NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Specialist in plaatbewerking neemt state-of-the-art productiesite in gebruik
247TailorSteel nam onlangs een nieuwe productiefaciliteit in Hooglede in gebruik.

Specialist in plaatbewerking neemt state-of-the-art productiesite in gebruik

Na maanden van voorbereiding heeft 247TailorSteel onlangs zijn nieuwe productiefaciliteit in Hooglede (Roeselare) in gebruik genomen. De eerste lasersnijmachines, buislasers en kantbanken werden opgestart en de nieuwe medewerkers volledig ingewerkt. Het productieproces wordt gekenmerkt door een verregaande automatisering, robotisering en digitalisering. Dankzij deze vestiging zal de specialist in plaatbewerking klanten in België en Noord-Frankrijk nog sneller kunnen beleveren. Met behulp van de online software Sophia® kunnen klanten 24/7 bestellingen plaatsen, in één minuut een offerte ontvangen, en binnen 48 uur hun product in huis hebben.

In zes vestigingen wordt 24 uur per dag en zeven dagen per week geproduceerd met lasersnijmachines, buislasers, kantbanken en systemen voor randafronding.

247TailorSteel is al ruim vijftien jaar actief in de plaatstaalbewerking en levert lasergesneden plaat- en buismateriaal op maat. In 2007 werd gestart met twee 5-kW-lasersnijmachines, maar vandaag wordt er 24 uur per dag en zeven dagen per week geproduceerd met lasersnijmachines, buislasers, kantbanken en systemen voor randafronding. De firma beschikt over vestigingen in Oyten (DE), Hilden (DE), Langenau (DE), Varsseveld (NL), Oud Gastel (NL) en Hooglede (BE), en er zijn plannen voor bijkomende productielocaties in Duitsland en Oostenrijk. 

“In april van dit jaar openden we in Oud Gastel onze grootste fabriek, met een oppervlakte van 40.000 m², en begin oktober werd de site in Hooglede in gebruik genomen. Iets meer dan een jaar daarvoor werd de eerste schop daar in de grond gezet. Dat was meteen het startschot voor de realisatie van een zeer hoog bedrijfspand, inclusief parkeergarage, met een oppervlakte van 17.000 m² op een stuk bouwgrond van ruim 30.000 m² aan de Roger Deceuninckstraat. Zo groeit ons machinepark op vandaag naar meer dan zestig lasersnijmachines, meer dan vijftig kantbanken en meer dan twintig buislasers”, vertelt CEO Carl Berlo. 

“In onze Belgische vestiging hebben we in eerste instantie vier lasersnijmachines, vier plooibanken, drie buislasers en twee machines voor randafwerking geïnstalleerd. Maar dat aantal willen we gefaseerd uitbreiden naar meer dan twintig lasers en twaalf plooibanken. Ander doel is om hier op termijn 250 nieuwe werkplekken te creëren. We streven ernaar om dicht bij onze klanten te zijn en hen korte levertijden te garanderen. Vanuit Hooglede zullen we de producten van klanten in België en Noord-Frankrijk amper 48 uur na de bestelling kunnen leveren.”

Er wordt ook veel aandacht besteed aan de arbeidsomstandigheden, met moderne machines, propere en heldere hallen, en zelfs bomen tussen de machines.

Geautomatiseerd productieproces, aangename werkplekken

Bij 247TailorSteel is vooraf goed nagedacht hoe de ideale fabriek er voor hen moest uitzien. Een hoge efficiëntie en een optimale logistiek waren cruciaal. Naast een ultramodern machinepark werd gekozen voor een verregaande automatisering van de bedrijfsprocessen. Zo worden AGV’s ingezet om de verschillende staalplaten vanuit het magazijn naar de draagarm van de lasersnijmachines te transporteren. De maatvoering wordt rechtstreeks uit de data van de bestelling gegenereerd, waardoor alles snel, flexibel en uitermate efficiënt verloopt. Bij het productieproces ligt het energieverbruik beduidend lager dan in andere vergelijkbare lasersnijfabrieken, en de hoeveelheid materiaalafval blijft tot een minimum beperkt. 

“We besteden ook veel aandacht aan de arbeidsomstandigheden voor ons personeel. We weten dat mensen graag met moderne machines werken, maar dat ze vandaag evenveel belang hechten aan een toffe en gezonde werkomgeving. Een donkere werkvloer met veel stof schrikt af, maar een heldere en propere ruimte spreekt aan”, gaat de CEO verder. “De machines in de productiehal genereren warmte, maar dankzij onze adiabatische koeling kunnen we de temperatuur toch op 20 à 21°C houden, ideaal om te werken. Met onze Academy investeren we ook continu in opleiding en bijscholing. Onze medewerkers zijn tevreden, en dat merk je aan de productiviteit en het minimale ziekteverzuim. Zij zijn uiteindelijk ook onze beste ambassadeurs. Hun mond-tot-mondreclame zorgt voor nieuwe sollicitaties.”

Digitalisering

Bij 247TailorSteel willen ze snel en flexibel kunnen reageren op elke vraag uit de markt. Digitalisering van de bedrijfsprocessen helpt daarbij. “Met behulp van onze vernieuwde online software Sophia® (Sophisticated Intelligent Analyser) kunnen klanten 24 uur per dag en zeven dagen in de week in één minuut een offerte ontvangen, hun bestelling plaatsen en het product binnen 48 uur geleverd krijgen”, sluit Carl Berlo af. “Deze tool werkt met kunstmatige intelligentie, van waaruit productie en logistiek aangestuurd worden. Zo worden in een handomdraai lasergesneden metalen platen, buizen en kantdelen gegenereerd, alles zonder menselijke tussenkomst.”  

247TailorSteel is te bezoeken tijdens Blechexpo in hal 1, stand 1006.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details