NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Sterk in de productie van precisie­onderdelen en -componenten<br>voor de B2B markt
BO-Solutions geeft jongeren kansen, hier bijvoorbeeld als leverancier en believer van het Agoria Solar Team.

Sterk in de productie van precisie­onderdelen en -componenten
voor de B2B markt

Een toekomstgericht maakbedrijf uit Roeselare met een focus op de klant en de productie van kwaliteitsvolle en innovatieve oplossingen op maat. Zo kan je BO-Solutions omschrijven. De firma is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van precisieonderdelen, functionele componenten en tooling: van prototyping en stukwerk tot kleine en middelgrote series, en reverse engineering. De combinatie van gekwalificeerde medewerkers en een state-of-the-art machinepark vormt de basis voor het succes. BO-Solutions is bovendien een duurzame onderneming met een focus op mens en maatschappij.

“BO-Solutions maakt precisieonderdelen voor heel wat sectoren van de industrie: pompen en motoren, machinebouw, petroleumontginning, de voedingsindustrie, de farmaceutische sector, zelfs voor de designwereld. We focussen op complexere werkstukken op maat, in metaal en kunststof. Dat gaat zowel over nieuw te ontwikkelen onderdelen als over de nauwkeurige reproductie van bestaande elementen waarvan geen tekeningen bestaan”, vertelt CEO Bart Vandepitte. “De groei van de firma en de drang om het comfort voor onze mensen te verbeteren waren de twee belangrijkste redenen om een nieuwbouw in de Liebeekstraat te realiseren. Daarbij werd ingezet op duurzaam (her)gebruik van materiaal- en energiestromen, met aandacht voor de huidige maatschappelijke uitdagingen rond klimaat, energie en circulariteit.”

Mens en machine als belangrijk troeven

De sleutel tot het succes ligt bij het team van gemotiveerde werknemers. BO-Solutions vindt het belangrijk om zijn medewerkers een aangename werkomgeving te bieden, waar er ook kansen zijn om door te groeien en mogelijkheden tot opleiding. Voor hun comfort en welzijn werd de nieuwe productiehal uitgerust met een systeem van adiabatische koeling. Zo kunnen ze immers het hele jaar door in een aangename en constante temperatuur werken. Voor een moment van ontspanning kunnen ze terecht in het gezellige bedrijfsrestaurant, waar grote raampartijen zorgen voor veel daglicht. 

“Naast de mens is uiteraard ook een performant machinepark cruciaal. We beschikken over een vijftigtal voornamelijk CNC-gestuurde machines voor het draaien, frezen, slijpen, leppen en honen. Dankzij de geavanceerde technologieën slagen we erin om duurzame processen te realiseren, die eindproduct en klant ten goede komen. Het is onze bedoeling om ook in de toekomst verder te investeren in digitalisering, automatisering en robotica”, aldus Bart Vandepitte.

BO-Solutions is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van precisieonderdelen voor heel wat sectoren: nieuwe onderdelen en reverse engineering.

De toekomst ligt bij de jongeren

Bij Bo-Solutions hechten ze veel belang aan de ondersteuning van jongeren, want dat zijn de bouwstenen voor de toekomst. 

“We willen die jonge mensen kansen geven, kansen om te proberen en te winnen, maar ook om te falen en daaruit te leren”, zegt Nancy Van Damme. “We zijn al vele jaren trouwe leverancier en believer van het Belgische Agoria Solar Team. Dat is een groep van Leuvense studenten industrieel ingenieurswetenschappen, die tweejaarlijks met hun zonnewagen op de World Solar Challenge racet. We zijn ook een trotse partner van VTIR@tomic1 van VTI Roeselare. Die studenten maken wagens op schaal, die op waterstof rijden. Beide partnerships zijn voor ons een uitgelezen kans om mee te bouwen aan wat misschien wel de auto van de toekomst wordt. Ze laten ons ook toe om ons imago als innovatief bedrijf nog eens extra in de verf te zetten.”

Duurzaam ondernemen

Bart Vandepitte en Nancy Van Damme geloven ook sterk in duurzaam ondernemen. Dat bleek bijvoorbeeld bij de realisatie van hun nieuwbouw, waarbij duurzaamheid toch wel het uitgangspunt was. Zo bestaat de helft van de gebruikte energie uit groene stroom die wordt geproduceerd door de 3.000 m² zonnepanelen, en wordt een deel van de verwarming gerecupereerd uit de machines. Bij Bo-Solutions hopen ze echter nog meer te kunnen doen. 

“We vonden een fijne mentor in de Klimaat­coalitie van de stad Roeselare. We leerden intussen dat we best ambitieus mogen zijn in ons engagement. Zo zouden we bijvoorbeeld maar al te graag onze schouders zetten onder een community die de omliggende woonwijken of winkels tijdens de weekends van onze energieoverschotten zou voorzien. Dat wordt ongetwijfeld vervolgd”, sluit Nancy Van Damme af. “We zijn ons ervan bewust dat we alleen de wereld niet zullen redden, maar we hopen met dergelijke acties een zo breed mogelijk publiek te sensibiliseren voor de uitdagingen op het vlak van klimaatverandering en energie. Dit is meer dan ooit een actueel onderwerp, dat we met zijn allen moeten aanpakken, liever vandaag dan morgen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details