NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Mewa, bedrijfstextiel met complete dienstverlening
Kiezen voor de herbruikbare poetsdoeken van Mewa helpt bedrijven afval aan poetsmaterialen te reduceren en zo waardevolle hulpbronnen te ontzien.

Mewa, bedrijfstextiel met complete dienstverlening

Met 47 filialen en ongeveer 5.700 werknemers levert Mewa kwalitatief bedrijfstextiel aan meer dan 200.000 Europese ambachtelijke en industriële ondernemingen, die onder meer actief zijn in de auto-industrie, de metaalsector, de voedingsindustrie en tal van andere sectoren. Dit warme familiebedrijf, met hoofdzetel in Wiesbaden en een lokale verankering bij ons in Mechelen en Binche, behoort tot de grootste fullservice leveranciers voor bedrijfstextiel in Europa. Het productaanbod van Mewa richt zich hoofdzakelijk op werkkleding, beschermende kleding en herbruikbare poetsdoeken, met complete dienstverlening.

Duurzaamheid is de doelstelling

Mewa werd opgericht in 1908 en is pionier op het vlak van duurzame textiel-service. Dankzij een overtuigde focus op duurzaamheid én ondernemingsverantwoordelijkheid garandeert de textieldienstverlener een milieuvriendelijk en energiezuinig behandelingsproces van alle textiel. Al in 1997 mocht Mewa als eerste bedrijf in de branche het internationale milieucertificaat conform de ISO 14001-norm op zak steken. 

Julien Vansantvoort, directeur van Mewa België, benadrukt in deze context: “Mewa ontlast haar klanten op ecologische wijze van de zorg om bedrijfstextiel, zodat zij zich volledig kunnen concentreren op hun meer voorname werkzaamheden. Daarnaast is de kostentransparantie van bedrijfstextiel met complete dienstverlening een groot voordeel, vooral vergeleken met wegwerpartikelen die ingekocht moeten worden. En bovendien is het aantrekkelijke prijskaartje van bedrijfstextiel met complete dienstverlening, zeker in vergelijking met wegwerpmaterialen, een groot pluspunt”. 

Mewa biedt een uitgebreid gamma aan beschermende kledij voor metaalbewerking en laswerken.

Werkkleding voor de industrie – Mewa gaat een stap verder

Werkkleding voor industrie, installatiesector en productieomgevingen moet slijtvast, weerbestendig én comfortabel zijn. Mewa biedt een uitgebreid gamma aan. De functionele stoffen en ergonomische snit van de werkkleding zorgen voor maximale bewegingsvrijheid en optimaal draagcomfort. De verschillen zitten onder meer in het type en de verdeling van rekbare en versterkte zones, de uitrusting met zakken en lussen, en de geschiktheid voor buitengebruik. 

Een mooi voorbeeld van Mewa’s focus op duurzaamheid in dit segment is de Peak-collectie, een innovatieve lijn voor werknemers in industriële en ambachtelijke sectoren die nog een stap verder gaat. De gebruikte stof is grotendeels gemaakt van gerecycleerde PET-waterflessen gecombineerd met katoen. In totaal wordt voor het vervaardigen van de Mewa Peak collectie ongeveer 75 procent duurzaam materiaal gebruikt.

Beschermende kleding voor de metaalsector – Mewa beschermt tegen hitte en vlammen

Voor de industriële sector biedt Mewa met Dynamic Flame een moderne collectie aan voor lassers en andere mensen die in contact komen met hitte en vlammen. Deze lijn kenmerkt zich door maximale bewegingsvrijheid en optimaal draagcomfort, en is beschikbaar in drie uitvoeringen. De basisversie Mewa Dynamic Flame is geschikt voor incidenteel lassen. Ze beschermt tegen kleine metaalspatten, kort contact met vlammen en stralingswarmte. Wie vaak last, is beter uitgerust met de tweede variant, Mewa Flame Advanced. En wie permanent last, beschermt zich het best met Mewa Dynamic Flame Extreme. Het robuuste weefsel van deze lijn biedt extreme hittebescherming bij thermische metaalbewerking. Alle drie de uitvoeringen zijn uitzonderlijk licht en gemakkelijk aan te trekken. Bovendien zien ze er ook nog eens erg goed uit.

Mewa biedt gecertificieerde hygiënekleding aan medewerkers binnen de voedingsindustrie.

Werkkleding voor de voedingsindustrie – Mewa biedt gecertificeerde hygiëne

In de levensmiddelenindustrie is hygiëne een absolute vereiste. Dit betekent dat alle medewerkers in deze omgeving onberispelijke en gecertificeerde hygiënekleding moeten dragen. De hygiënekleding van Mewa voldoet aan alle wettelijke hygiënevoorschriften en past in elk HACCP-concept. Hier worden geen toegevingen gedaan als het om hygiënische kwaliteit gaat. “Wij garanderen een desinfecterend wasproces in onze bedrijven en dragen zo bij aan de hygiënische veiligheid binnen de voedingsindustrie”, poneert Julien Vansantvoort. 

Werkkleding met complete dienstverlening

Alle werkkleding en beschermende kledij van Mewa worden aangeboden met complete dienstverlening. Deze service omvat de selectie en levering van geschikte kleding, ook als het om beschermende kleding gaat. Aanschaf, opslag en verzorging, maar ook maatwissels, wissels bij slijtage, en reparaties maken deel uit van het pakket. Het serviceteam van Mewa staat bovendien paraat om vragen over het assortiment te beantwoorden en klanten te adviseren over maten en materialen. En wie zijn artikelen wenst te personaliseren met een logo, kan dit doen via de Mewa borduur- en drukservice.

Voor het vervaardigen van de Peak collectie van Mewa worden voor 75 procent duurzame materialen gebruikt.

Slim poetsdoekensysteem

Naast werkkleding biedt Mewa ook poetsdoeken met complete dienstverlening. Mewa haalt vuile poetsdoeken op bij de klant, wast ze, controleert de kwaliteit en levert ze weer af. Zo kunnen de poetsdoeken tot wel vijftig keer hergebruikt worden. 

Bovendien zijn de wasprocessen bij Mewa milieuvriendelijk. Een zelf ontwikkeld systeem waarbij men het water van de  hoofdwas- en het spoelproces na filtering kan hergebruiken, draagt hiertoe bij. Vergeleken met standaard huishoudelijke wasprocessen levert dit al een waterbesparing van 50% op. Door te kiezen voor herbruikbare doeken in plaats van wegwerpmaterialen, produceren bedrijven veel minder afval aan schoonmaakmaterialen en besparen ze waardevolle hulpbronnen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details