NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Meer grip op je bedrijfsprocessen
Komdex: werkvoorbereidingsmodule.

Meer grip op je bedrijfsprocessen

“Wij timmeren al meer dan tien jaar aan de weg met ERP-software voor de maakindustrie”, zegt Rob de Haas, directeur van Komdex. “Met Komdex ERP Software, de Product Configurator en het maken van een CAD-koppeling via Caddossier heeft de gebruiker zonder extra inspanning meer grip op de bedrijfsprocessen.”

Het is tegenwoordig meer dan ooit noodzakelijk dat de bedrijfsprocessen van a tot z zijn gestroomlijnd. Wie nog werkt met diverse losse Excel-sheets, e-mailbestanden en onduidelijke overzichten, moet vaak dubbel werk uitvoeren; het overzicht ontbreekt en het geheel is erg gevoelig voor fouten. Een goede projectadministratie is immers een geïntegreerde administratie. “Wij integreren bij Komdex via ERP-software al deze informatie op één plek, waarbij diverse onderdelen op elkaar zijn afgestemd”, zegt De Haas.

Caddossier: universele ERP-CAD integratie.

Juiste informatie op tijd op de juiste plek

Engineering, productie en techniek zijn kernactiviteiten van maakbedrijven. Een juiste calculatie en het snel versturen van een offerte zijn noodzakelijk om klanten over de streep te trekken. Vervolgens moeten, na akkoord, engineering en werkvoorbereiding meteen aan de slag kunnen met de juiste informatie, zodat de opdracht tijdig kan worden voltooid.  

“Met ERP-software kunnen bedrijven snel en accuraat calculeren en offertes maken; het biedt een overzicht van ingekochte materialen en onderdelen en de daarbij behorende levertijden; gebruikers kunnen facturen sturen, pakbonnen opstellen, uren registreren voor nacalculatie, CNC-bestanden en foto’s koppelen aan orders via een digitaal dossier, enzovoort. Kortom, er is één centraal systeem waar alle basisfunctionaliteiten van het stroomlijnen van bedrijfsprocessen samenkomen.”

Producten eenvoudig configureren

Veel maakbedrijven maken tegenwoordig al gebruik van een ERP-systeem, maar soms is dit verouderd of niet helemaal naar wens ingericht. Rob de Haas: “Wij begeleiden onze klanten bij het inrichten van hun ERP-systeem afgestemd op hun specifieke behoefte. Voor maakbedrijven is het bijvoorbeeld interessant om gebruik te maken van de Product Configurator. Wie te maken heeft met een grote verscheidenheid aan producten met diverse opties en afmetingen, kan met de Product Configurator een klantspecifiek eindproduct samenstellen op basis van kennisregels die worden vastgelegd. Hierdoor is het niet mogelijk om productcombinaties te verkopen die helemaal niet mogelijk zijn. De Product Configurator is met andere woorden de bewaker van de standaardisatie en kan de interne processen aanzienlijk verbeteren en versnellen.”

Dashboards.

Koppeling met CAD

“De koppeling met CAD via Caddossier levert eveneens veel winst op”, zegt De Haas. “Caddossier maakt tekenaars, engineers, werkvoorbereiders, inkopers en productiemedewerkers productiever. Zo is het eenvoudig om samen met collega’s te werken aan orders en projecten. Ook collega’s zonder CAD-pakket kunnen hun voordeel halen uit Caddosier, aangezien ze gebruik kunnen maken van dezelfde documentendatabase. Met Add-ins voor Outlook en MS Office kunnen ze hun documenten en e-mail eenvoudig beheren.”

Snel zoeken, vinden en hergebruiken

Met Caddossier is het eenvoudig om te zoeken met een geavanceerde zoekfunctie. Denk aan het gebruik van favorieten, filters, zoekopdrachten, een overzicht van de laatst geopende files of dossiers, enzovoort. “Er gaat hierdoor veel minder tijd verloren aan repeterend werk zoals het zoeken naar de juiste bestanden voor hergebruik en het exporteren van bijvoorbeeld productiefiles zoals DXF, STP, PDF, en zo meer.” 

Export

Exports gebeuren volledig automatisch, inclusief plaatuitslagen. “Caddossier doorloopt de actieve Assembly en genereert daarbij automatisch de gewenste bestanden en koppelt ze vervolgens aan de stuklijst in Caddossier. Zo kan de gebruiker ook alleen DWG’s en STP-files aanmaken van het onderliggende ‘freeswerk’ van een specifieke Assembly. De Excel-lijst met tekeningnummers en aantallen, inclusief de STP, DWG en PD- files, kunnen dan weer meteen worden gemaild voor het CAM-pakket of inkoop.”

Digitale toekomstbestendige onderneming

ERP-software is niet langer weg te denken in de maakindustrie. Rob de Haas: “Komdex biedt een compleet scala aan softwareoplossingen die uitermate geschikt zijn voor het MKB, maar ook interessant zijn voor de wat grotere bedrijven. We helpen bedrijven graag op weg naar een succesvolle digitale, toekomstbestendige onderneming.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details