NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
LVD lanceert Easy-Cell Robotplooicel

LVD lanceert Easy-Cell Robotplooicel

LVD Company nv voegt een nieuwe gerobotiseerde afkantpers toe aan het gamma: de Easy-Cell 80/25. Dankzij het geïntegreerde adaptieve hoekmeetsysteem levert Easy-Cell werkstukken waarvan de hoeknauwkeurigheid vanaf het allereerste stuk gegarandeerd is. De robotplooicel is voorzien van LVD’s geavanceerde software die het mogelijk maakt om zowel de afkantpers als de robot snel en eenvoudig te programmeren. Gebruikers kunnen met de robotplooicel een aanzienlijke productiviteitsverhoging en procesbetrouwbaarheid bereiken, terwijl de productiekosten laag blijven.

FLEXIBEL BEREIK

Easy-Cell 80/25 combineert een Easy-Form 80-ton afkantpers met een industriële robot van Kuka om stukken te plooien met afmetingen van 100 x 100 mm tot 1600 x 1200 mm en een gewicht tot 25 kg. Met een plooilengte van 2500 mm, een achteraanslag met vijf assen en een bombeertafel van 2500 mm biedt de afkantpers veel mogelijkheden en hoge precisie in een breed scala aan plooitoepassingen.

De cel is uitgerust met verschillende verwisselbare robotgrijpers, waardoor deze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de vereisten van elke opdracht. De robot maakt gebruik van een unieke draaifunctie voor het efficiënt herpakken van het werkstuk. Deze draaibeweging verkort niet alleen de tijd die nodig is voor het opnieuw vastgrijpen, maar vermindert ook de totale cyclustijd aanzienlijk.

PRECIEZE STUKPRODUCTIE

Met LVD’s Easy-Form® Laser-systeem is de hoeknauwkeurigheid verzekerd vanaf het eerste stuk. De ingebouwde kwaliteitsgarantie bij automatisering zorgt voor hoge herhaalnauwkeurigheid, wat essentieel is bij geautomatiseerde bewerkingen.

Easy-Form Laser gebruikt adaptieve, in-process controle van de plooihoek. De machine past zich aan aan variaties in materiaal, zoals plaatdikte, koudversteviging en walsrichting. Continu meten scanners de plooihoek en sturen realtime informatie naar de CNC-sturing, die onmiddellijk de stempelpositie aanpast om de juiste hoek te bereiken. Het plooiproces wordt niet onderbroken, waardoor er geen productietijd verloren gaat.

KRACHTIGE SOFTWARE

Easy-Cell, aangestuurd door LVD’s CADMAN-SIM-software, versnelt de overgang van “art to part” door automatische generatie van zowel het plooi- als robotprogramma. De software definieert alle grijperposities, optimaliseert het programma voor de plooivolgorde, voorkomt botsingen en beheert diverse parameters. Het hele programmeerproces gebeurt offline, zonder enige noodzaak voor het inleren van de robot. 

AUTOMATISERING BINNEN BEREIK

Met Easy-Cell breidt LVD zijn aanbod van plooiautomatiseringsoplossingen uit om tegemoet te komen aan de eisen van de moderne productie en flexibiliteit bij diverse toepassingen, kwaliteitscontrole en herhaalnauwkeurigheid in continue, geautomatiseerde productieprocessen te waarborgen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details