NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Specialist demonstreert precisiegereedschappen op wereldtopbeurs voor metaalbewerking
Horn is een technologisch toonaangevende producent van precisiegereedschappen voor veeleisende verspanende bewerkingen.

Specialist demonstreert precisiegereedschappen op wereldtopbeurs voor metaalbewerking

De drang naar innovatie en technische perfectie zit in het DNA van Horn. Daarom blijft de specialist in precisiegereedschappen ook continu inzetten op de ontwikkeling van nieuwe oplossingen en de optimalisatie van bestaande producten. Ook tijdens de EMO in september worden opnieuw talrijke precisiegereedschappen en processen in de schijnwerpers gezet. De kotterbaar met regelbare demping is een van de ontwikkelingen die in Hannover gedemonstreerd zullen worden. Uiteraard kunnen bezoekers er met al hun projecten, thema’s en uitdagingen bij de specialisten van Horn terecht voor advies en technische ondersteuning.

In Tübingen beschikt Horn over een ultramoderne productiefaciliteit.

Van 18 tot 23 september neemt Horn deel aan de EMO in Hannover. Bezoekers kunnen er terecht op stand A54 in Hal 5, een ruimte met een oppervlakte van 580 m². Naast andere innovaties en uitbreidingen van het productgamma zullen ook talrijke precisiegereedschappen gedemonstreerd worden. 

“De focus ligt op de gereedschappen en processen, maar zoals steeds staan we ook met een uitgebreid team van medewerkers paraat om de bezoekers te ontvangen. We hechten als specialist in gereedschappen heel veel belang aan het verlenen van advies en het ondersteunen van de gebruiker, in onze dagelijkse activiteiten én op beurzen. We zijn er immers van overtuigd dat de beste verspaningsoplossingen voortvloeien uit een nauwe samenwerking tussen onze experts en de klanten”, zegt Markus Horn. “Op de EMO kunnen klanten en geïnteresseerden bij ons terecht met hun actuele projecten, thema’s en uitdagingen. Als fabrikant van precisiegereedschappen moeten we niet alleen de snijkanten onder de knie hebben, maar ook het hele proces, tot en met het materiaal. Zo kunnen we een correct antwoord geven op elke vraag uit de markt.”

Deze kotterbaar met regelbare demping is een van de ontwikkelingen die Horn tijdens de EMO zal demonstreren.

Geen trillingen tijdens het bewerken

Innoveren om te innoveren is dus bij Horn niet aan de orde. De specialisten luisteren goed naar wat de klanten nodig hebben en spelen daarop in met nieuwe producten of de doorontwikkeling van het bestaande aanbod. Zo vormen lange uitsteeklengten bij gereedschappen een uitdaging bij het boren van interne geometrieën. Dat kan immers problemen veroorzaken door trillingen. Naast een minder goede afwerking van het oppervlak resulteren deze trillingen ook in aanzienlijk kortere standtijden van het gereedschap. Ervaren verspaners kiezen daarom bij ongunstige lengte-diameterverhoudingen voor trillingsdempende kotterbaren. Die maken een trillingsarme bewerking mogelijk, maar tijdens bepaalde bewerkingen vallen die trillingen toch nooit helemaal uit te sluiten. 

De nauwkeurige afstelling van het dempingselement in de kotterbaar maakt een trillingsvrij groefproces mogelijk.

“Onze R&D-afdeling heeft precies dat probleem aangepakt en zo stellen we op de EMO een kotterbaar voor, die aan de trillingsamplituden aangepast kan worden. De nauwkeurige afstelling van het dempingselement in de kotterbaar maakt een trillingsvrij groefproces mogelijk. Dat resulteert in een betere afwerking van het oppervlak en een aanzienlijke verlenging van de standtijd van de tool”, legt Markus Horn uit. “De demper bestaat uit een hardmetalen staaf, ondersteund door O-ringen. De precieze afstelling ervan gebeurt via een afstelschroef aan de buitenzijde. Daarbij wordt de voorspanning van de O-ringen aangepast. Op die manier kan de kotterbaar precies afgesteld worden op de trillingen die bij elke specifieke toepassing optreden.”

Horn levert de tools in een lengte-diameterverhouding van 5x-en 8x-diameter standaard uit voorraad. Grotere verhoudingen zijn op aanvraag als speciaal gereedschap verkrijgbaar. Voor de groefbewerkingen stelt Horn het dubbelzijdige groefsysteem type S224 voor. Het cassettesysteem BK224 zorgt voor een stabiele interface tussen kotter en snijplaat. Deze kotterbaren zijn uitgerust met een interne koelmiddeltoevoer om de proceszekerheid verder te verhogen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details