Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Oppervlaktebehandeling

Nieuwe ontbraammachine leidt tot extra service en hogere klanttevredenheid

Naamloos-2 kopiëren
De Ultimate Set van Q-Fin bestaat uit drie machines: een F1200, een F200 XL en een WES6000.

Tekst | Tekst: Evi Husson Beeld: Q-Fin

23 december 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

“We zijn familiebedrijven met veel passie voor ons vak. Vanaf het eerste moment hadden we aan een half woord genoeg”, zegt afgevaardigd bestuurder Danny Pouilliers.

Familiebedrijf Pouilliers heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in lasersnijden, plooiwerken, laswerken en draaiwerken. Het bedrijf verwerkt hoofdzakelijk rvs, staal en aluminium voor uiteenlopende sectoren. Sinds eind november voegt het bedrijf uit Halle een nieuw specialisme toe aan zijn bewerkingen: ontbramen en kanten afronden. “Ons doel is om hiermee onze bestaande klanten een extra service te leveren én meer nieuwe klanten aan te trekken”, zegt Pouilliers. 

De drie heren die de basisopleiding volgden, ontvingen een certificaat dat aantoont dat ze voldoende kennis hebben om met de machines te kunnen werken.

Gebruiksvriendelijk

Pouilliers ging op zoek naar de juiste machine. “Belangrijk voor ons is een gebruiksvriendelijke interface en snelle omsteltijden wanneer je verschillende materiaalsoorten achter elkaar behandelt.” Via LVD, partnerbedrijf van Q-Fin, zocht het de samenwerking op met Q-Fin Quality Finishing Machines. Dit bedrijf uit het Nederlandse Bergeijk produceert machines voor het ontbramen, afronden en finishen van metalen plaatdelen en systemen die het slijpstof afzuigen. “Er was meteen een goede klik”, vertelt Bas Versloot, salesmanager bij Q-Fin. “Net als Pouilliers hechten ook wij veel waarde aan het leveren van een goede service en kwaliteit. Onze machines zijn degelijk, maar tegelijkertijd heel eenvoudig in gebruik, terwijl het werk op hoge snelheid wordt uitgevoerd.”

De keuze viel op de Ultimate Set van Q-Fin. Deze set bestaat uit een F1200 ontbraam- en slijpmachine voor plaatdelen tot 1.200 mm breed, een F200 XL voor de kleine plaatdelen van 10 tot 200 mm breed en een WES6000 natwerkende afzuiger voor de afzuiging van het slijpstof.

Pouilliers kan zijn klanten in 2021 een extra service bieden met de F200 XL

Trainen

Ontbramen is een nieuwe bewerking voor Pouilliers. Om vlot aan de slag te kunnen, verzorgde Q-Fin intern een opleiding. Versloot: “In ongeveer een dagdeel hebben we heel praktisch de werknemers wegwijs gemaakt. Dit deden we aan de hand van producten die op deze locatie worden gesneden. De medewerkers kregen hierdoor meteen een goed beeld van wat mogelijk is in hun eigen productieomgeving met vertrouwde toepassingen.”

Aan de slag

Inmiddels is een nieuwe fase aangebroken. Pouilliers: “We gaan nu intensief met de machines aan de slag. Ik verwacht dat er de komende periode nog regelmatig vragen zullen opduiken. Ook in deze fase zullen we een beroep kunnen blijven doen op de expertise van Q-Fin.” Versloot vult aan: “De verkoop is slechts één aspect. Het proces van nazorg is vele malen belangrijker. Uiteindelijk hebben we een gemeenschappelijk doel, en dat is de markt een hoge kwaliteit te kunnen bieden. Hoe beter wij Pouilliers daarin kunnen helpen, hoe beter de kwaliteit van het product bij de eindklant.” Met de combinatie van een kleine en een grote ontbraammachine kan Pouilliers nu de gehele range plaatwerk van hele kleine tot aan de grootse plaatdelen nabewerken en voorzien van een radius.

De oscillerende borstelunit zorgt voor een perfecte afronding.

Communicatie

Een goede communicatie en samenwerking ligt aan de basis. Pouilliers: “Sinds het eerste gesprek begrijpen we elkaar en hebben vaak aan een half woord genoeg. Hoe dit komt? Zowel Q-Fin, LVD als Pouilliers zijn familiebedrijven waarbij de familie nog steeds aan het roer staat.  We hebben veel passie voor ons vak en willen we er samen onze schouders onder zetten om de eindklant de allerbeste service te kunnen leveren. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit met de nieuwe ontbraammachines waar kunnen maken.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details