NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Kwalitatieve gereedschappen, scherpe levertijden
In het aanbod gereedschappen van Crispyn zitten er ook zaken die net wat moeilijker te vinden zijn op de markt of die het zelf laat ontwikkelen, zoals een zes- of achtkant spantanghouder of 1-2-3 blokken.

Kwalitatieve gereedschappen, scherpe levertijden

Crispyn Machines ademt verspaning. Het team gaat zelf ook aan de slag met de machines die het verdeelt om de klant zo goed mogelijk te ondersteunen. Ervaring die het gebruikt om zijn aanbod verder uit te breiden. Voor feilloze resultaten spelen de gereedschappen immers ook een doorslaggevende rol. Crispyn Machines beschikt daarom al jaren over een webshop, met een dubbele filosofie. Ervoor zorgen dat iedereen makkelijk zijn weg naar de juiste verspanende gereedschappen vindt, en scherpe levertermijnen garanderen. Check en check.

E-commerce nog voor het de standaard was. Dat is het minste dat je kan zeggen van de webshop die Crispyn Machines bijna twintig jaar geleden boven de doopvont hield. De focus toen en de focus vandaag is het aanbieden van kwalitatieve gereedschappen tegen een scherpe prijs. “Wat wel veranderd is intussen, is het hele proces achter de schermen. Door onze eigen stappen in digitalisering hebben we nu een volledig geautomatiseerd systeem erachter steken. In combinatie met de grote voorraad die we op stock houden, slagen we er zo in om 98,5% van de bestellingen dezelfde dag nog de deur uit te sturen.”

Met een score van 98,5% van bestellingen die dezelfde dag nog verzonden worden scoort Crispyn Machines al uitstekend op korte levertijden. Dat is onder meer te danken aan de grote voorraad, toont Jan Crispyn.

Scherpe prijzen en grote voorraad

Er wordt heel zorgvuldig gewaakt over het aanbod aan gereedschappen in de webshop. “We vertrekken daarbij vanuit onze eigen ervaring aan de machines: wat heb je nu eigenlijk echt nodig om te verspanen? Daaruit is een selectie ontstaan van enerzijds de meest voorkomende gereedschappen die we door in grote volumes rechtstreeks bij de fabrikant in de kopen tegen zeer scherpe prijzen in de markt zetten. Anderzijds zitten er ook zaken in de cataloog die dan net wat moeilijker te vinden zijn op de markt of die we zelf laten ontwikkelen, zoals een zes- of achtkant spantanghouder of 1-2-3 blokken. Of neem nu de draadfrezen in het aanbod. Gereedschappen die elders duur zijn en lange levertijden kennen. We zijn in gesprek gegaan met de fabrikant om daarvoor een beter alternatief aan te bieden. Altijd vanuit het principe dat de gereedschappen een meerwaarde moeten geven.”

Onderscheiden met kennis en ondersteuning

De rode draad doorheen de gereedschappen is de kwaliteit. Mooie voorbeelden daarvan zijn de meetgereedschappen van Dasqua of de snijgereedschappen van Phantom en Harlingen. “Daarover waken we zeer streng door zelf alles op onze machines uit te testen. Wat ben je met een goedkope frees als ze geen lange standtijd kan halen?” 

De kennis en ervaring die daaruit naar boven komen deelt Crispyn Machines overigens ook met zijn klanten. “Bij vele snijgereedschap vind je een calculator om de juiste snijsnelheden te berekenen. Voor bepaalde producten voegen we ook instructiefilmpjes toe om gebruikers er snel wegwijs in te maken. En wie nog bijkomende vragen heeft of niet vindt wat hij zoekt in de webshop, kan ons altijd nog contacteren. Die service is waarmee we ons  onderscheiden van de typische webshop. We willen onze klanten zo goed mogelijk helpen om de juiste keuzes te maken.” 

Nog beter doen

Een filosofie die al duidelijk naar voren komt in de navigatie van de webshop. “Niemand vertrekt vanuit productnamen. Wat ze wel weten, is waarvoor ze de gereedschappen willen gebruiken. De bewerkingen en de materialen zijn daarom het vertrekpunt bij ons. Zodat we klanten zo intuïtief mogelijk begeleiden naar wat ze echt nodig hebben.” Daar zien ze meteen ook de voorraad staan of, indien die ontbreekt, hoelang het zal duren voor ze de items mogen verwachten. 

Met een score van 98,5% scoort Crispyn Machines al uitstekend op korte levertijden. Toch wil het binnenkort nog beter doen. Eind volgend jaar wil het verhuizen naar een groter pand met nog meer mogelijkheden voor voorraadruimte en een efficiënte flow.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details