NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Sneller en eenvoudiger onderdelen programmeren en produceren met de juiste software
Mervers maakt gebruik van TopSolid’Cam om machineonderdelen te tekenen en machines aan te sturen.

Sneller en eenvoudiger onderdelen programmeren en produceren met de juiste software

Digitalisering en automatisering zijn cruciale schakels in de hedendaagse toeleveringsindustrie. Zo investeerde Mervers (Zwijndrecht) ongeveer een jaar geleden in het softwarepakket TopSolid’Cam. Daardoor kan het sneller en nauwkeuriger eenvoudige en complexere machineonderdelen tekenen en de machines op de werkvloer aansturen. De vooraanstaande fabrikant en verdeler van roerwerken en toeleverancier van machineonderdelen ging hiervoor niet over één nacht ijs. Hij vergeleek verschillende programma’s én screende de softwarehuizen.

Mervers werd opgericht in 1945 als toeleverancier voor de havenindustrie, maar de directie bouwde in de loop der jaren de activiteiten steeds verder uit. Sinds Bruno Segers de firma in 1994 overnam, is hij continu blijven investeren. Zo werd de positie op de wereldmarkt voor eigen roerwerken en in de Benelux als verdeler van het gekende merk Chemineer versterkt. Het bedrijf bouwde ook een reputatie als innovatief toeleveringsbedrijf voor de Belgische maakindustrie op. 

Mervers produceert machineonderdelen op maat voor tal van maakbedrijven. De firma uit Zwijndrecht produceert en verdeelt ook roerwerken.

“We geloven sterk in digitalisering en automatisering om onze productieprocessen te verbeteren en verder te groeien. Voor de productie van roerwerken beschikten we al geruime tijd over een eigen software en rekenbladen”, vertelt senior applications engineer Niels Segers. “Samen met onze operatoren gingen we nu op zoek naar een geschikt CAM-softwarepakket om de productie van machineonderdelen verder te optimaliseren. Het programma moest toelaten om de tekeningen van klanten sneller in te lezen en te bewerken, én de productie van complexere onderdelen te vereenvoudigen.”

Keuze voor pakket én softwarehuis

Het team van Mervers ging heel grondig te werk. Na een studie van de beschikbare oplossingen nodigden ze verschillende softwarepartners uit. Tijdens die gesprekken stelden de operatoren zeer gerichte vragen met betrekking tot de functionaliteiten. Verschillende bedrijven die al met de softwarepakketten werkten, werden naar hun ervaringen gevraagd. Vervolgens werden de softwarehuizen gescreend met het oog op continuïteit in de toekomst. Uiteindelijk kozen ze voor TopSolid’Cam. De operatoren werkten nauw samen met de specialisten van TOPSOLID Belgium om de software tot in de kleinste details op punt te stellen en bij de ingebruikname kregen ze een doorgedreven opleiding.

“In eerste instantie werd het CAM-pakket ingezet om een aantal standaard­onderdelen te programmeren en produceren. We werken nu ongeveer een jaar met TopSolid’Cam en onze operatoren beginnen ook complexere onderdelen met de software uit te werken. Door de software te gebruiken, gaat men immers steeds meer zaken proberen. Lopen ze tegen een probleem aan, dan kunnen ze met hun vragen bij TOPSOLID Belgium terecht”, zegt Niels Segers. “Dankzij deze investering winnen we veel tijd in voorbereiding en productie. We koppelen de jarenlange ervaring van onze operatoren op het vlak van freesbewerkingen aan een intelligente software die hen daarbij ondersteunt. Er worden bijvoorbeeld voorstellen gedaan hoe een werkstuk gefreesd kan worden. Op die manier kunnen we de efficiëntie en productiviteit verhogen én de kwaliteit van onze producten nog verbeteren. We zijn dan ook zeer tevreden over ­TopSolid’Cam en de gespecialiseerde ondersteuning.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details