NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Voortman Steel Machinery vooruitstrevend in geautomatiseerde en onbemande plaatbewerking

Voortman Steel Machinery vooruitstrevend in geautomatiseerde en onbemande plaatbewerking

Als leider op het gebied van plaatbewerking, richt Voortman Steel Machinery zich op autonome, meervoudige bewerkingen op één machine door middel van innovatieve software en automatisering. Hét voorbeeld hiervan is de Voortman V310. Dit is een productieve en flexibele plaatbewerkingsmachine voor volautomatisch plasma- en autogeen snijden (inclusief 3D bevel snijden), boren, frezen, markeren, draadtappen en verzinken. Alles is er op gericht zo veel mogelijk bewerkingen in één enkele opspanning uit te voeren, zodat het niet nodig is onderdelen te verplaatsen naar andere werkstations. Dit resulteert in een snelle productie, flexibiliteit en korte doorlooptijden voor complete hoogwaardige onderdelen. Naast al deze bewerkingen op één compacte machine, wordt geautomatiseerde en onbemande plaatbewerking ook naar een volgend niveau gebracht door de geavanceerde Voortman VACAM-Software.

Innovatieve software transformeert plaatbewerking

Een groot toegewijd team van software engineers legt dagelijks hun passie en expertise in het ontwikkelen van deze slimme software oplossingen en updates. De inspiratiebron? Gebruikerservaringen en marktontwikkelingen die resulteren in baanbrekende initiatieven en vernieuwingen.

Focus op interactie tussen machine en operator

Het domein van de Voortman plaatbewerkingsmachines heeft een transformatie ondergaan, met een sterke nadruk op het verhogen van interactie, automatisering en toegankelijke onbemande productie. Dit heeft geleid tot de introductie van het nieuwe 24″ bedieningspaneel en diverse geavanceerde VACAM-softwarefuncties. Een treffend voorbeeld hiervan is het Voortman Operator Dashboard, een tool die vanuit de oorspronkelijke visie evolueerde van een informatieverstrekker tot een authentieke ondersteuningsbron voor operators. Met dit Dashboard worden operators geïnformeerd over wanneer zij bij de machine moeten zijn voor manuele handelingen of het laden van de volgende plaat of taak. Het stelt operators in staat om met de juiste tools invloed uit te oefenen op de uptime van de machines.

Onbemand produceren zeer toegankelijk

Voortbouwend op deze ontwikkeling, heeft Voortman het onbemand produceren zeer toegankelijk gemaakt. Zo kan men op de Voortman V310 opdrachten clusteren via de Sequencing-functie, meerdere platen bufferen via de Bufferfunctie, om tot slot de ‘Unmanned Mode’ functie te activeren om manuele handelingen voor langere tijd te omzeilen. Boor gaten voor tijdens nachtshifts en maak de volgende ochtend moeiteloos kantenstarts om op een zeer efficiënte manier het snijwerk te vervolgen. Het Operator Dashboard geeft vanzelf aan wanneer er operatorinterventie vereist is, waardoor operators ondertussen elders in de werkplaats waarde kunnen toevoegen. Dit alles bij elkaar draagt enorm bij aan een verbeterde efficiëntie.

Voortman als kennispartner

Om de kennis omtrent al deze ontwikkelingen te delen met klanten, zodat ook zij het maximale uit hun productieproces kunnen halen en hen nieuwe inzichten te bieden, ontwikkelde Voortman de afgelopen twee jaar vijf webinar over relevante thema’s. Zo werd er een webinar gehouden wat volledig in het teken stond van frezen, welke tot op de dag van vandaag nog vaak wordt bekeken. Het meest recente webinar, gehouden in juni, ging over bevel snijden. Van beginners die de basisbeginselen van bevel snijden wilden leren tot doorgewinterde professionals die hun vaardigheden op het gebied van bevel snijden wilden verfijnen, het webinar bood toegankelijke discussies en demonstraties in een echte productieomgeving. Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van de gedeelde kennis, zijn de webinars nu online beschikbaar via de Voortman website.

Mis geen enkele ontwikkeling

Voortman is vastbesloten om op dit innovatieve pad door te gaan. Blijf op de hoogte van al deze ontwikkelingen via de sociale media kanalen of schrijf u in voor de Voortman nieuwsbrief, om rechtstreeks het laatste nieuws in uw inbox te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details