NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe fabrieken en online software moeten verdere groei garanderen
De firma is al ruim 17 jaar actief in de plaatstaalbewerking en levert lasergesneden plaat- en buismateriaal op maat.

Nieuwe fabrieken en online software moeten verdere groei garanderen

247TailorSteel is al ruim zeventien jaar actief in de plaatstaalbewerking en levert lasergesneden plaat- en buismateriaal op maat. In 2007 werd gestart met twee 5-kW-lasersnijmachines, maar vandaag wordt er 24 uur per dag en zeven dagen per week in verschillende vestigingen geproduceerd met lasersnijmachines, buislasers, kantbanken en machines voor randafwerking. Deze specialist wil zijn groei verder bestendigen en blijft daarom investeren in faciliteiten, machines, mensen én de digitalisering van de bedrijfsprocessen dankzij de online software Sophia®.

247TailorSteel nam onlangs een nieuwe productiefaciliteit in Hooglede in gebruik.

Tot vorig jaar had 247TailorSteel al vestigingen in Oyten (DE), Hilden (DE), Langenau (DE) en Varsseveld (NL). In april 2023 werd in het Nederlandse Oud Gastel de grootste fabriek geopend, goed voor een oppervlakte van 40.000 m², en sinds oktober worden klanten in België en Noord-Frankrijk vanuit een vestiging in Hooglede bij Roeselare beleverd. 

“We hebben de laatste jaren fors geïnvesteerd in Europa. Op korte tijd groeide het totale machinepark naar meer dan zestig lasersnijmachines, meer dan vijftig kantbanken en meer dan twintig buislasers. Er werden ook heel wat nieuwe krachten aangeworven, wat gezien het huidige tekort aan technisch geschoolde mensen niet evident was”, stelt CEO Carl Berlo. 

“We hebben ook multinationals met vestigingen buiten Europa in onze klantenportefeuille. Die vroegen vaak of we ons werkterrein niet wilden uitbreiden naar bijvoorbeeld de VS en het Midden-Oosten. Daarom bekijken we de mogelijkheden om in 2024-2025 productiefaciliteiten daar te openen, volgens hetzelfde concept als in Europa.”

In zes vestigingen wordt 24 uur per dag en zeven dagen per week geproduceerd met lasersnijmachines, buislasers, kantbanken en machines voor randafwerking.

Aangename en moderne werkplekken

Hoe ziet een ideale fabriek er uit? Daarover hebben ze bij 247TailorSteel goed nagedacht. Om een hoge productiviteit en flexibiliteit te garanderen, wordt er geïnvesteerd in ultramoderne bewerkingscentra en een verregaande automatisering. Machines worden bijvoorbeeld gestuurd door de data van de bestelling. Daarnaast transporteren AGV’s de staalplaten van het magazijn naar de draagarm van de lasersnijmachines. Verder wordt ook aan het milieu gedacht, want het energieverbruik bij het productieproces ligt beduidend lager dan in andere vergelijkbare lasersnijfabrieken en de hoeveelheid materiaalafval blijft tot een minimum beperkt.

“Onze werknemers zijn een heel belangrijke troef. Als zij tevreden zijn, zal hun productiviteit stijgen en het ziekteverzuim verminderen. Dankzij hun mond-tot-mond reclame wekken ze ook interesse bij andere sollicitanten. Een modern machinepark is aantrekkelijk voor onze ‘ambassadeurs’. We weten echter ook dat ze daarnaast heel veel belang hechten aan een toffe, propere, heldere en dus gezonde werkomgeving. We focussen dan ook op een nette productiehal, waar de temperatuur ondanks de opwarming door de machines toch continu 20 à 21°C bedraagt dankzij adiabatische koeling. Bovendien scholen we onze mensen continu bij in onze Academy”, geeft de CEO aan. 

“De opstart van de fabriek in Hooglede is vlot verlopen. We hebben in eerste instantie vijf lasersnijmachines, vier plooibanken, drie buislasers en twee machines voor randafwerking geïnstalleerd. We kiezen er bewust voor om onze productiehallen niet onmiddellijk volledig vol te zetten met machines. Zo kunnen we verder groeien en onze mensen de kans laten om zich in te werken. Gefaseerd willen we er uitbreiden naar meer dan twintig lasers en twaalf plooibanken. Er waren ook bedenkingen of we wel de juiste mensen zouden vinden. Daarin zijn we geslaagd, zowel op de werkvloer als in de bureaus. En we blijven groeien, want het aantal accountmanagers is bijvoorbeeld nu al verdubbeld, van twee naar vier. Op termijn willen we in Hooglede 250 à 300 nieuwe werkplekken creëren.”

Er wordt ook veel aandacht besteed aan de arbeidsomstandigheden, met moderne machines, propere en heldere hallen en zelfs bomen tussen de machines.

Digitalisering

Bij 247TailorSteel willen ze snel en flexibel kunnen reageren op elke vraag uit de markt. Digitalisering van de bedrijfsprocessen helpt daarbij. “Met behulp van onze vernieuwde online software Sophia® (Sophisticated Intelligent Analyser) kunnen klanten 24 uur per dag en zeven dagen per week in één minuut een offerte ontvangen, hun bestelling plaatsen en het product binnen 48 uur geleverd krijgen”, sluit Carl Berlo af. “Deze tool werkt met artificiële intelligentie, waaruit productie en logistiek aangestuurd worden. Zo worden in een handomdraai lasergesneden metalen platen, buizen en kantdelen gegenereerd, alles zonder menselijke tussenkomst. De nieuwste versie van onze software zullen we ook demonstreren op het beurs- en netwerkevent D2M in Kortrijk Xpo op 27 en 28 maart – stand 548. Verder nemen we van 14 tot 16 mei deel aan de vakbeurs

Advanced Manufacturing in Antwerpen – stand nr. 1143”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details