NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe gerobotiseerde plooicel voor het voetlicht
De elektrische plooibank Dyna-Press 40/15 Pro plooit efficiënt kleine stukken met snelheden van 25 mm/s. Dit resulteert in meer stukken per uur en een lagere prijs per stuk.

Nieuwe gerobotiseerde plooicel voor het voetlicht

Tijdens TechniShow presenteert LVD voor het eerst Easy-Cell, een geautomatiseerde plooicel die een uiterst flexibele oplossing biedt voor het plooien van een uitgebreid scala aan stukken. Daarnaast zijn ook de elektrisch aangedreven Dyna-Press Pro plooibank en de nieuwe CADMAN®-Flow software te zien in hal 7, stand D056. De plooibanken en plooicellen van LVD, aangestuurd door de volledig herontworpen toonaangevende plooisoftware, maken het plooiproces eenvoudiger, preciezer en productiever voor zowel toeleveranciers als OEM’s. 

Er is een stijgende vraag in de markt naar automatisering maar ook naar hoeknauwkeurigheid, korte doorlooptijden en eenvoudige programmering. Kortom, metaalbewerkers zoeken een hoge output tegen een zeer competitieve prijs. LVD’s antwoord daarop? De nieuwe Easy-Cell 80/25. Deze geautomatiseerde plooicel integreert een Easy-Form 80-ton hydraulische plooibank met een industriële robot van Kuka voor het hanteren van stukken van 100 x 100 mm tot 1.600 x 1.200 mm en een gewicht tot 25 kg. Met een werklengte van 2.500 mm, een achteraanslag met vijf assen en een bombeersysteem, kan deze plooibank een hele reeks plooitoepassingen aan. De grote flexibiliteit wordt mede mogelijk gemaakt door het hoekmeetsysteem Easy-Form® Laser, dat de nauwkeurigheid van de plooihoek vanaf het eerste stuk garandeert. De LVD CADMAN software waarborgt dan weer een snelle, eenvoudige programmering van zowel de plooibank als de robot. 

De elektrische plooibank Dyna-Press 40/15 Pro plooit efficiënt kleine stukken met snelheden van 25 mm/s. Dit resulteert in meer stukken per uur en een lagere prijs per stuk.

Veelzijdig en snel

In de Easy-Cell is ruimte voor drie laadpalletten en vier europalletten voor het stapelen van werkstukken. Het omgrijpstation is voorzien van twee armen en acht pneumatische cilinders. Met de Easy-Cell presenteert LVD zijn eerste plooicel die manueel van grijper kan wisselen. In functie van de stukken is er keuze uit een combigrijper (met zowel zuignappen als klemmen voor kleine onderdelen), een magneetgrijper voor geperforeerde platen, en extra grijpers ontwikkeld voor middelgrote en grote stukken. De efficiëntie van de Easy-Cell is niet alleen te danken aan zijn veelzijdigheid, maar ook aan de extra draaifunctie van de robotarm. Hierdoor is omgrijpen minder nodig, wat resulteert in een kortere cyclustijd.

Voor elk bedrijf

Zowel toeleveranciers als OEM’s kunnen profiteren van de geavanceerde technologieën van de Easy-Cell. Het adaptieve hoekmeetsysteem verzekert precisie en consistentie bij het plooien, waardoor de kwaliteit van de output wordt gemaximaliseerd. De toegankelijke, automatische programmeersoftware maakt het mogelijk voor zowel ervaren als minder ervaren operatoren om moeiteloos met de robotbuigcel te werken, waardoor de efficiëntie in de productie wordt verhoogd. Dit biedt meteen een oplossing voor het tekort aan geschoolde arbeiders op de markt. Wat deze buigcel echt onderscheidt, is de uitgebalanceerde prijs-kwaliteitverhouding. Easy-Cell biedt geavanceerde functies zonder concessies te doen aan betaalbaarheid, waardoor het een waardevolle investering is voor bedrijven van elke omvang. 

Efficiënt kleine stukken plooien

De elektrische plooibank Dyna-Press 40/15 Pro plooit efficiënt kleine stukken met snelheden van 25 mm/s. Dit resulteert in meer stukken per uur en een lagere prijs per stuk. De 40-ton plooibank heeft een werklengte van 1.535 mm en een nauwkeurige vijfassige achteraanslag. De elektrische ram zorgt voor een vlotte overgang van sluit- naar werksnelheid en beperkt het energieverbruik. De Dyna-Press Pro op TechniShow is voorzien van LVD’s Easy-Form® laser. Het adaptieve hoekmeetsysteem biedt herhaalnauwkeurigheid vanaf de eerste plooi. Easy-Form Laser stuurt in real-time gegevens door naar de CNC-sturing, die onmiddellijk de stempelpositie aanpast om de juiste hoek te bereiken en daarbij automatisch materiaalvariaties zoals plaatdikte, koudversteviging en walsrichting. Het plooiproces wordt niet onderbroken en er gaat geen productietijd verloren.

De procesflow verder brengen

LVD’s nieuwe CADMAN-FLOW biedt één toegang tot de volledige softwaresuite van LVD: software voor het importeren van CAD-bestanden, lasersnijden, ponsen, plooien, gerobotiseerd plooien en Manufacturing Execution System (MES). CADMAN-FLOW verbindt alle CADMAN® softwaremodules voor een optimale productieflow en verhoogt zo de productiviteit. De kern van CADMAN-FLOW is de nieuwste CADMAN-B v9. De plooisoftware van LVD berekent plooioplossingen sneller en bepaalt de optimale plooivolgorde en de gereedschaps- en aanslagposities met 50% minder gereedschapswissels.  

TECHNISHOW – HAL 7- STAND D056

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details