij metaal zagen bij de ontmanteling en vernieuwing van kerncentrales
De drang naar innovatie is groot bij de Duitse fabrikant. Deze HDC 8203E, bijvoorbeeld, is een accu handcirkelzaag, ontwikkeld samen met Mafell AG.

Koelmiddelvrij metaal zagen bij de ontmanteling en vernieuwing van kerncentrales

Een continue drang naar innovatie is een belangrijke factor voor de groei van elk bedrijf. Jepson Power investeert sinds de oprichting in 1984 continu in onderzoek en ontwikkeling. De R&D-afdeling van de Duitse uitvinder van de Dry Cutter-technologie ontwikkelt en produceert oplossingen op maat voor de meest uiteenlopende, vaak veeleisende toepassingen. Zo spelen de metaalhandcirkelzagen een cruciale rol bij het efficiënt, veilig en milieuvriendelijk ontmantelen van kerncentrales.

Dankzij de Dry Cutter-technologie kan men staal, roestvast staal en composietmaterialen droog zagen, dus zonder smeermiddelen of koelvloeistof. De zaagcyclus wordt korter, de levensduur langer. Dankzij het zuivere zaagpatroon is het ontbramen optioneel. Smeer- en koelmiddelvrij zagen is ook ecologisch en economisch beter. Zo komen er geen schadelijke chemicaliën in het milieu terecht. Er zijn er ook geen kosten voor het aanschaffen en afvoeren van de middelen en het reinigen van de werkstukken na het zagen. 

“Onze gedreven R&D-medewerkers hebben in de loop der jaren heel wat ervaring en kennis opgebouwd. Daardoor kunnen ze op de meest uiteenlopende vragen een antwoord bieden. Zo zijn er bijvoorbeeld zaagbladen met speciale oppervlaktebehandelingen voor het zagen van diverse soorten rvs,” stelt CEO Pierre Michiels. “Onze producten worden dan ook gebruikt in zowel eenvoudige als uiterst complexe, veeleisende toepassingen. Zo zijn onze state-of-the-art handcirkelzagen voor metaal heel belangrijk bij de ontmanteling van kerncentrales. Ze bieden immers tal van voordelen, die het proces efficiënter, veiliger en milieuvriendelijker maken.”

Handcirkelzagen van Jepson Power worden gebruikt bij de ontmanteling van kerncentrales.

Precisie, prestaties en veiligheid

De cirkelzagen van Jepson Power scoren zeer hoog op het vlak van precisie. Bij de ontmanteling en vernieuwing van kerncentrales is het van het grootste belang dat de constructies en onderdelen op een nauwkeurige en gecontroleerde manier verwijderd worden. Tijdens het zaagproces mogen bijvoorbeeld (bijna) geen vonken ontstaan. 

“Met onze zagen kunnen werknemers zuivere, rechte en bijna vonkvrije zaagsneden maken. De veiligheid en efficiëntie worden op die manier gevoelig verbeterd. Ze zijn ook enorm krachtig, waardoor men dikke metalen constructies gemakkelijker kan doorzagen. En de hoge prestaties zorgen ervoor dat werknemers tijdens de sloop op een kortere tijdspanne meer werk kunnen verzetten. De efficiëntie wordt verhoogd en de kosten verlaagd”, gaat de CEO verder. “De ontmanteling van kerncentrales is bovendien een uiterst gevaarlijke klus. De veiligheid van de werknemers is dan ook prioritair. Bij de ontwikkeling van onze metaalcirkelzagen en andere producten besteden we veel aandacht aan de veiligheidsvoorzieningen. Daardoor voldoen onze systemen steeds aan de strengste veiligheidsnormen en wordt de kans op ongevallen geminimaliseerd.”

Jepson Power is de uitvinder van de Dry Cutter technologie, waardoor droog gezaagd wordt, dus zonder koelvloeistof.

Ecologisch en mobiel

Ook op ecologisch vlak bieden de cirkelzagen voordelen. Smeer- en koelmiddelen zijn niet nodig en dus komen er geen schadelijke chemicaliën in het milieu terecht. Bovendien vallen de vaak hoge kosten voor het afvoeren van de verontreinigde smeermiddelen weg. Tot slot is ook mobiliteit een factor om voor de metaalcirkelzagen van Jepson Power te kiezen. Kerncentrales zijn vaak grote en complexe constructies, die op verschillende locaties ontmanteld moeten worden. De zagen zijn licht en draagbaar, waardoor werknemers ze gemakkelijk van de ene naar de andere locatie kunnen meenemen. Dat komt de flexibiliteit en efficiëntie ten goede.

De R&D-afdeling ontwikkelt en produceert oplossingen op maat voor de meest uiteenlopende, vaak veeleisende toepassingen.

Klantenservice

Kwaliteit van het product is één, maar bij Jepson Power hechten ze evenveel belang aan de service. Zo zorgen ze voor een regelmatig onderhoud van en de nodige herstellingen aan de zagen, zodat optimale prestaties en de veiligheid steeds gegarandeerd kunnen worden. 

“We investeren ook fors in de opleiding en ondersteuning van de gebruikers. We willen immers dat ze goed met de zagen kunnen werken om zo een maximale efficiëntie te bereiken”, sluit Pierre Michiels af. “We zijn heel trots dat onze innovatieve producten ook bij het ontmantelen van kerncentrales ingezet kunnen worden. Onze mobiele handcirkelzagen scoren hoog op het vlak van onder meer efficiëntie, nauwkeurigheid en veiligheid, waardoor ze ideaal geschikt zijn voor dergelijke veeleisende toepassingen. Uiteindelijk komt het erop aan de werktijd te verkorten, de kosten te reduceren en tegelijkertijd de veiligheid van de werknemers te garanderen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.