NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Verspanende machines verkopen, installeren, onderhouden en herstellen
De NEOS-portaalfreesmachine uit het gamma van Zayer.

Verspanende machines verkopen, installeren, onderhouden en herstellen

In de maakindustrie is het vooral belangrijk dat het machinepark voldoet om kwaliteitsvol, snel en efficiënt te kunnen produceren – vandaag, maar ook in de toekomst. Een investering moet ook op langere termijn voor de nodige return zorgen. Het advies van een specialist komt daarbij zeker van pas. Bendertechniek uit Hamont-Achel is al jaren gespecialiseerd in de verkoop van verspaningsmachines en de nodige accessoires, maar helpt bedrijven ook de stap te zetten naar de automatisering van hun productielijnen. Het familiebedrijf zet ook fors in op service en onderhoud.

Het MT 200 multi-tasking systeem van Muratec.

Machines op maat

Bendertechniek is al sinds 1966 actief als machinedealer vanuit het Nederlandse Veenendaal, en opende in 2015 het Belgische filiaal in Hamont-Achel. Het familiebedrijf levert hoogwaardige draai-, frees-, kotter- en slijpmachines met besturingen van Fanuc, Heidenhain, Fagor en Siemens voor de verspanende metaal- en kunststofverwerkende industrie. Steeds vaker worden ook volledig geautomatiseerde multitasking bewerkingscentra aangeboden. Zo is er bijvoorbeeld het Matsuura bewerkingscentrum met palletbelading, waarop meerdere bewerkingen uitgevoerd kunnen worden. Ook Muratec draaibanken met twee en drie turrets en gantry be- en ontlading behoren tot het assortiment. Verder zijn er draaibanken met een freesinrichting, freescenters met draaifunctionaliteiten, en draai- en freesmachines waarop ook geslepen kan worden. Dat zijn maar een paar mogelijkheden.

De Lagun TM 3, een freesmachine met een bewegende kolom en draaitafel.

“Ons aanbod omvat oplossingen van gerenommeerde internationale merken, waaronder Matsuura, Hwacheon, Muratec, Geminis, GMTC, Zayer, Lagun, Kao Ming, Colchester, Averex, YCM, Juaristi en GER. Met deze fabrikanten hebben we een jarenlange band opgebouwd. Met sommige werken we zelfs al meer dan vijftig jaar samen. We beschikken dan ook over heel wat ervaring en kunnen daardoor voor vrijwel elke toepassing en situatie een geschikte machine op maat aanbieden”, vertelt Patrick Vaessen, verantwoordelijk voor de verkoop in België. “Met David en Maurits Bender is de derde generatie al een tijdje in het bedrijf actief, eerst in Nederland, maar sinds juli van dit jaar ook op de Belgische markt. De versterking van de samenwerking tussen Nederland en België biedt natuurlijk voordelen voor onze klanten: de expertise van vijftig medewerkers, een grotere machinevoorraad, stock van onderdelen, en een nog betere service. We hebben immers ook een uitgebreide serviceafdeling. Onze technici staan in voor installatie en onderhoud van machineparken. Ze helpen ook bij storingen, reparaties en levering van onderdelen. Sowieso ligt door de inbreng van de derde generatie het accent, naast het versterken van de marktpositie, steeds meer op het totaal ontzorgen van verspanende bedrijven.”

Een vijfassig verticaal bewerkingscentrum type MAM72-52V van Matsuura.

Accessoires en automatisering

Bendertechniek levert machines, maar ook allerlei andere zaken om aan de wensen van de klanten te voldoen: lasersystemen voor breukdetectie, gereedschapslengtemeting, frees- en kotterkoppen voor specifieke toepassingen, koelwaterfilterinstallaties voor een hogere verspaningskwaliteit… Net als andere machineleveranciers krijgen ze in Veenendaal en Hamont-Achel ook alsmaar vaker de vraag naar automatiseringssystemen om de productie te verbeteren en zo efficiënt mogelijk te laten functioneren. 

“Automatisering is, naast digitalisering, een van de belangrijkste topics in onze maatschappij. Meer en meer bedrijven zetten dan ook de stap naar een soms verregaande automatisering van hun productieprocessen. Het helpt hen om in drukke tijden alles in goede banen te leiden, de bestellingen op tijd te kunnen uitleveren, en op elk moment – rustig of hectisch – de kosten zo laag mogelijk te houden en de efficiëntie en productiviteit fors te verhogen”, geeft Vaessen aan. “Door de software continu te verbeteren en uit te breiden, wordt er steeds meer 24/7 geproduceerd. Door het be- en ontladen van de machines kennen deze meer spindeluren en kunnen ze zelfs onbemand produceren. De afgelopen jaren hebben we met succes allerlei automatiseringsprojecten afgerond. Daarbij werd samengewerkt met onder andere BMO, Cellro, Erowa, Fastems, HalterCNC, RoboJob, Romias… We hebben hierbij interfaces ontwikkeld voor de koppeling van diverse machinemerken.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.